daha önce crysis i vistada oynuyordum hiçbir sorun olmuyordu ancak windows 7 ye yükledim max. 5 dk dan sonra crysis exe calısmayı durdurdu program kapatılacak die bir hata alıyorum.Bunun bir Çözümü Varmıdır.Ram 4 gb Ekran Kartı 1 gb intel core 2 duo işlemci var.program vista sp 1 de calısıyor...
Crysis Bi Bakın!!!
Tam hani başlıyor ilk defa düşmanla çatışcaz ya tam orda takılıyor ve bu hep aynı yerde gerçekleşiyor
Aynı sorun win7de iken bende de oluyordu.Bence sorun tamamen win 7 de.Win 7 nin sürümleri satışa çıksa bile henüz eksikleri var.Güncelleme sayısı deseniz çok az.Azıcık sabredin.Sonra geçersiniz.
hocam eğer Türkçe crisis den bahsediyorsanız ben oyunu win 7 de bitirdim takılmaveya oyundan atma olmadı normaldi yani belki ekran kartı sürücüsüyle alakalı olabilir.
Windows 7 ile yakından uzaktan ilgisi yok. Ben Crysis Warhead'i oynadım Windows 7 64-bitte bir kere sorun olmadı. Bırakın 10 sene öncesine ait oyunları bile yükledim, uyumluluk modu olmadan çalıştı...
Sizin sorun donanımınıza yada yazılımınıza bağlı olarak ortaya çıkmıştır ;
Ekran kartı sürücüsü güncel mi ? DirectX güncel mi ? Donanım ısıları nasıl ? Oyun orjinal mi yoksa crackli m i ? Oyunu kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi ?
Birde siz neden Vista SP1 modunda açıyorsunuz oyunu yani neden uyumluluk modu kullanıyorsunuz ?
Dipnot : Windows 7, Vista'ya SP2 ve daha sonra eklenen özellikleri zaten içeriyor, üstelik fazlasıda var... Windows 7 için SP tabiki çıkacak ama tahminimce diğer Windowslara nazaran daha uzun zaman alacak çünkü Windows 7 zaten Vista üzerine kuruldu ve gayet sağlam bir sistem. Birde SP çıkması demek sadece hata düzeltme anlamına gelmez SP'ler ile yeni özellikler de kazandırılır...
bütün güncellemeleri yap derim.sonrada xp sp3 modunda aç.bu arada nvıdıanın sürücüsünü senmi yükledin yoksa wın7 mi.siz yüklediyseniz wın7 uyumlu olanı indirin. wın7 yüklediyse yine wın7 uyumlu uyumlu olan sürücüyü indirip kurdumu sorun kalkacaktır.
http://www.microsoft.com/downloa ... d553&displaylang=en
Bu linkide indirip kurun.
Crysiste dx9 ve dx10 diye iki farklı exe si var mıydı ? Tam hatırlayamadım.Varsa dx9 da açıp dener misiniz sorun tekrarlancak mı ?
bu arada oyunu ilk kurp açtığımda dx9_34 gibi bi dosyann eksik olduğu hatasını aldım sonra o dll yi indirip oyunn bulunduğu bin32 klasoru içine attım oyun acıldı fakat daha sonra takılma yasandı...
o yüzden olmuş arkadaşım dll yi sil ve internetten yeni dll sini yükle sorun olmaz
bu arada oyunu ilk kurp açtığımda dx9_34 gibi bi dosyann eksik olduğu hatasını aldım sonra o dll yi indirip oyunn bulunduğu bin32 klasoru içine attım oyun acıldı fakat daha sonra takılma yasandı...O dll'yi silin ve Directx9.0'u internetten indirip bilgisayarınıza yükleyin.Sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve oyuna girmeyi deneyin..
arkadasn verdiği directx i kurdum ve sorun çözüldü..cok saolun