Crysis 2 Laptop Isınma

Sebahattin Dündar
31-03-2011, 09:33   |  #1  
Sebahattin Dündar avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
203 mesaj

Selam arkadaşlar heyecanla bekledim kaç zaman çıksada tadını çıkarta çıkarta oynayayım diye crysis2 yi bu seferde donanıma takıldım oynayamıyorum deli oldum bilgisayarı açıyorum haliyle yeni açtığım için  sıcaklık normal :) sonra direk oyuna dalıyorum biraz oynadıktan sonra  dk lk bi süre bu bazen daha az önce kesik kesik donmaya başlıyor sonra pc pert :D kapanıyor sanırım ısındığı için yapıyor bilgisayarım

Smsung Q530

İşlemcisi : Core i5 560 2.66 Ghz

Ekran Kartı : Georce GT 330M

Ram : 4 Gb DDR3

ne yapmam gerek arkadaşlar sistem yeterli diye düşünüyorum ama bu ısınmayı çözmem gerek olmadı bilgisayarın altına buz koyacam ,.D:D herneyse sağlam bi laptop soğutucusu alsam işimi görürmü sizce?

Erşah
31-03-2011, 10:08   |  #2  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Dizüstünüzü ne zaman aldınız? Eğer yakın zamanda aldıysanız garantiye verip şikayetinizi dile getirin.Dizüstü makinelere elle yapılabilecek pek fazla şey yok.Gidip kendinize bi tane dizüstü soğutma alabilirsiniz.

Böyle bir ürün işinizi görecektir.

Sebahattin Dündar
31-03-2011, 10:20   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

5 ay felan oldu alalı garantiye vermelimiyim ilerde bir sorun arz edermi bu olay yani oyundan dolayı ısındığı için kapanıyor diye tahmin ediyorum ama problem çıkartıcaksa tabiki hemen veririm garantiye...

EMRE_61
31-03-2011, 10:20   |  #4  
EMRE_61 avatarı
Yıllanmış Üye
509 mesaj

gt330m ile o kadar olur işte soğutucu alıp şansını deneyebilirsin....laptop alanlar hd 5650 veya 5730 lara bakın...ayrıca güç ayarlarında soğutma özelliğini felan en üstte tut.

Sebahattin Dündar
31-03-2011, 10:21   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

güç ve sotuğma en üst seviyede ayarlı zaten soğutucu ile denicem bide şansımı ama garantilik bir durum varmı şimdi onu bi anlayayımda

Erşah
31-03-2011, 10:33   |  #6  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
2,183 mesaj

Garanti şöyle : İçinde tozlanma olmuş olabilir.Bu tozlanmayı kendi imkanlarınla yok edemezsin.Garanti dışı kalır.
Sen soğutucu al.Eğer sorun düzelmezse garantiye yolla.

MicrosoftGenci
31-03-2011, 11:16   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
304 mesaj

1.)soğutma fanı çalışıyor kendi kendine duruyorsa fan arzası.
2.)bütün oyunlarda böyle yapıyorsa eğer işlemci sıcaklığına bakıcaksınız z-cpu gibi programlar kullanarak halledebilirsiniz/sonrada garantiye verip halletmelerini bekliyeceksiniz..

Sebahattin Dündar
31-03-2011, 12:32   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

sadece bir oyunda başıma geliyor bu oda crysis 2  Call of duty black ops oynadım mesela oyunu bitirdim ama hiç böle olmadı artı oyuna girdiğimde fanın durma gibi bir olayı yok
fanlar çalışıyor :D sesinden net bi şekilde anlayabiliyorum ama dediğinizi yapıp önce soğutucu ile denicem olmazsa garantiye göndericez yapıcak bişey yok bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar iyi günler hepinize...

Erşah
31-03-2011, 13:23   |  #9  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
2,183 mesaj

Dur bi dakika ... Diğer oyunlarda sorun yoksa sendeki crysis'te sorun vardır demek. Everest Ultimate Edition programı ile sistem kararlılık testi yapabilir misin? Isı değerlerini en az 30 dk boyunca gözlemle.Sonucu buraya yaz.Ayrıca ŞU SİTEDEN GPU test programını indirip ekran kartınızı test edin.Isı değerlerini aynı şekilde en az 30 dk gözlemleyin.Sunucu yazın. Reset atma sorunu olmazsa sorun kesinlikle oyunda...

Rashnu
31-03-2011, 13:50   |  #10  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj
Alıntı: EMRE_61  
gt330m ile o kadar olur işte soğutucu alıp şansını deneyebilirsin....laptop alanlar hd 5650 veya 5730 lara bakın...ayrıca güç ayarlarında soğutma özelliğini felan en üstte tut.
bu ati yi çok övüyorsunuz ya neden ki? bilmiyorum karşılığını da "hd 5650 veya 5730 un karşılığı gt330" mu geliyor? bunu merak ettim.
birde bildiğim bir konu var çok övdüğünüz ati ekran kartları varya: laptoplardan 10 tanesinden 1 tanesinde ekran kartı yanan nvidia ya karşılık , ati de 10 taneden 9 tanesi yanıyo sence bu iyi mi? yoksa kalite mi?

diğer konuda da açıklama yapacağım soğutucular;
sağlam bir marka alın gerekirse 100 tl verin çünkü laptopu soğutacam diye dandk marka alıyosunuz ve ucuz.
sonra 2 ay geçiyo tabi 2 ay boyunca titreşim ve gürültü cabası... haliyle laptoplarda arızalara sebep oluyo. öncelikle harddik....  

arkadaşın sorusuna gelince;
servise götürmen çok iyi olur şikayetlerini kağıda yaz ve ellerine ver sende servisten gelince kontrol et mümkünse de oyunu serviste dene... gözleriyle görsünler ısınma problemin ileride o kartın hatta daha ciddi sorunlara yol açacak
                                                       kolay gelsin

Son Düzenleme: Rashnu ~ 31 Mart 2011 13:54
TcTuRkTc
31-03-2011, 14:12   |  #11  
TcTuRkTc avatarı
Yıllanmış Üye
247 mesaj

Doğrudan servisine götür arkadaşım.Yapıcak başka bir şey yok. Garantinde var. canını sıkcak bir şey değil.

Sebahattin Dündar
31-03-2011, 22:30   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj
Alıntı: Erşah  
Dur bi dakika ... Diğer oyunlarda sorun yoksa sendeki crysis'te sorun vardır demek. Everest Ultimate Edition programı ile sistem kararlılık testi yapabilir misin? Isı değerlerini en az 30 dk boyunca gözlemle.Sonucu buraya yaz.Ayrıca ŞU SİTEDEN GPU test programını indirip ekran kartınızı test edin.Isı değerlerini aynı şekilde en az 30 dk gözlemleyin.Sunucu yazın. Reset atma sorunu olmazsa sorun kesinlikle oyunda...
Dediğin testleri yaptım ve sonuç hüsran everest ile kararlılık testine başladım 5 dakika sonra pert kapandı bilgisayar diğer testi hiç denemedim bile bu hafta sonu gidip mümkünse vericem garantiye bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar gelişmeleri bildiririm burda umarı fazla uzun sürmez garanti süresi

mladenbmv
31-03-2011, 23:07   |  #13  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

servise götürdüğünde dersen crysıs de atıyor diye oyun orjinalmı diye soruyorlar orjjinal değilse diyorlar orjinal oyun al öyle gel deneyelim.

rap1997
31-03-2011, 23:30   |  #14  
rap1997 avatarı
Yıllanmış Üye
737 mesaj

garantiye ver verdikten sonra hala oluyosa bi soğutucu al :D

iren
01-04-2011, 05:37   |  #15  
Taze Üye
4 mesaj

arkadaşlar bende crysis 2 laptopda oynama sorunu yaşıyorum ama bende takılma ve donma olmuyor. 15 dk falan oynuyorum tak gidiyo bilgisayarım. laptop için sogutucu fan demişsiniz. bende 23 cm thermaltake laptop fanı var ama en fazla 15 dk dayanıyo. ısıya bakıyorum 85-95 derece arasında oynuyo. sistemim t9600 intel işlemci
gddr3 4650 512mb
4gb 1066 ram

Son Düzenleme: iren ~ 01 Nisan 2011 05:42
Erşah
01-04-2011, 08:36   |  #16  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
2,183 mesaj
Alıntı: karambol42  
Dediğin testleri yaptım ve sonuç hüsran everest ile kararlılık testine başladım 5 dakika sonra pert kapandı bilgisayar diğer testi hiç denemedim bile bu hafta sonu gidip mümkünse vericem garantiye bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar gelişmeleri bildiririm burda umarı fazla uzun sürmez garanti süresi
Bak kardeş.Şimdi makineni garantiye yolla.Ama şöyle de :"Bilgisayarım çeşitli programlarda aşırı ısınıp reset atıyor." Hangi programlar derse sana önerdiğim programları adama söyle.Bu bir kaç şerefsiz garanti servisi (deneyimim olduğu için böyle diyorum, kusura bakmayın) programlar orjinal olmayınca garanti dışı olduğunu iddia ediyorlar.Sen diret...

Sebahattin Dündar
01-04-2011, 09:21   |  #17  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

sorun değil arkadaşım crysis 2 nin betasında da aynı olayı yapmıştı betası var pcde halen onunla göstericem sonra senin dediğin everest programını öne sürecem lisans gibi bişey öne süremezler programın nede olsa trial versiyonunu kullanıyorum deneme amaçlı indirdim der geçerim vatan bilgisayardan aldım zaten pek bi problem çıkartacaklarını sanmıyorum bilgiler için teşekkr ederim yarın garantiye vericem şimdi yedeklememi yapayımda gelişmeleri bildiririm burdan

Sebahattin Dündar
02-04-2011, 18:38   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj
Alıntı: mladenbmv  
servise götürdüğünde dersen crysıs de atıyor diye oyun orjinalmı diye soruyorlar orjjinal değilse diyorlar orjinal oyun al öyle gel deneyelim.

böyle bir cevapla karşılaşmamak için gittim bugün orjinal crysis2 aldım sisteme format atıcam temizlicem tamamen bidaha denicem zaten eminim gene aynısını yapacak yarın tuttuğum gibi yi vatanın kapısını çalacam :) umarım problemimi çözerler...