RPG ve Action tarzının ortasında bir oyun olmasına rağmen çok fazla strateji öğelerini de içinde barındırmaktadır. Ben ilk gördüğümde vay be ne oyunmuş dedim ve sonra niye sürekli öldüğümü anlamaya çalıştım. Sonra anladım ki oyun zorluk üzerine kurgulanmış. İşte bu yüzden strateji öğelerini barındırdığını dile getirdim. Çünkü bildiğimiz RPG ve Action tarzındaki oyunlar gibi kafa göz dalıp canlı çıkma şansınız çok yok. Her lokasyona ve düşmana göre farklı bir strateji izlemeniz gerekirken, bütün düşmanlarla aynı anda savaşmamanız da gerekiyor. Toplayacak olursam her attığınız adımı planlı programlı atmanız gerekiyor. Bu durum oyunun başından sonuna kadar aynı şekilde devam ediyor. Bir kaç LVL sonra güçlenirim rahatlarım diyorsanız hiç heves etmeyin. Oyun sonuna kadar sizi zorlamak ve germek için yapılmış.
Oyunun sesleri ve grafikleri gerçekten çok iyiydi. Şuda olsaydı diyebileceğim çok bir şey yok. Oynanış olarak da gerçekten kullanıcı dostu olduğunu söyleyebilirim. Ama burada ufak bir sorunumuz var. Kontrollerin kullanıcı dostu olması hiç bir şekilde işinize yaramıyor. Çünkü oyunun, kullanıcı dostluğunun ne olduğuna dair en ufak bir fikri bile yok. Oyunun iç dinamikleri, envanter yapısı, silah, kalkan çeşitliliği gerçekten çok geniş ve tatmin edici. Özetle oyunun zorluğu dışında negatif diyebileceğim çok bir şey yok. Belki hikayenin anlatımını negatif olarak yazabilirim. Ama buda Dark Souls un kurgusundan kaynaklanıyor. Bu yüzden bunu kullanarak da oyun hakkında kötü bir şey söyleyemeyeceğim.
Son olarak, oyunun genel olarak ortalamanın çok çok üstünde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bana göre baş yapıt listemin en üst sıralarında yer alıyor. Fakat bana göre…. Çünkü oyun gerçekten herkese hitap etmiyor. Oyunu ilk 1 saat e bırakma ihtimalinizde var, aralıksız 10 saat oynama ihtimalinizde var. Oyuna yeni başlayanlar için ufak bir ipucu vermek istiyorum. Çünkü bu ipucunu biri bana oyuna başlamadan önce vermiş olsaydı, oyunu oynarken çok daha az gerilebilirdim. Oyuna pyromancy ile başlayın ve büyü özelliği üzerine kendinizi geliştirin. Bu oyun için saatlerce konuşabilirim ve konuşmakta istiyorum. Fakat konuşmaktan daha çok istediğim şey bir an önce yazmayı bırakıp oyuna geri dönme arzum. Defalarca bitirmeme rağmen aynı gerilimi defalarca yaşamak için can atıyorum.
Herkese iyi eğlenceler