arkadaşlar vistada ctrl alt delete yapıp görev yöneticisine ulaşmak yerine ctrl shift esc yaparsanız hemen açılıyor. çok önemli olmayabilir ama yinede beğenen olursa kullanır.
CTRL-SHİFT-ESC
bilinen birşeydi ama ilk defa duyanlar için çok yararlı olur...
nitekim tek el ile açmak daha kolay :)
bu arada klasik açılışı kullanırsanız ctrl+alt+del oturum açma arayüzünü açar ama
diğeri direkt gör. yön ü
hızlı kullanıcı değiştirme etkin ise bir fark gözleyemezsiniz...
physfgbilinen birşeydi amaEVET BENCE HİÇ GEREK YOKTU
kullanan olur belki
bak bende xp de yaptım oldu...
xf55EVET BENCE HİÇ GEREKsanırım herkes vistayı kurar kurmaz gerekli olabilecek kısayolları veya uygulamaları da anında öğreniyor değiller.
Arkadasımız öğrendiği birşeyi paylaşmak bilmeyenler varsa r şekilde onlara yardımcı olmak istemiş. Neden bu şiddet kızgınlık. Bende biliyordum okudum geçtim. Sen biliyordun madem neden kızdın? Benm bildiğim herseyi biliyormusun? veya senn bildiğin herseyi ben biliyormuyum tabi ki hayır. Öğrenmek için birilerinin paylaşması lazım. Bilgi paylaştıkça güzeldir. ve paylaşan desteklendikçe paylaşmayı daha çok sevendir.
bende katılıyorum luqqa buna ama genel olarak forumlarda böyle şeylere bakıp bakıp gerek yoktu şöyleydi böyleydi tarzında yorum yapanlar biraz düşünmeli bence. herkesin bilmediği birşey mutlaka vardır. ben bu bilgiyi yazarken pek önemli olmadığını ama kullanabilecekler olacağını yazdım. bu illa birşey söylemek ihtiyacı varya hiç hoş değil çok karşılaştığım için yazdım ama amacım kırmak değildi öyle olduysa kusura bakmayın.
luqqasanırım herkes vistayı kurar kurmaz gerekli olabilecek kısayolları veya uygulamaları da anında öğreniyor değiller.
Arkadasımız öğrendiği birşeyi paylaşmak bilmeyenler varsa r şekilde onlara yardımcı olmak istemiş. Neden bu şiddet kızgınlık. Bende biliyordum okudum geçtim. Sen biliyordun madem neden kızdın? Benm bildiğim herseyi biliyormusun? veya senn bildiğin herseyi ben biliyormuyum tabi ki hayır. Öğrenmek için birilerinin paylaşması lazım. Bilgi paylaştıkça güzeldir. ve paylaşan desteklendikçe paylaşmayı daha çok sevendir.
benim ilk dediğim elştiri olarak algılanmamıştır umarım...
neyse 7 yıl önce bir arkadaşa çalıştırın kısa yolunu sorduğumu hatırlıyorum ve o da bilmiyordu sonra araştırıp bulduk yani hep öğrenilecek ve eksik kalmış kısımlar olabiliyor.
diğer kısa yollar :
BACKsPACE Bir üstü dizine gecis.
F5 Pencere iceriginin yenilenmesi.
F6 Pencereler arasynda gecis.
sHIFT + DELETE Dosyalaryn tam olarak silinmesi.
CTRL + G Belli bir dizine gecilmesi.
F2 Ad degistirme.
F3 Dosyalaryn ve dizinlerin aranmasy.
F5 Masaustunun yada pencerenin iceriginin yenilenmesi.
ALT + ENTER Bir dosya ya da kysa yolun ozellikleri.
F1 YARDYM.
SHIFT + F10 SECİLİ SİMGENİN MENÜSÜ.
ALT + F4 UYGULAMANYN KAPATYLMASY.
ALT + ESC BİR SONRAKİ UYGULAMAYA GECİS.
ALT + TAB FARKLY UYGULAMALARA GECİS.
CTRL + A TUM SİMGELERİN SECİLMESİ.
CTRL + C KOPYALA.
CTRL + V YAPYSTYR.
CTRL + X KES.
CTRL + Z GERİ AL
CTRL + ESC BASLAT MENUSUNUN ACYLMASY
WINDOWS TUSU + M TUM UYGULAMALARYN SİMGE DURUMUNDA KÜCÜLTÜLMESİ.
WINDOWS TUSU + PAUSE BREAK SYSTEM OZELLİKLERİNE DİREK GİRİS.
abilerim kardeşlerim yanlış anlamayın velakin ben ctrl - shift - esc kombinasyonunu 3 veya 4 gün önce yine bu sitede öğrendim genellikle cmd - taskmgr yapardım hani bilgi konusunda ve özellikle bilgiyi paylasmak konusunda hersey takdire sayandır benm için
düzenleme : ekleme ihtiaycı hissettim :D ctrl + alt + del kombinasyonunu biliyorum. Ancak linüxden gelen alışkanlık windowsdada komut kullanak hosuma giidyor kısayollardansa cmd ile birşeyler yapmak daha zevkli geliyor. Şimdi ctrl + alt del özürlü yapmayın da :D
vaaayyy ben bilmiyordum hakkaten hıphızlı açılıyor.. *****teşekkürler*****
monsbende katılıyorum luqqa buna ama genel olarak forumlarda böyle şeylere bakıp bakıp gerek yoktu şöyleydi böyleydi tarzında yorum yapanlar biraz düşünmeli bence. herkesin bilmediği birşey mutlaka vardır. ben bu bilgiyi yazarken pek önemli olmadığını ama kullanabilecekler olacağını yazdım. bu illa birşey söylemek ihtiyacı varya hiç hoş değil çok karşılaştığım için yazdım ama amacım kırmak değildi öyle olduysa kusura bakmayın.kurduğum cümle topluluğu senin için değildi ki?
cümlenin içinde magazin mixliği gibi işine yarayacak kısmı kesip gerek yoktu diyenlere o arkadaşa da değildi sadece. Bilgi paylasmanın önüne set koyanlara limit ve sınır tanıyanlara.
neyse bende zaten mesajı değiştirdim herkese güzel günler diyelim. paylaşmak özgürlüktür diyip kapatalım.