datron modemle bağlanmak

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
kheider
09-02-2004, 22:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

datron (conetant hcf pci) 56k modemim var. modemi kurunca "denetim masası"nda "hcf modem bölge seçimi" diye bir seçenek ortaya çıktı. bölge olarak türkiye'yi seçtiğimde sabit 31200 bps ile bağlanabiliyorum. abd'yi seçince ise bağlantı hızı sabit 49999 bps oluyor. şu anda arızalı motorola modemimle 54666 bps hızında bağlanmış durumdayım. sorum şu ki:
datron modemle normal hızda (56k civarı) bağlanmak için ne yapmam gerekiyor?
teşekkür ederim...

hasanyasin
10-02-2004, 10:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bilgisayarım simgesine sağ tıklayarak, özellikler [properties] seçeneğine tıklarsanız, sistem özellikleri penceresini açarsınız. Donanım>>Aygıt Yönetisi [Hardware>>Device Manager] programında, modeme sağ tıklayarak özellikleri [properties] açar ve modem sayfasında, maksimum hız özelliğini en yüksek hıza getirirseniz, modeminiz hatların izin verdiği en yüksek bağlantı hızını kullanmaya çalışacaktır.

Bunu söylememle birlikte, bu bahsettiğim en yüksek hız özelliğini düşük tutmanın, bağlantıyı daha düşük hızlarda tutup tutmadığını hiç denemedim; ama muhtemelen öyledir...

kheider
12-02-2004, 00:04   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

teşekkür ederim
ancak iki modem de aynı bilgisayarda ve aynı hatta bağlı
biri bölge seçimine bağlı olarak ...
neyse
soruyu okumuştunuz, değil mi?

yasinenes
12-02-2004, 08:10   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

ARkadaşım esasında orada görünen rakamlara pek aldanmamak lazım. Mesela benim modemimde Conexant HCF PCI. Bende bağlandığımda max. 38600 ile bağlanabiliyorum ama indirme hızı 5-6 kbps. Önemli olanda bu indirme hızı, orada yazan rakam değil. Kafana takma ama indirme hızında da bariz problemler oluyorsa o zaman diyecek bişeyim yok. Bence bunun denemesini yap mesela birşey indirirken kaç kaç artıyor. Eğer seninkide 5-6 gibi atıyorsa hatta benimki bazen 7-8 gibi de oluyor. O zaman canını sıkmana gerek yok.

hasanyasin
12-02-2004, 11:25   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Rica ederim, teşekküre gerek yok, yardımcı olmak istiyorum sadece...

Sorunuzu, elbette ki okudum. Bölge seçimi meselesinin o kadar da önemli olmadığını düşündüğüm için bahsetmedim. Dediğim gibi modem özelliklerine girip Modem adlı sayfadaki maksimum port hızı [Maximum Port Speed] seçeneğini en yüksek değere getirmek dışında bir şey yapmanıza gerek yok.

Eğer bağlantı hızınızın gerçekten düşük olduğunu düşünüyorsanız, şunları cevaplayın lütfen:
1.İki farklı modemle aynı çevirmeli bağlantıları mı kullanıyorsunuz?
2.Aynı iss'ye mi bağlanıyorsunuz?
3.Aynı saatlerde mi?

Bağlantı simgesinde gösterilen hız çoğu zaman gerçek hızınızdan çok daha farklı şeyleri ifade ediyor. Eğer gerçek hızınız da düşükse, bu farklı saatlerde ya da farklı iss'lerdeki ağ yoğunluğundan kaynaklanabileceği gibi, farklı çevirmeli bağlantılar kullanmanız durumunda, farklı ayarlardan da kaynaklanabilir. Aynı çevirmeli bağlantıyla, aynı iss ve aynı saatlerde tekrar test edin ve ölçü olarak da simgede görüneni değil, adaşım yasinenes'in dediği gibi bir download sırasındaki maksimum hızı esas alın...