Selamlar..
Dell insprion 6400 laptopuma format atmak zorunda kaldım.
Sitesinden orjinal driverlarını da indirdim.
Ama bir türlü wireless driverını bulamıorum.Bulduklarımı kurdum ama düzelmedi.Kablosuz modemimde var ama hala boğuşuyorum.
Bi fikri olaaan..
Dell insprion 6400 wireles sorunu
merhaba. öncelikle dell'in o model laptoplarına bayılıyorum onu belirteyim :)
dell'in kendi sitesine ben de baktım, sizin modelinizde kullanılan bir çok wireless sürücüsü var. dolayısıyla ilk olarak sizin bilgisayarınızda hangi wireless modülünün olduğunu bulmamız gerekiyor. bunun iki yolu var:
birincisi, bilgisayarınızın altında bulunan kapaklardan bir tanesini (wireless modülünü kapatanı) çıkartarak modülünüzün marka ve modelini bulmak. eğer bu işlere pek meyilli değilseniz pek tavsiye etmem :) gerçi bilgisayarınıza herhangi bir müdahelede bulunmayacaksınız, sadece wireless modülünün marka ve modelini tespit edip tekrar kapatacaksınız. ama yine de çoğu kullanıcı bu yola başvurmak istemez.
ikinci yol ise, dell'in "system configurator tool"'unu kullanmak. bunun için bilgisayarınızın alt kısmında bulunan "service tag" numarasını bularak şu adresteki kutucuğa girmeniz gerekiyor:
service tag'in laptopun altında olması gerek, A123456 gibi giden bir numaradır.
burdan sonrası sadece service tag numarasını girdikten sonra görülebiliyor, dolayısıyla ben burdan ileri gidemiyorum. ama siz numarayı girdikten sonra sistem sizi çok fazla uğraştırmayacaktır :)
herhangi bir sorun olursa service tag no'sunu buraya yazarsanız ben size yardımcı olmaya devam ederim.
kolay gelsin.
tag numarasını girdim.
Bisürü şey çıktı indirdim ama sorun hala devam ediyor.
şu linkte herşey http://support.dell.com/support/ ... sl=en&catid=&impid=
beklediğim sonucu vermedi açıkçası. ben tag numarasını girince direkt olarak sizin bilgisayarın verilerine ulaşırız diye düşünüyordum ama dell öyle yapmamış, sürücü sayfasındaki bütün sürücüleri verdi yine.
o zaman şöyle bir yol deneyelim. laptopun altını deşmeden önce birkaç hamlemiz daha var :)
bilgisayarım'ı sağ tıklayıp özellikler deyin, çıkan pencereden donanım'a, ardından aygıt yöneticisine tıklayın. wireless modülünüzün sürücüsü yüklenmediyse, aygıt yöneticisinde sarı bir soru işareti olarak görünüyor olması lazım. eğer sürücüsü yüklenmeyen bir çok aygıt varsa, bütün aygıtlarınız aynı şekilde görünür. sizin wireless büyük ihtimalle ağ bağdaştırıcılarının altında olacaktır, ancak olmayabilir de.
eğer wireless modülünüzün ismi "ağ bağdaştırıcısı" gibi bir ifadeyle görünmüyor ise, soru işareti olan bütün aygıtlara aşağıdaki işlemi uyguluyoruz:
soru işaretine sağ tıklayıp özellikler diyoruz,
ayrıntılar sekmesine geliyoruz,
burada, aygıt kopya kimliği, donanım kimlikleri veya uyumlu kimlikler kısımlarında "vendor id" ve "device id" bilgilerini arıyoruz. bu numaralar bize imalatçı bilgilerini ve model / chipset bilgisini verecek, böylece bilgisayardaki wireless modülünü hangi firmanın ürettiğini bulabiliriz. bu bilgiyle de bizim modülümüze uyumlu driver'i indirip yükleyebiliriz.
vendor id ve device id, 4 adet karakterden oluşan numaralardır. örneğin benim laptopumdaki intel wireless modülü için bilgiler şöyle:
VEN_8086 DEV_4220
yine laptopumdaki ethernet bağdaştırıcının bilgileri:
VEN_14E4 DEV_4401
bu bilgileri sağlarsanız çok büyük ihtimalle sizin wireless modülünün kendi sürücüsünü tespit edebiliriz.
kolay gelsin.
PCI\VEN_14E&DEV_4311 diye devam edio....bisürü numara var yaw...
Vendor id'nin sadece 14E olduğundan emin misiniz? Çok büyük ihtimal verdiğiniz kodun 14E4 olması gerekiyor, o da broadcom'a ait üretici numarası. ancak sizin bilgisayarın konfigürasyonunda broadcom, wireless değil ethernet bağdaştırıcısı olarak görünüyor. bilgilerini almadığınız başka bilinmeyen aygıt varsa onun bilgilerini yazın isterseniz, hatta tanımlanamayan ne kadar aygıt varsa hepsinin bilgilerini yazın ki yanlış sürücüyü bulmayalım.
5 adet soru işareti var.
1-Ağ Denetleyicisi : PCI\VEN_14E4&DEV_4311
2-Modem Device on High Definition Audio Bus : HDAUDİO\FUN_02&VEN_14F1&DEV_2BFA
3-Temel Sistem Aygıtı : PCI\VEN_1180&DEV_0592
4-Temel Sistem Aygıtı : PCI\VEN_1180&DEV_0843
5-Temel Sistem Aygıtı : PCI\VEN_1180&DEV_0852
Aygıt yöneticisinde olanlar bunlar nası bulcas ki uyumlu driverları
3-Temel Sistem Aygıtı : PCI\VEN_1180&DEV_0592
Ricoh Memory Stick Host Controller
4-Temel Sistem Aygıtı : PCI\VEN_1180&DEV_0843
Ricoh SD/MMC Host Controller
5-Temel Sistem Aygıtı : PCI\VEN_1180&DEV_0852
Ricoh xD-Picture Card Host Controller
Bunlar değil dolayısıyla. sizin wireless kartınız en üstteki ağ denetleyicisi,
yani ven_14e4 olan.
şu linkteki dosyayı bir indirip deneyin bakalım, büyük ihtimalle sorununuzu çözecektir.
abi selam çok saolasın.
Sorun çözülmedi ama kablosuz bağlantı ikonu belirdi ama İntelSet pro mu ne var.O hala sürücü yüklü değil diyor.
Everest programını yukle. Donanımlarına ait herturlu marka ve modelı cok rahat gorurursun. Aygıt yonetıcısı ıle bu kadar haşır neşir olmanın hiç anlamı yok. Ordaki model numarasına gore istediğin surucuyu yukle.
merhaba arkadaşlar bende dell 1525 var format atmak zorunda kaldım. ağ denetleyicisi eternet denetleyicisi temel sistem aygıtı sarı renkte yanıyor. kablosuz ağ bağlantısını yapamıyorum. yardımcı olabilirmisiniz.
teşekür ederim arkadaşım deneyeceğim
hocam benim de masaüstü pc de diğer aygıtlarda bir sorun oluştu kod 1 ve kod 28 sürücüleri yüklü değil fakat bununla ilgili driverları yükledim sadece çoklu ortam ses denetleyicisi düzeldi bu arada bir de bu işlemden sonra windows ses ortamı, açlışta çıkan hoparlör kayboldu heralde audio driverda da bi sorun çıktı ne yapabilirim