DEĞERLER NORMAL Mİ ? (son mesaja cevap lütfen)

mitenka
30-06-2008, 16:42   |  #26  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
57 mesaj

Sağol yorum için. işlemci voltajını 1.15 normal değerden 1.30 a çıkardım.  CPU Z değerleri şöyle core voltage 1.328 V    core speed 3420 MHz  Multipler *9.5
bus speed 360.0 MHz  Rated FSB 1440 MHz    corsair 2*1 gb ramleri 1070 MHz yükselttip voltajı da 1.9 v yaptım.. pi 1M yi 19 sn de geçti. otrhos programında da sorun çıkarmadı  Ati gigabyte fanlı 3870 Gpu saati 840 Mhz bellek saati 1010 Mhz..     işlemci sıcaklığı boşta 49 yüklenildiğinde 63 derece maximum. hardwere monitör programı ile ölçüyorum. Bigtype soğutucuyla. E7200 ün kendi soğutucusuyla overclock olmadan boşta yine 48 dereceydi. ekran kartı sıcaklığı boşta 39  oyunda crysis mesela 66 derece maksimum derece. Arkadaşlar bu değerler normal mi? sıcaklıklar vs overclock olmadan da aynı değerler vardı.

scaniaperest
30-06-2008, 18:20   |  #27  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj

Arkadaşım, overclock çekince kendini ne sanıyorsun böyle ? "Hızlandırıcam" ayağıyla işlemcini yavaşlatma ihtimâlin var. AMD'nin Overdrive yazılımı gibi donanım üstadı değilsin ve en önemlisi , o program kadar zeki değilsin. İşlemci hızlanması ayağıyla yavaşlatma da ...

İşim olmasa sana iki saat yazı yazardım overclockla ilgili, ama uğraşmaya değmez. Bildiğini okumaya devam edeceksin.

Mustafa Akın
03-07-2008, 21:38   |  #28  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Bişeye dikkat çekmek istiyorum

Arkadaşlar 1 saatte 30-40 tane dvd kopyaladı
Ciddi misin? Böyleyse çok şaşırdım En mükemmel koşullarda, 20X hız demek saniyede 27.5 MB demek yaklaşık kopyaladığın DVD'nin 2.5 GB olduğunu varsayıyorum 93 saniye yapar. Hadi 7 saniye kapağın açılıp kapanması ve DVD'yi yerleştirmen diyelim. 100 saniye. Anca 30 tane 2.5 GB'lık DVD kopyalarsın. Bana biraz garip geldi, kusura bakma. Ama 20X hıza da tam olarak ulaşman mümkün değil, 20X DVD de oratlıkta çok yok. Yanlış anlama ama garibime geldi.

Son Düzenleme: Mustafa Akın ~ 03 Temmuz 2008 21:40
benersince
03-07-2008, 23:22   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

hayırlı ugurlu olsun nedeyeyim açıkçası ben elektronik delisi oldugum için komlike sistemleri tavsiye etmemem film izleyeceksen ful hd li philips lcd tv  yamaha rx 430 av recever home cinema  jbl bas refleks ki aktif olmalı sony yada denon 3 yollu hopörlör seti philips hdmı dvd dvx player ki usb girişli olması ve pc aparatlı olacak  işte ozaman sereyle filmin babasını gerçi bu saydıgım sistemi ben 5000 ytl gibi rakama edindim ama  neyse hayırlı olsun arkadaşım güzel bi makina olmuş

yelkowan
04-07-2008, 00:16   |  #30  
Yıllanmış Üye
602 mesaj
scaniaperest
Sevgili Requem, yani sevgili Barış, can dostum, güzel insan...

Bu başlıkta senin yorumlarını görmek açıkçası beni sevindirmedi değil.

Şu anda Intel'lerin bu durumda olduğuna bakmayın. Intel X2 teknolojisini vs. vs. AMD'den çaldıkları için bu güne geldiler, bilmem anlatabildim mi  ?

Hatırlarsınız Athlon'ları çıktığı ilk günleri. Intel yusuf yusuf dolaşırdı ortalarda... Baktılar ki bu AMD'de iş var, bizi çok fena sıkıştırabiliyorlar... Intel de dedi ki : "Yaaa, anakart üreticileri, AMD kullanmayın, yoksa Intel işlemci vermem! Hıh ! Huaaa :'( ! "

Durum bundan ibaret. Çocuk gibi ağladırlar. Farkındaysanız dizüstünde AMD işlemci araya araya anam ağlıyor. Sağolsun ki AMD işlemcili dizüstü bulmak için HepsiBurada.com yardımcı oluyor. Neden bu işlemciler bu kadar az bulunuyor ? Tamam, 90nm'leri var, T8100 karar işlem gücü yok, biraz daha az pil ömrü sunuyor... Ama inanın ki T7500'e kadar, AMD'nin TL60 işlemcisi tüm INTEL SİSTEMLERİ HALT ETMEKTEDİR !!!

Bizi gerizekâlı yerine koyan test programlarını bir an önce sisteminizden kaldırmayı ÖNEMLE arz ederim. Barış'ın verdiğim resimde Intel'in en büyük kayıplarından, ama şimdi YİNE ÇALIP- ÇIRPMA işlemlerine girerek Hyper
Transport desteğini Quick Patch diye bir şey olarak çalacaklar. Ama ondan önce Barış'ın verdiği resimdeki gibi L2 bellekleri yüksek tutmak zorunda kalıyorlar. L2 belleğin artması BAZEN işlemcinin verimli olmasını sağlıyor. Ama adını unuttuğum iki işlemcide HİÇBİR HIZ FARKI OLMAMASIna rağmen, BU SALAK, ŞAPŞALCA HAZIRLANMIŞ oılan yazılımlarla test edildiği zaman %60-90 hızlandığı gösteriliyor, daha fazla puan alıyor, ama gelin görün ki Super PI'de herşey aynı, görüntü ve ses çevirmelerinde tamamiyle AYNIlar... Neden ? Biz keriz değiliz, enayi değiliz, APTAL değiliz ! Paramızı zor kazanıyor, çok çalışıyoruz. Peki bu bellekleri arttırıp, hızlanmış gibi gözüken işlemcileri NEDEN ALMAK ZORUNDA HİSSEDİLİP KAZIKLANIYORUZ ???

Bunların tamamı Intel'in yaptırmaları, rüşvetleri, ŞANTAJLARI SONUCU oluşmuş hareketlerdir...

Yani demek istediğim, 200$'lık işlemcinin büyük bir kısmı reklamlara, panolara, web sitelerine BOLCA reklam olarak bize geri dönmektedir... AMD'nin L2 belleğe İHTİYACI YOKTUR ! Tüm işlerini hemen yapar, Intel gibi L2 bellekte biriktirmesine gerek kalmaz. AMD Intel gibi darboğaz ypmaz. AMD Intel gibi ısınmaz...

Bu konuya aslında miadını doldurmuş; fakat scaniaperest'in yazdıklarını görünce dayanamadım yıllardır bu çalma muhabbeti anlamıyom neyi neyden çalıyo bilgi teknolojisi üst üste gelerek büyüyo bilgi paylaşılarak çoğalıyo.
senin tabirinle :)) kimse kimseden bişe çalmasa hala abaküs kullanırdık pc yerine...
Valla ben tüketici olarak çok memnunum. İntel işlemcileri geliştirecekse fiyatları aşağı çekecekse AMD ye rakip olup(veya tam tersi) tekelciliği önlicekse AMD de çalsın intelde çalsın.

BU arada bir zamanlar yapılan, işlemciyi fansız çalıştırma testlerinde AMDnin kaç sn dayandığını çabuk unutmussun :))
Isı kendimi bildim bileli AMDnin sorunuydu 45nm de intelin olması çok zor zaten :)

Unutmadan ben inteli savunmuyom hele hele intel fanatiği hiç değilim sadece tüketici olarak üstüme düşeni yapıyom.

Ahmet_79
04-07-2008, 00:29   |  #31  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

arkadaşım hayırlı olsun güle güle kullan.

kuruwa
04-07-2008, 01:18   |  #32  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj
yelkowan
Bu konuya aslında miadını doldurmuş; fakat scaniaperest'in yazdıklarını görünce dayanamadım yıllardır bu çalma muhabbeti anlamıyom neyi neyden çalıyo bilgi teknolojisi üst üste gelerek büyüyo bilgi paylaşılarak çoğalıyo.
senin tabirinle :)) kimse kimseden bişe çalmasa hala abaküs kullanırdık pc yerine...
Valla ben tüketici olarak çok memnunum. İntel işlemcileri geliştirecekse fiyatları aşağı çekecekse AMD ye rakip olup(veya tam tersi) tekelciliği önlicekse AMD de çalsın intelde çalsın.

BU arada bir zamanlar yapılan, işlemciyi fansız çalıştırma testlerinde AMDnin kaç sn dayandığını çabuk unutmussun :))
Isı kendimi bildim bileli AMDnin sorunuydu 45nm de intelin olması çok zor zaten :)

Unutmadan ben inteli savunmuyom hele hele intel fanatiği hiç değilim sadece tüketici olarak üstüme düşeni yapıyom.

amd de ewet wardı 462 pinlerde termal yapı tam oturmamıstı taki bartona kadar 462 bartona kadar testlerde amd işlemci duman atmıstı ama dedıgım gibi 462 lerde ve en son seri dede bu sorun çözüldü 754 pinle de tarih oldu ve termal yapıda bellek kontrolcusune rağmen amd nın borusu çok acı ötmekte ki 45 nm de daha iyiye gidecek görünmekte ama intel bellek kontrolcusu ile bu soruna yeni başlıyor bakalım onda nasıl olacak görücez yakında çalma değil ama taklit kelimesi daha ii olru bence ::))))))

Son Düzenleme: kuruwa ~ 04 Temmuz 2008 01:19
yelkowan
04-07-2008, 11:29   |  #33  
Yıllanmış Üye
602 mesaj
kuruwa
amd de ewet wardı 462 pinlerde termal yapı tam oturmamıstı taki bartona kadar 462 bartona kadar testlerde amd işlemci duman atmıstı ama dedıgım gibi 462 lerde ve en son seri dede bu sorun çözüldü 754 pinle de tarih oldu ve termal yapıda bellek kontrolcusune rağmen amd nın borusu çok acı ötmekte ki 45 nm de daha iyiye gidecek görünmekte ama intel bellek kontrolcusu ile bu soruna yeni başlıyor bakalım onda nasıl olacak görücez yakında çalma değil ama taklit kelimesi daha ii olru bence ::))))))
Evet şuanda eskiye göre iki işlemci firmasının da ısıyla ilgili bir problemi kalmadı dediğin gibi 45nmde geçince AMD'de büyük ısı sorunları tarihe gömülecek gibi.
Bana kalsa taklit kelimesini bile kullanmaya gerek yok. Sonuçta teknoloji bu üretilen şeyin ne olduğu önemli değil bilgiler birikimler birbirlerinden etkilenmezse gelişme de olmaz :))

Son Düzenleme: yelkowan ~ 04 Temmuz 2008 11:32
kuruwa
04-07-2008, 12:49   |  #34  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj
yelkowan
Evet şuanda eskiye göre iki işlemci firmasının da ısıyla ilgili bir problemi kalmadı dediğin gibi 45nmde geçince AMD'de büyük ısı sorunları tarihe gömülecek gibi.Bana kalsa taklit kelimesini bile kullanmaya gerek yok. Sonuçta teknoloji bu üretilen şeyin ne olduğu önemli değil bilgiler birikimler birbirlerinden etkilenmezse gelişme de olmaz :))
BEN YİNE ANLATAMAMIŞIM amd nin son 462 pin barton çekirdekli işlemcisi ile ısınma bitti arada 754 939 ve 940 pinlerde ısınma diye bir şey kalmadı hatta termal yapı intelden çok daha güzel  yani şu anda intel bellek kontrolcusu olmadan eşdeğer amd işlemcilere göre daha çok ısınmakta amd termal konuda uzun zamandır intelin önünde hatta boşta bile bellek kontrolcusune rağmen daha az güç tüketmekte nehalem 140 watt ısı değerleri yok ortada intel geliştirilmiş p3 ler yani core 2 duolarla kadar netburst mimarisi ile ısı ile çok başı dertte idi ama nehalem da ne olacak p4 lere göre core 2 duo az ısınıyor ama nehalem bellek kontrolculu oldugundan bu sonuç değişebilir ama çıkmadan ne desek yalan amd 45 nm de termal yapı ile intele bi fark daha atabilir 35 wattlık 2 çekirdekli 90 nm işlemcilerı cıktı yakın zamanda ama 45 nm de performasta gelmeli amd ye high k silikonu hemen 45 nm ye geçince uygulasa termak yapı ve performans daha da iyiye giderdi denep nehalem bunlara bakıcaz nasıllar

Son Düzenleme: kuruwa ~ 04 Temmuz 2008 12:53