Arkdaşlar Cumartesi günü yani dün arkdaşlarla EDIRNEDE Yurttan çıkıp şöle bir dolaşalım dedik Selimiye Camiini.Sonra da dedik sinemaya gidelim.
Üç kişiydik.kırgız arkadaş dedi ki Kurtlar Vadisi Irak a gidelim.Biz dedik Dabbe olsun.Yazı tura attık iki kere o kazandı ama biz yine ısrar ettik ve Dabbe ye girdik.
Girmez olaydık.Arkadaşlar öneclikle bu film KESINLIKLE hiç bir Amerikan Filmine benzemiyor.Tamamen kendine özgü ve gerçeği konu alıyor.
Kur'an-ı kerimdeki Dabbe ile ilgili ayet i,kıyamet alametlerini ve cinleri konu alıyor.Ama şunu söyleyeyim film in din ile yani dini kullanarak yaptığı hiç bir şey yok.Film i anlatmayacağım ne oldu ne olmadı.
Gidin izleyin.Filmden çıkınca bir kere şu Amerika korku filmlerinde çıktığınız formül ">>Nasıl olsa gerçek değil<<"
kesinlikle işe yaramayacak çünkü Dabbe kıyamet alamaetlerinden biri.
O kadar korktum ki arkadaşımla yatmak zorunda kaldım.Zaten ben korkağım bir de bu filmi izleyince...
Fakat biz türkler varya biz...
Ben 18 yaşında olmama rağmen filmin bir sahnesinde bağırdım.
Ama gelin görün ki 5 yaşındaki çocuğuyla filme gelen bir kadın vardı.
Ve işin en ilginç yanı çocuğunu daha birinci seansta filmin
ne kadar korkunç olduğunu görmesine rağmen 2. seansa da getirdi.
Çocuk korkudan ve seslerden ellerini başının üstüne koyup ne zaman bitecek diyordu.
Valla ben bir şey demedim kadına.Zaten korkmuşum bir de sinemada onla tartışmak isemedim.
Mutlaka izleyin derim.Bence bu bir korku filmi değil yol gösterici veya reality.
Bu arada filmi izlerken kendimi avutmak için (korkuyu yatıştırmak için diyelim) filmdeki kadının dabbetül arz ı ararken Firefox kullanmsı ve sonuca Ekşi Sözlük te bakması dikkatimi çekti...
Son olarak...,
Filmde Cinler Interent üzerinden yayılıyor.
Filmin web sitesi: