beyler bu konuda bana adım adım ayrıntılı bir şekilde yardımcı olabilecek bilen biri varsa lütfen yazsın
özel mesaj atsın msn de konuşalım
beyler bu konuda bana adım adım ayrıntılı bir şekilde yardımcı olabilecek bilen biri varsa lütfen yazsın
özel mesaj atsın msn de konuşalım
Internet Bağlantı Paylaşımı nasıl kullanılır
Internet Bağlantı Paylaşımı'nı kullanarak Internet bağlantınızı paylaştırabilmeniz için, ana bilgisayarda iç ağa bağlanacak biçimde yapılandırılmış bir ağ bağdaştırıcısı ve Internet'e bağlanacak biçimde yapılandırılmış bir ağ bağdaştırıcısı veya modem bulunmalıdır.
Ana bilgisayarda
Ana bilgisayarda, Internet bağlantısını paylaştırmak için şu adımları izleyin: 1. Ana bilgisayarda Administrator veya Owner olarak oturum açın.
2. Başlat'ı ve sonra da Denetim Masası'nı tıklatın.
3. Ağ ve Internet Bağlantıları'nı tıklatın.
4. Ağ Bağlantıları'nı tıklatın.
5. Internet'e bağlanmak için kullandığınız bağlantıyı sağ tıklatın. Örneğin, Internet'e bir modem kullanarak bağlanıyorsanız, Çevirmeli Ağ altından istediğiniz bağlantıyı sağ tıklatın.
6. Özellikler'i tıklatın.
7. Gelişmiş sekmesini tıklatın.
8. Internet Bağlantı Paylaşımı altında, Diğer ağ kullanıcılarının bu bilgisayarın Internet bağlantısı üzerinden bağlanmasına izin ver onay kutusunu işaretleyin.
9. Bir Çevirmeli ağ Internet bağlantısını paylaştırıyorsanız, bilgisayarınızın Internet'e otomatik olarak bağlanmasına izin vermek için Ağımdaki bir bilgisayar Internet'e erişmeye çalıştığında bir çevirmeli ağ bağlantısı oluştur onay kutusunu işaretleyin.
10. Tamam'ı tıklatın. Aşağıdaki iletiyi alırsınız:
Internet Bağlantı Paylaşımı etkinleştirildiğinde, LAN bağdaştırıcınız 192.168.0.1 numaralı IP
adresini kullanacak biçimde ayarlanır. Bilgisayarınız,
ağınızdaki diğer bilgisayarlara bağlanamayabilir. Diğer bilgisayarlar statik IP adresleri kullanıyorsa, bu bilgisayarları,
IP adreslerini otomatik olarak edinecek biçimde yapılandırmak iyi bir uygulamadır. Internet
Bağlantı Paylaşımı'nı etkinleştirmek istiyor musunuz?
11. Evet'i tıklatın.
Internet bağlantısı, yerel alan ağındaki (LAN) diğer bilgisayarlara paylaştırılır. LAN'a bağlı olan ağ bağdaştırıcısı, 192.168.0.1 statik IP adresi ve 255.255.255.0 alt ağ maskesiyle yapılandırılır.
Ana bilgisayarın Internet Bağlantı Paylaşımı için yapılandırılmasıyla ilgili bir video izlemek için, aşağıdaki Windows Media Player görüntüleyicisinde Yürüt düğmesini () tıklatın:
Not Bu videoyu görüntüleyebilmeniz için, bilgisayarınızda Microsoft Windows Media Player 7.0 veya sonrasını kullanmalısınız.
Windows Media Player 7.1'i edinme hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
299321 (() Windows Media Player 7.1'in açıklaması ve kullanılabilirliği (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)
İstemci bilgisayarında
Paylaşılan bağlantıyı kullanarak Internet'e bağlanmak için, LAN bağdaştırıcısının IP yapılandırmasını onaylamalı ve ardından istemci bilgisayarını yapılandırmalısınız. LAN bağdaştırıcısının IP yapılandırmasını onaylamak için, şu adımları izleyin: 1. İstemci bilgisayarında Administrator veya Owner olarak oturum açın.
2. Başlat'ı ve sonra da Denetim Masası'nı tıklatın.
3. Ağ ve Internet Bağlantıları'nı tıklatın.
4. Ağ Bağlantıları'nı tıklatın.
5. Yerel Alan Bağlantısı'nı sağ tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın.
6. Genel sekmesini tıklatın, Bu bağlantı aşağıdaki öğeleri kullanır listesinde Internet Protokolü (TCP/IP) öğesini tıklatın ve sonra da Özellikler'i tıklatın.
7. Internet Protokolü (TCP/IP) Özellikleri iletişim kutusunda, Otomatik olarak bir IP adresi al öğesini (zaten seçili değilse) ve ardından Tamam'ı tıklatın.
Not 192.168.0.2 ile 192.168.0.254 aralığında benzersiz bir statik IP adresi de atayabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki statik IP adresi, alt ağ maskesi ve varsayılan ağ geçidini atayabilirsiniz: IP Adresi 192.168.0.2
Alt ağ maskesi 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi 192.168.0.1
8. Yerel Alan Bağlantısı Özellikleri iletişim kutusunda, Tamam'ı tıklatın.
9. Denetim Masası'ndan çıkın.
LAN bağdaştırıcısının IP yapılandırmasını onaylama ile ilgili bir video izlemek için, aşağıdaki Windows Media Player görüntüleyicisinde Yürüt düğmesini () tıklatın:
Not Bu videoyu görüntüleyebilmeniz için, bilgisayarınızda Microsoft Windows Media Player 7.0 veya sonrasını kullanmalısınız.
Windows Media Player 7.1'i edinme hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
299321 (() Windows Media Player 7.1'in açıklaması ve kullanılabilirliği (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)
İstemci bilgisayarını paylaşılan Internet bağlantısını kullanacak biçimde yapılandırmak için, şu adımları izleyin:1. Başlat'ı ve sonra da Denetim Masası'nı tıklatın.
2. Ağ ve Internet Bağlantıları'nı tıklatın.
3. Internet Seçenekleri'ni tıklatın.
4. Internet Özellikleri iletişim kutusunda, Bağlantılar sekmesini tıklatın.
5. Kurulum düğmesini tıklatın.
Yeni Bağlantı Sihirbazı başlatılır.
6. Yeni Bağlantı Sihirbazı'na Hoş Geldiniz sayfasında, İleri'yi tıklatın.
7. Internet'e bağlan'ı ve sonra da İleri'yi tıklatın.
8. Bağlantımı ben ayarlayayım seçeneğini ve ardından İleri'yi tıklatın.
9. Her zaman açık olan bir geniş bant kullanarak bağlan'ı ve sonra da İleri'yi tıklatın.
10. Yeni Bağlantı Sihirbazı Tamamlanıyor sayfasında, Son'u tıklatın.
11. Denetim Masası'ndan çıkın.
Bundan sonra, Microsoft Internet Explorer'ı başlattığınızda, istemci bilgisayarı Internet'e bağlanmak için ana bilgisayarın bağlantısını kullanmaya çalışır.
İstemci bilgisayarını paylaşılan Internet bağlantısını kullanacak biçimde yapılandırmak ile ilgili bir video izlemek için, aşağıdaki Windows Media Player görüntüleyicisinde Yürüt düğmesini () tıklatın:
Üste
Sorun giderme
Internet Bağlantı Paylaşımı'nı ana bilgisayarda açtığınızda, ana bilgisayarın LAN bağdaştırıcısına 192.168.0.1 IP adresi otomatik olarak atanır. Bu nedenle, aşağıdaki durumlardan biri oluşabilir: #8226; IP adres çakışması
LAN'daki her bilgisayarın benzersiz bir IP adresi olmalıdır. Birden fazla bilgisayar aynı IP adresini kullanırsa, bir IP çakışması oluşur ve çakışma giderilene kadar ağ bağdaştırıcılarından biri kapatılır. Bu çakışmayı gidermek için, istemci bilgisayarını otomatik olarak bir IP adresi edinecek biçimde yapılandırın veya bilgisayara benzersiz bir IP adresi atayın.
#8226; Ağ bağlantısının kesilmesi
Ağınız Internet Bağlantı Paylaşımı tarafından kullanılandan farklı bir IP adres aralığı ile yapılandırılmışsa, ana bilgisayarla ağ bağlantısı kesilecektir. Bu sorunu gidermek için, istemci bilgisayarları bir IP adresini otomatik olarak edinecek biçimde yapılandırın veya her bilgisayara 192.168.0.2 ile 192.168.0.254 aralığında benzersiz bir IP adresi atayın.