DEFRAGTA NE NE ANLAMA GELİYOR?

Burgut
01-04-2009, 21:56   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj

O&O Defrag programı ile Windows XP bulunan sürücüme birleştirme yaptırdım. Çeşitli renklerle ifade edilen şeyler var. Yeşil "System" , açık yeşil "compresses" filan diye bir sürü renk var. Bunlar ne anlama geliyor. Bu program ile "bad sector "ifade edilen sektörlerin varlığını veya yokluğunu anlayabilir miyim? Harddiskimde bad sectorler olup olmadığını ne şekilde, hangi programları kullanarak anlayabilirim? Ne şekilde? Teşekkürler.

Mustafa@PC
02-04-2009, 00:15   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

disk birleştirme hdd niz deki dağınık dosyaları bir araya getirme işlemidir şöyle anlatayım siz bir oyun çalıştırıyosunuz bu işlem sırasında hdd oyun için gerekli bilgileri okumaya çalışıyor fakat onalr dağınık ise bu işlem uzuyor birarada ise sıradan okur.Programdaki bu renkler ise birleştirilmiş,birleştirlmemiş,birleştiriliyorun renklerini temsil eder,bu programlar bad sectorleri göztermez bunun için bilgisayarınıza hdd tune adlı programı kurup tarama yapın...

Burgut
02-04-2009, 10:04   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

Sevgili arkadaşım, yardım üzere yazdıklarınıza teşekkür ederim. Ancak defrag programlarını yıllardır zaten kullanıyorum. Benim derdim, clusterları okumak üzere programın renklerle anlamlandırdığı şeyler. Bunlar defrag programında 10-12 kadar renk ile ifade ediliyorlar. Ancak bunların ne anlama geldikleri benim için gerekli. Bir de bad sectorleri nasıl görebilirim, bilgisayarımda var mı yok mu? Teşekkürler.

Mustafa@PC
02-04-2009, 12:34   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

defrag programında renklerin kesinlikle bad sectörle ilgisi yoktur bad sectör e hdd tune programını yükleyip tarama yapabilirsiniz...

Burgut
03-04-2009, 09:32   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj
Mustafa@PC
defrag programında renklerin kesinlikle bad sectörle ilgisi yoktur bad sectör e hdd tune programını yükleyip tarama yapabilirsiniz...
Mustafa kardeşime sorularımdan birine verdiği cevap için ve verdiği detaylı bilgiler için (asıl sorduğum soruyu cevaplamış) TBC kardeşime teşekkürler ederim. A.r.o.