crossfire de ekran kartının 2 side aynımı

blade_34
21-10-2011, 02:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

arkadaşlar msi 870a g54  anakartım  var
nvidea 8800 gts  ekran kartım var 
cross fire  yaparken  ikisininde  aynı  mı olması  lazım 
birde ,  iki tane 8800  gts  mi  yoksa daha güçlü bi  ekran kartında mı  verim alırım

Jubei76
21-10-2011, 03:50   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

Arkadaşım ilk önce istersen bilgilerimizi yeniyelim,
Senin ekran kartının iki tanesinden asla ve asla Crossfire olmaz çünkü Crossfire sadece AMD Ati ekran kartı üreticisinin ikili kart kullanımına verdiği bir isimlendirme.
Senin ekran kartının (Nvidia GeForce 8800GTS ) iki tanesine Nvidia tarafından verilen isim ise SLI düzeneğidir.
CrossFire ve SLI ne olduğunu artık bildiğine göre sorununa geçelim.
Senin anakartın iki ekran kartı kullanmak için iki slot var fakat eğer iki adet ekran kartı takarsan biri X16 diğeri X4 hızında çalışacaktır ki buda öyle aman aman bir performans artışı getirmeyecektir zaten bunlarda anakartının resmi sayfasında belirtilmiş

1 PCI Express x16 slot (PCI_E2) with x16 operation (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant) 
1 PCI Express x16 slot (PCI_E3) with x4 operation (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant) 

diğer bir sorun ise 2 ekran kartıda aynımı olmalı demişsin ? 
evet aynı olursa daha iyi olur veya biri diğerinden daha kuvvetli olabilir ama daha güçlü ekran kartını ikinci slot,a takarsan bu seferde X4 hızında çalışacağı için pek bir anlamı olmayacaktır.
Sözün özü benim sana tavsiyem iki adet ekran kartı  yerine 1 adet güçlü bir ekran kartı takarsan daha iyi olur mesela HD6850 veya daha üstü olabilir.