CryEngine 3: Yeni grafik motoruna dair herşey

CHIP Online
08-05-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

CHIP Online büyüleyici grafiklere imza atan oyun motoru CryEngine'ın 3. sürümünü mercek altına aldı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/CryE ... r-hersey_12429.html

Resimlerle: CryEngine 3 grafik motorunun marifetleri

Crytek, Far Cry ve Crysis ile tartışmasız en üst seviye grafikleri gözler önüne serdi. Fakat daha da iyisi geliyor: Oyun geliştiricisi grafik motorunun yeni sürümünü tanıtmış durumda. Sonuç: CryEngine 3 hayretler içinde kalmış suratlara sebep oluyor.

Hatırlıyoruz: Crytek, Crysis'i piyasaya sürdüğünde grafikleri çok övülmüştü. Unreal Tournament 3 ve Far Cry 2 gibi popüler oyunlar bile bu görülmeye değer yapıtın yanında çok sönük duruyordu. Fakat bu göz ziyafetinin büyük bir bedeli vardı: Crysis yayımlandığında oyunu akıcı bir şekilde oynamak için pahalı bir süper-bilgisayar gerekiyordu. Eğer bu yoksa oyunu oynayabilmek detay seviyesini aşırı derecede düşürmeniz gerekiyordu ve sonuç olarak Crysis olması gerektiği gibi, yani dünyanın en güzel bilgisayar oyunu gibi gözükmüyordu.

Şimdiyse 2009'dayız ve Crytek bir adım daha öteye gidiyor: Geliştirici stüdyo, Games Developers Conference etkinliğinde grafik motorunun halefinin ilk hareketli görüntülerini gösterdi. CryEngine 3 birçok karede gerçek bir sahneden ayırt edilemeyen aşırı detaylı grafikleri ile resmen büyülüyor. Resim galerimiz bu motorun arkasında nasıl bir potansiyelin gizli olduğunu etkileyici bir şekilde gösteriyor. Yeni grafik motorunu işbaşında görmek isteyenler ise video köşemizi ziyaret edebilir.

Tüm konu: CryEngine 3: Yeni grafik motoruna dair herşey

İzleyin: CryEngine 3 Demosu (Uzatılmış - HQ)

Resimlerle: CryEngine 3 grafik motorunun marifetleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Galeriyi ve videoyu gördükten sonra CryEngine 3 hakkındaki ilk izlenimleriniz nedir?

xmenevren
08-05-2009, 01:11   |  #2  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
916 mesaj

Şok olmuş ağızım açık kaldı ne diyim.

PcMaKeR
08-05-2009, 10:06   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Ağzım açık kaldı resmen.

Kapalı Hesap (76993)
08-05-2009, 17:00   |  #4  
Kapalı Hesap
1,382 mesaj

Son zamanlarda yapılan neredeyse tüm oyunlar Unreal motoruyla yapılıyor Unreal 3 motorunun karşısına lisanslanıp diğer oyun firmalarına da satılacak olan CryEngine 3 gibi daha çıkmadan bile kendinden bu kadar söz ettiren bir oyun motoru Unreal'in bu saltanatına büyük ihtimalle son verir.

PcMaKeR
08-05-2009, 18:22   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Sting_32
Son zamanlarda yapılan neredeyse tüm oyunlar Unreal motoruyla yapılıyor Unreal 3 motorunun karşısına lisanslanıp diğer oyun firmalarına da satılacak olan CryEngine 3 gibi daha çıkmadan bile kendinden bu kadar söz ettiren bir oyun motoru Unreal'in bu saltanatına büyük ihtimalle son verir.
unrealın motoru baya sağlam bu konuda ama cryengine şuana kadar gördüğüm en sağlam motor yapay zeka direk içine entegre geliyor. Diğerlerinde çoğunlukla diyelim yapay zekayı motorun kodunu satın alan şirket yapıyor.

Bir sevdiğim motor daha var: Source motoru. Half Life 2 nin kullandığı bir motor(valve yapıyor be abi). Counter Strike: Source mesela süperdi.

uGuR.uK
08-05-2009, 19:30   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

gerçekten mükemmel, oyunlarda kullanıldıktan bikaç yıl sonra bizde kullanabiliriz artık...

Mustafa Akın
08-05-2009, 20:58   |  #7  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Mükemmel gözüküyor ya

Mustafa@PC
08-05-2009, 22:48   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Süper bunun sonu neresi onu kestiremiyorum ?

Emre Kayhan
14-05-2009, 10:59   |  #9  
Emre Kayhan avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
85 mesaj

bunu download edebilirmiyiz:) düşüncemide söyleyeyim:O tamda aklımda olan şeyi yapmışlar ya adamlar süper

Süleyman.
14-05-2009, 11:45   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Çok iyi.

Bl3nders
30-03-2013, 16:44   |  #11  
Taze Üye
3 mesaj

merhaba ben teknoloji tasarım için oyun yapmak istiyorum ilk önce unity programını görmüştüm daha sonra cryengine oyun motoru ile tanıştım ve çok basit geldi herşey hazır ama ben bir yarış oyunu yapmak istiyorum nasıl yapabilirim bu ev ekleme falan parklar bilmemne bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Bl3nders
30-03-2013, 16:46   |  #12  
Taze Üye
3 mesaj

merhaba ben yarış oyunu yapıcam ve ev falan eklemek istiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz internette araştırdım bulamadım acil yardım 1 haftaya tamamlamam gerek

Bl3nders
30-03-2013, 16:46   |  #13  
Taze Üye
3 mesaj

merhaba ben yarış oyunu yapıcam ve ev falan eklemek istiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz internette araştırdım bulamadım acil yardım 1 haftaya tamamlamam gerek