csrss.exe & nvvsvc.exe işlemleri sonlandırılmıyor?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
spandauer
23-06-2010, 14:13   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
90 mesaj

Merhaba herkese. Dün internetten indirdiğim PDF formatındaki bir dosyanın bulunduğu rar arşivi yüzünden bilgisayara virüs bulaştı. Norton Internet Security 2010 yüklüydü, fakat sanırım virüsü tam olarak durduramadı. Sık sık Infostealer diye bir güvenlik riski bulunduğu ve engellendiğini söylüyordu. Full tarama yaptım birşey bulamadı, Spyware Doctor kurmayı denedim ama ne hikmetse NIS bunu Trojan olarak gördü ve kurmamı engelledi. Sistemi geri yüklemeyi düşündüm ilk, 4 gün öncesine almak istedim fakat restart'tan sonra geri yükleme işleminin tamamlanamadığını söyledi, bu fonksiyon çalışmıyor yani şuan. Görev yöneticisinde de görmeye alışık olmadığım 2 tane dosya eklenmiş; csrss.exe ve nvvsvc.exe. Birincisi sistemin doğru çalışması için gerekli olan bir windows belgesi, ikincisi ise Nvidia'ya ait dosya. Fakat ikisinin de tek başlarına bir programmış gibi çalışmaları ve görev yöneticisinde gözükmeleri normal değilmiş, internetten edindiğim bilgiye göre. Bu iki dosyaya virüs bulaşmış olabileceğinden şüpheleniyorum; çünkü görevi sonlandırmak istediğimde "Eylem tamamlanamadı. Erişim engellendi." diye bir hata veriyor. Bilgisayarın performansında bariz bir düşme göremedim fakat bazen NIS'in Infostealer engellendi diye bildiri vermesi beni acaba pc'deki bilgiler veya girdiğim şifreler vs. çalınmaya mı çalışılıyor diye düşündürüyor.

Malwarebytes Anti Malware, Norton Internet Security 2010 ve Uniblue Spyware Eraser başta olmak üzere daha bir çok program ile full tarama yaptırdım ama sistem dosyalarına bulaştıklarından galiba, hiç biri birşey bulamadı.

Görev yöneticisinden bir görüntü ekliyorum:

Fazla sistem kaynağı kullanmıyor gibi görünüyorlar ama yine de içim rahat değil. Sizin tavsiye edeceğiniz bir yöntem veya program var mı bunlardan kurtulmam için? Lütfen format demeyin, 2 hafta önce formatlamıştım daha.

Recep Baltaş
23-06-2010, 14:37   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Solucan olabilir:

https://www.chip.com.tr/konu/kotu ... sliyor_14613_4.html

Ama normalde o dosya Windows dosyasıdır. Tek ve en güvenli çözüm:

http://www.softpedia.com/get/Ant ... y-Rescue-Disk.shtml

İle taramak...Zira çalışan virüsler sistemde kendilerini gizleyebilirler.<

spandauer
23-06-2010, 14:46   |  #3  
OP Üye
90 mesaj

Elimde şuan boş CD yok, flash belleğe atıp ondan boot yapabilir miyim rescue diski?

-MHG-
23-06-2010, 15:09   |  #4  
Yıllanmış Üye
641 mesaj

Evet USB disk de kullanabilirsiniz.