Deli Eden Ödev Konusu !

İtacHi_
25-02-2009, 18:44   |  #1  
İtacHi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,894 mesaj

Arkadaşlar gıcık fizik öğretmenimiz herzamanki gibi gıcık bir ödev verdi.Ödevin konusu

Maddelerin ayırt edici özelliklerinin sanayide ve teknolojide hangi alanlarda nasıl kullanıldığını açıklayınız

Arkadaşlar yaklaşık 2 saatten beri arıyorum hala çıkmadı en son çare sizlerin yardımınıza ihtiyacım var.???

Banned
25-02-2009, 18:48   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
934 mesaj

internette yazmayınca ödev yapılamıyomu yani?oldu yaz google a kopyala yapıştır sonra ödev yaptım

İtacHi_
25-02-2009, 19:08   |  #3  
İtacHi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Arkadaş o kdr arama yaptım hala bir sonuç yok kendim de yapamıyorum sizlerden yarıdm sitiyorum sizde böyle gereksiz cevaplar veermeyin(cevap veermiş oliyim diye cevap verilmez)

trinity
25-02-2009, 19:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,103 mesaj

http://www.balsel.com/pdf/unut3.pdf

bunlar belki işine yarar

İtacHi_
25-02-2009, 19:33   |  #5  
İtacHi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Bu siteleride gezdim ama kendime göre ödeve yardımcı olabilcek bişe bulamadım ama ne olursa olsun saolasın parmakların ve pc in dert görmesin kardeşim...

Hayalet 26
25-02-2009, 19:41   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj

Bir de buraya bak bakalım.862 tane hazır fizik ödevi var.Belki işine yarayanı bulabilirsin:

onlineTR
25-02-2009, 19:41   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

işteee gıcık fiziğin gıcık ödevii nerdeeee üstatt physfg....:))))

Fattur
25-02-2009, 21:02   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

physfg gelse o yapardı Kahkaha

onlineTR
25-02-2009, 21:04   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj
Fattur
physfg gelse o yapardı Kahkaha
kesin şuan NASAyla ılgılenıyordurr...KahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

Kapalı Hesap (105749)
25-02-2009, 21:18   |  #10  
Kapalı Hesap
280 mesaj
burakesan_1993
Arkadaşlar gıcık fizik öğretmenimiz herzamanki gibi gıcık bir ödev verdi.Ödevin konusu

Maddelerin ayırt edici özelliklerinin sanayide ve teknolojide hangi alanlarda nasıl kullanıldığını açıklayınız

Arkadaşlar yaklaşık 2 saatten beri arıyorum hala çıkmadı en son çare sizlerin yardımınıza ihtiyacım var.???

Bizede boyle gıcık bir odew vermişlerdi her siteyi aradım bulamadım allah kolaylık versin:)

physfg
25-02-2009, 23:59   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,686 mesaj

hieeeeyyyyttttttt dağılın leeeyyynnnnnnn :)

yettim uleyynnnnn :) bu ne yaf tüm manyak fizikçiler aynı gün mü ödev vermiş bi girdim 14081408 ödev var demiş onunla uğraşıyordum neyse biraz da buna bakalım bari...

bak burada en yaygın kullanım alanı var : yani özkütle farkı-damıtma:

burada madenlerin ayrımı var ben erime noktası için aratmıştım ama baya bi yöntem var : ama üni. düzeyinde(doktora tezi falan).ortalarda resimli anlatım falan var özetleyebilirsin.

ve burada da maden ayırma yöntemleri var eleme falan

burada mıknatıslanma erime eleme vs vs içeriyor

ve altının elektroliz vs vs ile ayrıştırılması

damıtma ve kullanım alanları

bura baya bi genel bilgi veriyor yani her özellik ve kullanım alanlarını yazmış...

;wap2

şimdilik bunları ÜŞENMEYİP oku yetmezse daha buluruz...

sana balık tutmayı öğreteyim :) hazır balık nereye kadar de mi :)

örneğin erime noktası farkının kullanımı nasıl olur.farklı e.n. daki maddelerin kullanım alanı ne olabilir diye düşün .misal madenler saf çıkmıyor alaşım halinde çıkıyor.ayrıştırılırken kullanılıyor.yani bir toprak parçası çıkarılıyor bunda altın+gümüş+toprak+kükürt+silisyum+demir ++++ olabilir bunları ayırma yöntemini düşünüp yaz.

altının ayrıştırılması diye google ye yaz çıkar.

saf alkol elde etme yolları ,  vs vs gibi...

kolay gele

Son Düzenleme: physfg ~ 26 Şubat 2009 00:02
Fattur
26-02-2009, 00:35   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

evet bende iki konuyada bakıyordum.2 sinede cevap vermişsin Kahkaha

Banned
26-02-2009, 01:10   |  #13  
Banlandı
934 mesaj

hepiniz çok iyi cevaplar vermişsiniz aferinAlkış
fizik öğretmeni:0
chip kopyacıları:1
İyilikmi ettiğinizi sanıyorsunuz verilen ödev ortaokul düzeyinde ve -soruyu soran arkadaş üzerine alınmasın genel olarak konuşuyorum- bir lise öğrencisi bu konuyu bırak kitaplarını okuyarak anlamayı google da arayarak bile bulmayı anlamayı beceremiyor.yarın üniversite sınavına girdiğinde siz yanında olacakmısnız yada google amca orada olacakmı?Aferin gıcık! fizik hocasına iyi geçirdinizAlkış
biraz düşünseniz kaybedenin kim olduğunu anlarsınızÜzgün

frozen
26-02-2009, 03:31   |  #14  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj
aapociapo
İyilikmi ettiğinizi sanıyorsunuz verilen ödev ortaokul düzeyinde ve -soruyu soran arkadaş üzerine alınmasın genel olarak konuşuyorum- bir lise öğrencisi bu konuyu bırak kitaplarını okuyarak anlamayı google da arayarak bile bulmayı anlamayı beceremiyor.yarın üniversite sınavına girdiğinde siz yanında olacakmısnız yada google amca orada olacakmı?Aferin gıcık! fizik hocasına iyi geçirdinizAlkış
Başka bir yönden düşün. Çocuk bunları okuyacak. Yazarken öğrenecek ki ödevlerin amacıda bu.
Her eğitimci kaliteli değildir bunuda unutmamak lazım. Şahsen lisede bir anadolu lisesinde okumus olmama rağmen. Ona puanla girdiğim okula, onca puan edecek eğitimci yoktu. Bunu lise zamanından kalma zihnimle değil, herşey geçmiş üniversitenin sonunu getirmiş zihnimle söylüyorum. Bu bile bir araştırma ve eğitimdir.

Burda bilgili olan insanlarda yardım alması, en azından kendi başına yanlış kaynaklardan bilgi almasına engel olur. Buda toplumda yetişen gençler için bir artı dır.

Bu yüzden o skor sanırım şöyle olmalı.

Araştırma & Eğitim : 1
Eğitmen & yanılgı  : 0

Bu arkadaş sabah uyandığında, buraya yazdığı soruya dair herşeyi öğrenmiş olarak gözlerini açacak.

nirvana26
26-02-2009, 09:17   |  #15  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

paylaştıkça büyüyen şey nedir biliyormusun aapociapo arkadaşım, bilgidir.
physfg'arkadaşa yeterince kaynak sundu, ayrıca daha kolay anlaması için örnekler verdi, zaten kendiside diyor sana balık vermektense balık tutmayı öreteyim diye. ödevi hazırlayan arkadaş bunları okuyup kendi yapıcak kaybettiği bişey yok. aynı kütüphanede kitap bulmaya yardım eden görevli gibi sağolsun üşenmeden yardım etmiş.

physfg
26-02-2009, 13:19   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,686 mesaj

arkadaşlar iki tarafta haklı ama yardım etme taraftarı olmak daha haklı gibi.

çünkü "bilimsel okur yazarlık" diye bir tabir var bende 2 gün önce öğrenmiş durumdayım ve tanımı ise "aradığı bilgiyi nerede bulacağını bilmek , yani her bilgiyi biliyor olamazsınız ama nerede bulacağınızı bilin yeter " demek.

ben daha önce yaptığım araştırmalarda falan GOOGLE ın BİLGİ ÇÖPLÜĞÜNDEN çıkamadım ve sonuç ne koca bir hiç ve vakit kaybı.

ama biri bana arama yollarını ve inceliklerini öğratse ne olurdu ?
o kadar vaktim ziyan olmazdı ve yolu öğrendiğim için kendim devam ederdim.

ve araştırma istemiş hoca ben sadece ilgili konuları ve linkleri verdim arkadaşa ki mutlaka o linklerdeki sayfalarda da bir miktar bilgi çöpü olacaktır.ama arkadaş onları okuyup süzdüğünde zaten araştırmış ve öğrenmiş olmayacak mı???????

ha bir de ben tüm madde özelliklerini vermedim ilgili 4-5 konuyu verdim daha 4 tane falan var yani gerisini arkadaş araştırsın diye bıraktım...

onlineTR
26-02-2009, 16:45   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

waaaayy ustadımız gelmiş de cevaplamışş helallll sanaa bizde yolunu gozluyoduk kı açılın uleyn dıye gırmışsın olayaa Gülüş helalllAlkış

Banned
26-02-2009, 17:00   |  #18  
Banlandı
934 mesaj

hepinizin görüşlerine saygı duyuyorum ama fikrim değişmedi meşhur hikayedir bilirsiniz;
adam ipek böceğinin kozadan çıkışını izliyormuş hayvan çırpınıp kozayı yırtmaya çalıştıkça adamin içine bir acıma hissi gelmiş kozayı yırtıp ipek böceğine yardım etmiş ama bakmış ki uçamıyor oysa yardım etmediklerinin hepsi birer birer uçup gitmiş ve adam biraz düşününce aslında yardım etmediğini ipek böceğine kötülük ettiğini anlamış uçabilmesi için bir ipek böceğinin o kozayı yırtmakla uğraşırken kanatlarını güçlendirmesi gerekiyormuş meğer...

İtacHi_
26-02-2009, 17:16   |  #19  
İtacHi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Yardım eden yorumda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Physfg sana büyük bir teşekkür borcum var arkadaşım bende üşenmeyip ödevi okudum yazdım.Saolasın.Birde aapociapo arkadaşımıza bir sözüm var bu tür bir olayı neden bu tür polemikler haline getirip insanı sorduğu soru yüzünden pişman ediyorsunuz.Asıl anlamadığım bir konu var.İnsan bilmediği veya tam olarak bilgi sahibi olmadığı konularda kendine göre doğru olan şeyleri yazıp sunması pek doğru olmaz.Bu bilgilerden yararlanacak kişilerede içinde zarar vermiş olurum.Bunları düşünerek kendi aklıma göre yazılar yazmamın doğru olmadığını düşünüp sizlerden yardım istemiştim.Şimdi anladın mı aapociapo??

frozen
26-02-2009, 17:23   |  #20  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj
aapociapo
hepinizin görüşlerine saygı duyuyorum ama fikrim değişmedi meşhur hikayedir bilirsiniz;
adam ipek böceğinin kozadan çıkışını izliyormuş hayvan çırpınıp kozayı yırtmaya çalıştıkça adamin içine bir acıma hissi gelmiş kozayı yırtıp ipek böceğine yardım etmiş ama bakmış ki uçamıyor oysa yardım etmediklerinin hepsi birer birer uçup gitmiş ve adam biraz düşününce aslında yardım etmediğini ipek böceğine kötülük ettiğini anlamış uçabilmesi için bir ipek böceğinin o kozayı yırtmakla uğraşırken kanatlarını güçlendirmesi gerekiyormuş meğer...
Ama şunuda unutma, arkadaşımız bir kelebek değil. Ve hayat herşey ve herkes için aynı değildir. Tamam örnek güzel. Görüşünde mantıklı yadırgamıyorum. Sonuçta bu arkadaşın öğrenmesine el ayak oldu physfg. Bahsettiği google ın bilgi çöplüğü konusunda da çok haklı. Herkes dilediğini yazabilir sitesine. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrenme çağındaki bir arkadaş kaçırabilir.

Biraz yardım kötü birşey değildir yahu..

viking20
26-02-2009, 17:51   |  #21  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

a)ezber\kopya \hazıra konucu\taklit ===>(fikri sabit,uyuşuk)beyin
b)araştırmacı\deneysel\uygulamalı\yaratıcı ===>(düşünen)beyin
--
beyler b'yi tercih etmeliyiz,doğrusu bu.Artık uzatmayın,tüm dünya böyle diyor.
Lise kimya bilgimden, örnğ. sanayide odunun kuru kuruya damıtılmasından Aseton elde edilir.Ben a'yı seçerim diyorsanız gün gelir b'nin kapısında kölesi olursunuz.
Sizce silikon chipi bulan a tipi miydi veya Bill.(?)

Son Düzenleme: viking20 ~ 26 Şubat 2009 17:55
physfg
26-02-2009, 18:05   |  #22  
Yıllanmış Üye
1,686 mesaj

"nirvana26" güzel bir örnek vermiş : kütüphanede ilgili kitabı bulmaya yardım eden görevli misali...

kişi tüm rafları tarayıp ilgili kitabı bulmaya çalışsa yararlı mı olur sence?yada o süreyi hedefindeki işlere ayırsa mı?

"aapociapo" arkadaş dediğinde haklısın ama durum biraz farklı.çünkü ben arkadaşa ödevin yapılmış halini yazıp yollamadım.yani yine kendisinin emek verip araştıracağı halde bıraktım.zaten dikkat ediniz hocası konuyu araştır demiş kendin kompozisyon falan yaz dememiş bu da demek oluyor ki farklı kjaynaklardan bilgileri süz gel.

birde ödevi veren hocayı tebrik etmek lazım , çünkü: öğrenciler bir konuyu öğreniyor-ezberliyor ama nerede nasıl kullanılır  bilmiyor.bence çok güzel ve yerinde bir ödev.düşünsenize fizikte öğrendiğiniz ama SİZE boş gelen konuların günlük yaşamdaki kullanım alanlarını öğrendiğinizi...işte zaten fiziği zevkli yapan da bu kısım, yani hayatın içindeki yeri.
birçok kişi fizikten nefret eder sebebi ise size sadece teorik-ezber kısmının anlatılmış-gösterilmiş olması.ama hayatın içinde o yasaları görmeye başladığınızda gerçek manada zevk alıyorsunuz.

ne demişler "fizik hayattır" pardon bunu ben diyordum yaf :) heheheeh

çok arkadaşla iddiaya girdim "bana içinde fiziğin olmadığı birşey göster" diye ,ama yok , herşeyde parmağı var.meseleye buradan baktığınızda ve günlük olayları analiz edip yorumladığınızda gerçek fiziğin ne olduğunu anlıyorsunuz...

kmc
26-02-2009, 20:16   |  #23  
Yıllanmış Üye
365 mesaj
aapociapo
Hocam , şimdi kitaptan bakıp yazınca kitap kaynak oluyorda  googledan bakıp yazınca google neden kaynak olamıyor ben bu sorunun cevabını çok merak etmişimdir... ????

+ Bu sendeki ne türlü bir pisikoloji'dir çözemedim doğrusu...