merhaba arkadaşlar bende 2 adet kingston marka ddr2 800 ram mevct yeni almış olduğum 2x2 1066 mhz ramleri aynı anda takmış olsam bi sorun çıkarırmı
ddr2 800 ile 1066 aynı anda çalışırmı
Arkadaşım önce Anakartınızın, donanımlarınızın izin verdiği ölçülerde kullanabilirsiniz tavsiyem önce anakartınızın.,
Özelliklerine web sitesinden bakınız.,veya anakartınızı özeliklerini model serinosunu, donanımlarınızın özelliklerini belirtir iseniz kesin net doğru cevap alabilirsiniz.
akaartınızda 6 adet slot varsa takabilirsiniz :)
2 adet 800 mhz var 2*2 diyorsunuz eder 6 ram. doğrumu anladım?
bence eski olan 2adet 800 mhz yi çıkartın 2*2 1066 lık ram i takın paşa güzelgüzel kullanın. eğer 6 alotum var ve hepsini takıcam diyorsanız oda olabilir.
ama unutmayınki 800 mhz ile 1066 mhz yi aynı anda takarsanız tüm ramler düşük olan ram in performansında çalışmak zorundadır. yani 1066 lık ramlerde 800mhz de çalışacaktır.
ek olarakda problem çıkma şansıda olabilir.
Saygılar..
anakartım gıgabyte s series EP45-DS3L
İŞLEMCİM İNTEL CORE 2 DUO E8600 3.33GHz 6MB CACHE 1333MHZ LGA775 İŞLEMCİ
yeni almış olduğum ram ler TEAM XTREEM DARK 4GB DDR2 1066MHz BELLEK KİT (2x2GB) – TM2XD1066C64GK
sistemimde şu anda bulunan ram ise kingston 800 mhz 2x1 gb ram
Genellikle ramlarin hızı uyuşmadıgı zaman arkadaşımızında dediği gibi düşük olan ram in hızında çalışırlar. Fakat farkı mhz lerde ramlar aynı anda takıldığı zaman bizim karşılaştıgımız sorun bilgisayarın kendi kendi yeniden başlatmasıdır. Büyük ihtimalle sizinde başınıza gelebilir öncelikle deneyın eger sorun yaşarsanız sadece 1066 olanları takarak deneyin
şimdi şöyle bir durum var daha önceki anakartımda 677 den fazla desteklemiyordu ama bu yeni anakart hem 800 hem 1066 destekliyor 2x4 ve 2x1 lik olunca toplan 4 slot ediyor 4 gb ram normalde yeterli ama ben 6 gb ram olsun istiyorum yani 800 mhz bir ram ile 1066 mhz bir ram destekleyen bir anakartta aynı anda çalışabilirmi?
ay anda tümramlerin çalışıtr. yukarıdada belirttim.
ama aynı anda birği 800 mhz biri 1066 mhz çalışmaz.
yani 800 mhz lik ramle 1066 mhz lik ram bir arada çalıştırılırsa ramler otomatikmen hangi ram en düşük mhzde ise tüm ramler mhz frekansında çalışacaktır.
teşekkür ederim sakarboy son bişey olarak 800 mhz ile 1066 mhz arasında çok benim anlayabileceğim bir performans farkı olurmu sence yani 4 gb1066 rammi 6 gb 800 mhz ram olarkmı kullansam daha iyi olur
sodom66teşekkür ederim sakarboy son bişey olarak 800 mhz ile 1066 mhz arasında çok benim anlayabileceğim bir performans farkı olurmu sence yani 4 gb1066 rammi 6 gb 800 mhz ram olarkmı kullansam daha iyi6 gb ram performansını almak için 64 bit işletim sistemi kurmanız gerekir.32 bit işletim sistemleri 3.25 GB üstünü doğası gereği kullanamaz.
32 bit işletim sistemi kullanıyorunuz büyük ihtimalle bence 4gb 1066 kullanmanızı öneririm.
64bit destekli yazılım kullanmayacaksanız tabiki.
bende 4 adet hdd var 4 farklı işletim sistemi kullanıyorum
vista ultimate64 bit
win rc 64 bit
ubuntu 64 bit
pardus2008
sodom66bende 4 adet hdd var 4 farklı işletim sistemi kullanıyorum64 kullanıyorsan 6gb kullan zaman problem yok
vista ultimate64 bit
win rc 64 bit
ubuntu 64 bit
yola devam ;)
Bence, 4 GB 1066 Mhz olan ram'lerle çalışın...
arkadaşlar ben arkadaşımın pc sinde bu sorunun cvb ını aldım ben
arkadaş çok eski bir pc aldı..anakartta 4 tane ram yeri vardı..kendi ram ı ddr 2 256mb ya da bundan da düşük bir ram di..512mb ddr ram taktık ve markaları bile değişikti..ilk açıldığında pc okumamıştı 512mb lık ddr ram ı..sonra yerlerini değiştirdik ve artık okuyor..
size tavsiyem deneyip görün(benim arkadaşımla yaptığım gibi )..
eozenirkesinlikle takamazsın frekanslar aynı olmak zorundadır.kesinlikle takılmaz dşye bşr kural yada zorunluluk olmaz.tüm mhz tiplerindeki ramler aynı anda aynı anakarta takılabilirler.
birisi ister 800 olsun birisi 533 olsun diğeri 1066
(burada söz konusu sadece ddr2 ramlerdir.
ddr1 266,333 veya 400mhz ddr1 lerde ayı anakartda çalışabilirler.)fakat anakart en düşü mhz degerindeki ram kaç nhz de çalışıyorsa tüm ran leri o hızda çalıştırıcaktır.
nadirende olsa ram marka model farklılıklarında bazı uyumsuzluklar olsada aynı anda çalışabilirler. kesinlikle takılamaz diye bir kaide yoktur.
yaw brn kaç kere denedim ne bilgisayar açıldı ne bişi oldu. arkadaşın bilgisayarında bi 800 mhz 2 gb ram kullandık diğer slotada 2 gb 1066 taktık açılmadı pc ama 2 adet 2 gb lik 1066 mhz taktık canavar gibi açıldı. buna ne diyeceğiz?
eozeniryaw brn kaç kere denedim ne bilgisayar açıldı ne bişi oldu. arkadaşın bilgisayarında bi 800 mhz 2 gb ram kullandık diğer slotada 2 gb 1066 taktık açılmadı pc ama 2 adet 2 gb lik 1066 mhz taktık canavar gibi açıldı. buna ne diyeceğiz?üstteki mesajımı tam okumadınız galibatekrar söylim.
her 2 ram inde aynı frekansta olma zornluluğu yktur fakat
bazen 2 ayrı frekansta yada 2 ayrı model bellek kullanımında bazı uyumsuzluklar söz konusu olabilir.buda sizeki gibi açılmama veya mavi ekran vb. hatalar olabilir.
hmmm anladım. bizde hata hiç çıkmadı. direk açılmadığı için dedim. şimdi olayı anladım ama en iyisi böle ram eklemesi yaparken eski ramı çıkarıp bu 2 li paket lerden almak. işte dediğim gibi. arkadaşında böel bi sorunu vardı. eski ramleri takas ettik. yerine 2 adet 2 gb lik 1066 mhzlik aldık. bence kısacası hepsi aynı hafızada aynı mhz de olursa hiç sorun çıkmıyor.
eozenirhmmm anladım. bizde hata hiç çıkmadı. direk açılmadığı için dedim. şimdi olayı anladım ama en iyisi böle ram eklemesi yaparken eski ramı çıkarıp bu 2 li paket lerden almak. işte dediğim gibi. arkadaşında böel bi sorunu vardı. eski ramleri takas ettik. yerine 2 adet 2 gb lik 1066 mhzlik aldık. bence kısacası hepsi aynı hafızada aynı mhz de olursa hiç sorun çıkmıyor.tabiki her iki ram modulunu aynı frekansta ve aynı modelde almak en akıllıca olanıdır.fakat dediğim gibi farklı ram modülleri aynı anda kullanıldıgında bazı sıkıntılar olmaktadır.
tabiki buda iki farklı ram modulu bir arada kullanılamaz demek değildir.