arkadaşlar ddr2 ram takılı kingston 800mhz bunun yanına ddr3 taksam calısır mı yoksa yine ddr2 mi takmam gerekiyor
ddr2 ve ddr3 yanyana olur mu ?
yoksa yine ddr2 mi takmam gerekiyor
EVET AYNEN DDR2 OLMALI.
arkadaşlar pardon ya ram 400 mhz sımdı baktım ama ben 400 mhz bulamıyorum aynı marka onun yerinde 800 mhz taksam nasıl olur anakart asus p5kpl am se
cpu-z kullanıyorsan resim ekle
seninki zate 800 mhz
çünkü ben geçe hafta yeni ram aldı
burda gösteren yarı deyeri 2 x 400 = 800
birde memory yazan yeri tıkla o resimi ver.
CL DEYERLERNE BAKALIM
CAS# Latency (CL) 6 clocks
şimdi senin alacağın ram bu deyerlerde olmalı
Type DDR2
DRAM Frequency 800 MHz
CAS# Latency (CL) 6 clocks
markasıda sana kaldı.
https://www.chip.com.tr/forum/ram-konusu_t193190.html
CL DEYERLERİ İÇİN AÇIKLAMA BURADA SANA YARDIMI OLUR BAK
yardımım olduysa sevindim yarıda benim bilmdiğimide sen cevaplarsı.
cok yardımcı oldun saolasın son bir sorum olacak benımki 6 cl alacagım ram 5 cl olsa bir sorun olur mu
bildiğmi kadarıla aynı deyerleri alırsan daha iyi olur
cl 6 yanına cl 5 takarasa
negibi sorun olur bilmiyorum ama dediğim gibi aynı deyerlerde olanı al bence
artı cevap bulursan buraya ekle bende bilgilenmiş olurum.
İki RAM de ortak değerlere otomatik olarak ayarlanır. Kendi kendilerine hız aşırtma yapamayacaklarına göre; Diyelim CL5 400MHz diğeri de CL5 800 MHz. Birinci modül en düşük değer olduğu için ikinci RAM de otomatik olarak onun değerine azalır. CL5 400 ve CL5 400 olarak çalışır. Bu da performansı düşürür. Çiftlenmiş bellek modülleri almanın faydaları burada ortaya çıkar.
İki RAM de ortak değerlere otomatik olarak ayarlanır. Kendi kendilerine hız aşırtma yapamayacaklarına göre; Diyelim CL5 400MHz diğeri de CL5 800 MHz. Birinci modül en düşük değer olduğu için ikinci RAM de otomatik olarak onun değerine azalır. CL5 400 ve CL5 400 olarak çalışır. Bu da performansı düşürür. Çiftlenmiş bellek modülleri almanın faydaları burada ortaya çıkar.arkadaşın sorusu şu ((( CL 6 800 MHz ))) ile (( CL 5 800 MHz )) yani ikiside 800 MHz fakat CL deyerleri deyişik
böyle iki ram kulanırsa ne gibi sorun yaratır.
Arkadaşım en basit yolu bu kadar karmaşa yaradan ... anakartın marka ve modelini bul daha sonra da ram frekanslarına bak ne kadara kadar destekliyo en son desteklediğinden al bir tane Kingston :) markada verdim çünkü şimdiye kadar bir sorunum olmadı bu markayla...
Mesajımda da belirttim. İki bellekte Dual Channel olmaması nedeniyle en düşük belleğin değerlerine hizalanır; CL5 800 ve CL6 800 lük iki bellek var. MHZ lerin düşebileceği gibi CL değerleri de eşitlenmek için azalırlar. Yani alacağın belleğin onunla eşit olmasına özen göstermen lazım. Sendeki bellek çoğu hazır kasada kullanılıyor. Yani çok popüler ve internette kolayca bulabilirsin. Olmadı çevrendeki bir bilgisayarcıya sor. Seninkinin kaç GB olduğunu söyersen sana hemen yol gösterirler.
Mesajımda da belirttim. İki bellekte Dual Channel olmaması nedeniyle en düşük belleğin değerlerine hizalanır; CL5 800 ve CL6 800 lük iki bellek var. MHZ lerin düşebileceği gibi CL değerleri de eşitlenmek için azalırlar. Yani alacağın belleğin onunla eşit olmasına özen göstermen lazım. Sendeki bellek çoğu hazır kasada kullanılıyor. Yani çok popüler ve internette kolayca bulabilirsin. Olmadı çevrendeki bir bilgisayarcıya sor. Seninkinin kaç GB olduğunu söyersen sana hemen yol gösterirler.ok açıklam bana yardımcı oldu bende zaten 2 GB 677 MHz CL 5 olan ram ek olarak 2 GB daha
677 MHz CL 5 almıştım
teşekkürler.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (171329) ~ 24 Ocak 2011 21:16
Asus p5b serisi DDR3 desteklemez ne konuşuyorsunuz siz?