Pc'de deep freeze falan olmadıı halde kapayıp açınca herşey eski haline dönüyor. Yüklenen programlar, sistem ayarları falan tıpkı deep freeze gibi. Bu nasıl bir sorundur neden oluşur nasıl halledilir bilen var mı?
Deep Freeze
:D :D: D
Recep Baltaş , konuyu soran kişiye işletim sistemini soruyor M.G.G
:D :D
OS nedir?Windows 7 7600 kullanıyorum. Çözemedim sorunu sürekli eskiye sarıyodu pc. 2 Tane torrent açıyorum indiriyorum mesela. Pc kapanıp acılınca bitcomette torrentler yok. Formatladım şimdi tekrar düzeldi bir daha yapmaz inşallah. Bir şey daha soracağım anakartımın onboard ses kartı xp'de sorunsuz çalışırken. vista yada 7 kurdugum zaman ses calmıyor. herhangi bir driver sorunu yok. winampı acıorum arkadan ses kablosuyla oynuorum ses gelior gidior. yukarı dogru tutuorum kabloyu ses gelior bırakca gne gidior. xpde hic sorun yoktu vista yada 7 de yapıyor bunu. biostan ayarı ac97 yaptım öyle denedim gne düzelmedi high definitionda da aynı. sanırım anakartn onboardında arıza war harici ses kartı alcam ama xpde neden sorun cıkmıor kafamı karıştıran konu bu.
reset= bilgisayarı donanımsal müdahale ile yeniden başlatmaktır. bilgisayarınız hiç yanıt vermediğinde ve kitlendiğinde yapılmalıdır diğer durumlarda pek yanaşmamak lazım
restart= bilgisayarı OS üzerinden kapanıp yeniden başlamasını sağlan komuta denir, kapanırken yaptığınız değişiklikler kaydedilir ve açılırken bu değişiklikleri uygulayarak başlar tehlikesiz ve sorunsuzdur.
yukardaki iki terimi birbirine karıştırmak tecrübesiz kullanıcıların bilgisayarlarına hasar vermesine sebep olabilir lütfen bu iki terimi uygun yerde uygun şekilde kullanın.
reset= bilgisayarı donanımsal müdahale ile yeniden başlatmaktır. bilgisayarınız hiç yanıt vermediğinde ve kitlendiğinde yapılmalıdır diğer durumlarda pek yanaşmamak lazımKonuyla ne alakası var şaka mı şimdi bu? Tecrübesiz falan değilim ayrıca 1998'den beri evimde pc'ye sahibim ve kullanmaktayım. :)
restart= bilgisayarı OS üzerinden kapanıp yeniden başlamasını sağlan komuta denir, kapanırken yaptığınız değişiklikler kaydedilir ve açılırken bu değişiklikleri uygulayarak başlar tehlikesiz ve sorunsuzdur.yukardaki iki terimi birbirine karıştırmak tecrübesiz kullanıcıların bilgisayarlarına hasar vermesine sebep olabilir lütfen bu iki terimi uygun yerde uygun şekilde kullanın.
<Sayın büyük bilgisayar uzmanım yazdıklarımı size söylemedim yukarıda görüldüğü gibi Mustafa arkadaşımız "reset at"yazmış ve ona söyledim, siz yanlış anlamışsınız. konuyla alakalı çünkü bu hata sık sık olabiliyor ve bu konudada hatalı söylev ile sorun oluşturulabilir.
:):) zuhhaaahhaaaaaaçözüm olarak bendede olmuştu görsel efektleri eniyi görünm için yap reset
özür dilerim kendimi sizden yüksek görmek istememiştim ayrıca sizin 1998 de bilgisayar sahibi olmuş olmanız benim için bir anlam ifade etmiyor.Son Düzenleme: infoman ~ 29 Ekim 2009 18:44
Sayın büyük bilgisayar uzmanım yazdıklarımı size söylemedim yukarıda görüldüğü gibi Mustafa arkadaşımız "reset at"yazmış ve ona söyledim, siz yanlış anlamışsınız. konuyla alakalı çünkü bu hata sık sık olabiliyor ve bu konudada hatalı söylev ile sorun oluşturulabilir.hatamı kabul ediyorum özür yanlış yazmışımtşk düzelttğiniz için
özür dilerim kendimi sizden yüksek görmek istememiştim ayrıca sizin 1998 de bilgisayar sahibi olmuş olmanız benim için bir anlam ifade etmiyor.
Sayın büyük bilgisayar uzmanım yazdıklarımı size söylemedim yukarıda görüldüğü gibi Mustafa arkadaşımız "reset at"yazmış ve ona söyledim, siz yanlış anlamışsınız. konuyla alakalı çünkü bu hata sık sık olabiliyor ve bu konudada hatalı söylev ile sorun oluşturulabilir.O zaman alıntı yapsaydın yeğenim. Gözümden kaçmış olabilir, konuda kim kiminle makara yapıyor onu takip etmedim, sorunumun çözümüne yönelik cevapları okudum sadece. Alay eder gibi konuşman bir şey ifade etmiyor.
özür dilerim kendimi sizden yüksek görmek istememiştim ayrıca sizin 1998 de bilgisayar sahibi olmuş olmanız benim için bir anlam ifade etmiyor.
Mesajımı yazmadan önce sizin bilgi ve tecrübelerinizi bilemezdim, alnınızda yazmıyor ya:)
Yeğenim, bilinçli bir form üyesiysen kendi açtığın konu içerisinde bütün yorumları ve cevapları okur aklına kazırsın kim kime ne yazmış anlarsın ama sen sanırım direk son sayfada en sona kim ne yazmış diye merak ediyorsun ve okuyorsun çünkü inkar etsen bile tavrın bunu ıspatlıyor.
Ben dahil bir çok kişi alıntı yapmayabilir ayrıca benim mesajımın içeriği ve anlatım tarzı alıntı yapılmasını gerektirmiyor. Fark edeceğiniz gibi benim ilk yazdığım mesaj sizin ve bir çok kişinin hata yapmaması için yazılmıştır ve bilgilendirme amaçlıdır, kişiyi işaret etmez ve geneli işaret eder. size faydası olabilecek bir bilgilendirme mesajı ile hor görüp küçümsendiğinizi sanıyorsanız ve ters tepki veriyorsanız benim size tavsiyem konu açıp yardım istemeyin. Sorununuzun çözümü çok basit olduğunu bildiğim halde cevabı hak etmediğinizi bilmelisiniz. 1998 den buyana bilgisayar kullanan bir kişi bu sorunu çok rahat çözer öyle forumlara girip yardım istemesine gerek kalmaz. Anlaşılan sizin amacınız yardım istemek değil fikir almak.