Alıntı:hikayeyi kısaca şöyle özetliyeyim dünyada daha insanlar yokken uzaylılar yani sef ler çeşit üsler fln kurmuş bunlar kış uykusu gibi uzun bi uykuya yatmış ilk oyunu biliyorsunuzdur işte orda uyanıyorlardı tarihi 2020 di 2. oyun ise 2023 te geçiyor en baştaki deniz altı prophet e gelen deniz altı ordan geçerkende sef lerin saldırısına uğruyor yüzeye çıkanların hepsi sef helikopteri tarafından taranıyor alcatraz hariç hepsi ölüyor(alcatrazı giysi hayatta tutuyor) prophet sef virüsüne yakalanmış bu yüzden erimekte ve sef ler giysinin kontürolünü ele geçirmeye başlamıştıki alcatrazı ağır yaralı halde buluyor ve onu bi barakaya taşıyıp nano giysiyi ona giydiriyor ve kendini öldürüyor nano giysi alcatrazı hayatta tutuyor ve bir süpriz de var giysi simbiyot olduğu için prophet artık giysinin içinde yaşıyor ve oyun boyuncada bizi bir çok kez diriltti o kapsulün içindeki adam 100 yıl yaşamıştır ve nano giysiyi sef teknolojisini kopyalayarak üretmiştir zırhı fln istiyor zırh aynı zamanda silahta sef mızraklarının ters etki yaparak sef leri öldürmesini sağlıyor sonunda ise prophet herşeyi anlatıyor finalde alcatraz yerden kalkıyor bi adam telsizden buna sesleniyor tabi adını soruyor ve alcatraz kendini prophet olarak tanıtıyor kısaca hikaye böyle
kısası:
Ben Türkçesini oynadım ve senaryo tam olarak..:
Prophet Alcatraz'ı Kurtarıyor ve giysi simbiyotik(ortak yaşam) olduğu için kendini öldürüyor.İlerki bölümlerde de açıklıyor...Hargrave Prophet ve ekibini(Nomad,Psyco vs.) Lingshana gönderiyor denek olarak.Orada ölüyorlar ve Prophet en sonda savaş gemisinde VTOL aracı ile tekrar kürenin içine gidiyor ve yeniden başka uçta çıtığında kendini New York'ta buluyor ve oyunun sonundada "Benim adım Prophet" dediğinde ise simbiyoz etkili oluyor.Yani o giysiyi giyen hem prophet hem alcatraz hemde sefler....
Giysinin Yapılışı
Hargrave 1919 yılında Tunguska keşfinde seflerin yapısına ulaşıyor ve nano sistemlerini öğreniyor(nano-suit=seflerin yapısı) ve bunuda bir giysi gibi tasarlayıp dediğim gibi prophet ve ekibinde deniyor...Ve işte olay bu videolar çok açıklayıcı zaten:)
Benim Tahminim:Alcatraz Beden oluyor herşeyi yapıyor. Prophet ise giysi oluyor.Alcatraz öldü, bu yüzden konuşamıyor bence.Alcatraz'ı Prophet'ın verdiği nano giyisi ayakta tutuyor.Son bölümde de giysi Prophet'ın DNA'sını aldığı için "Benim adım Prophet diyor."Ve Prophet bence ölmedi.Giydiği giyisi onu ölümsüz yaptı.
BAzı Kardeşlerde:
1.şimdi size konuyu anlatam
öncelikle biz deniz altında gidi yoruz ve sonra birden bire suyun altın dkı yarıtık bize bir bomba yoluyor ordan çiki yoruz yaratık bize saydıyo herkes bi yana ucuyor proht oldürüyor yaratı biz ise oda en fazla yaşama şansi olan kişiyiz en az yarayı alan propht bize giysiyi veiyor ve beni unutma diyor dr gold ile konuşuyoruz gold anlatımına göre yaatık ların ismi sef ve bu sef ler heryedeler ve sonra bus eflei çagiran aslında haviy general olduu anlıyoruz ve orayı genarıl oldu yeri sefler basıyor ve bşz ordan kendimizi zarzor atıyoruz son bölümde ise propht bizimle konuşuyor biz slında ölmedik diyor bende öldümü sandım diyor ama ölmedim diyor ve dünyadakı sefleri gösteriyor ve neden kiyafeti bize verdini söylüyor sefler içime gir mişti sefler beni yönetecekdiyor e aya kalkı yoruz ve bize ben bilmeme kimim yardıngeldim beslemeyi açiyorum şimdi iz daha iyisiz degilmi diyor heralde bu giysi ve sonra ise ben giyi bize diyorki hazır mısın bizde ben propht diyor ama orayı bende anlamadım artık propht bizim yerimize mi geçti yoksa biz sonradan giysiyle birlikde 2 kişi olarak bizdemi çikacagız orayı bende alamadım yerli kardeşler bura saklıyorve bence bu oyunu 3 sude gelecek
Aslında bişe daha var biz bir yürüyrn ouyuz cigerimiz parçalanmiş kemikler parçalanmiş bir yürüyen ölüyüz giysi ise bizi tekrar candirmiya çalişi yor yavaş yavaş kemikler irbirini tutyor çiger dokulari birleşiyor goldun taramasında öle
Aslında bişe daha var biz bir yürüyrn ouyuz cigerimiz parçalanmiş kemikler parçalanmiş bir yürüyen ölüyüz giysi ise bizi tekrar candirmiya çalişi yor yavaş yavaş kemikler irbirini tutyor çiger dokulari birleşiyor goldun taramasında öle
VE ŞUNU İZLEYİN