Arkadaşlar yakın bir zamanda yeni bir bilgisayar alıcam.Ama kafamı karıştıran bir soru var.Sizce DDR3 mü yoksa DDR2 anakart mı almalıyım???? YOKSA Hem DDR2 Hemde DDR3 özelliği bulunan bir anakart mı almalıyım???? ÖNERİLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
DDR3 mü yoksa DDR2 anakart mı almalı?
şu an için ddr3 henüz çok pahalı ve tam larak oturmuş değil bu yüzden ddr2 derim.
bir çok ana kart bu iki ram seçenegini kullanıcıya sunmaktadır seçim tamamen sizindir arkadaşın dedigi gibi giriş segmenti bile şuan pahalı
bencede hala pahalı onlar, yani ddr3 anakarta fazladan para verceksin ki o yetmicek bide ddr3 ram'ler cok daha fazlasını verceksin ki getirdigi performans artışı verdigin fazla paraya göre az bence...
ddr2 derim fiyat/performans oranı ddr2 de daha iyi
istenen performansı alamıyorlar belki ama ram değitirmek kolay mesela ddr3 1333 mhz yi çıkar yerine 2200 tak peki dediğiniz gibi adam yeni anakart alacak ve ddr2 öneriyorsunuz bu kartın maksimum verimi ne kadar olacak ??? 1333 mhz yi geçebilecek mi?? e zaten max 1333 değil mi? :)))) diğer bir seçenek de arkadaşların dediği ddr2/dd3 destekleyen anakart alın diyorlar peki ddr3 maksimum ne kadar destekleyecek arkadaşım......... ben bilmeden tahmin yürüttüm......... deli oldummmmmm önerdiğin anakarta bakarmısın???
ga-ep35c-ds3r
- 2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory
- Dual channel memory architecture
- Support for DDR3 1333/1066/800 MHz memory modules
- 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory(Note 1)
- Dual channel memory architecture
- Support for DDR2 1200 (O.C.)/1066/800/667 MHz memory modules
bırakın bu işleri diyorum ya !!! köpürdüm vallahi bide öneri yapıyosunuz ....