arkadaşlar ben delphi'yi öğrenmek istiyorum.ama bu dil hakkında hiçbir bilgim yok.
bana delphi'yi en başından açıklayıcı bir şekilde tanıtacak kaynaklar verebilirmisiniz
şimdiden teşekkürler :)
herşey gönlünüzce olsun
delphi'ye nasıl başlayacam
öncelikle delphi kullanman kitaplardan bakarak öğrenebilirsiniz.fakat programlama dili olarka pascal bilmelisiniz.bunun için öncelikle pascal çalışamanızı tavsiye ederim.sonra delphi üzerinde çalışmalarınızı yapabilirsiniz.
sonrasında sql öğrenerek veritabanı işinede girebilirsiniz.ama şunu belirtiyim.delphi sadece türkiye popülerliğini sürdürüyor.yurt dışında çok ama çok az kullanılıyor.c#,java dillerini öğrenirseniz sizin için daha iyi olur.
kolay gelsin.
arkadaşım ilgin için teşekkürler
ama ben basic ve turbo c dillerini biliyorum öğretmenim dephi'yi öğrenebilirsin dedi.yani görsel tabanlı programlar yazabileceğim programlama dillerinden birini öğrenmek istiyorum .Mysql'i de az çok biliyorum.
sizce pascal ı tek başıma öğrenebilirmiyim.yani çok mu zor..
teşekkürler :)
hayır zor değil.c biliyorum demişsiniz.o zaman pascal kolayca öğrenebilirsiniz.
kolay gelsin.
sen onu painkiller'e sor bence o delhiyi kendisi kitap aldı oturdu başına sabretti, çalıştı öyle öğrendi
sana tavsiyem diğer programlara bakıpta önce onları yapacam diyerek başlama yavaş yavaş ilerle önce menüleri tanı neyin ne işe yaradığına bak sonra program yazmaya başla oradada kodları iyi öğrenmen gerek algoritma mantığın tamamiyle oluştuğunda artık tam bir program yazmaya başlarsın
sana başarılar
önemli değil ama bu dili kesin öğrenmeye bak ilerde çok işine yarıycak
c++ da geliştir en çok aranan dil
vermiş olduhunuz bilgiler için teşekkürler
delphi nin kitabınıda al tavsiye ederim ve delphi nin ufakta olsa bir kursuna gidersen çok daha güzel olur ben aldım internet üzerinden alabilirsin kredi kartsız işte adres: http://www.delphikitabi.com/Kitap/
Bence Delphi öğrenmen boşuna bir uğraş olur. .Net platformunda kendini geliştirmen en iyisi.
müge tşk ederim benim sorucağım soruyu sen sormuşun
ayrıca cevap verenelere tşk ederim.
Slm. Delphi7 için harika bi kitap önerebilirim. Kolaydan zora doğru bi anlatım . Güncel öreneklemeler. Sıfırdan Başlayıp Kendini geliştirmek için hazırlanmış. Kitabın Yazarı İhsan KARAGÜLLE. Yayın evi türkmen yayınevi.
canım karesımm benım de ılk basta delphı ıle ılgılı hıc bır bılgım yok tu ama bıraz arastırdım ve buldum dokumanu basatn sona ıncele ıstersen sen benım msn mı ekle ben sana ordan da yardımcı olurum bak bu benım msn dj_ts_kovboy@hotmail.comok mı ben su anada bır otelın rezervasyon programını yapıoyorum
gecenler debır aekadas vardı delphı ıle ılgılı bır dosyası vardı attımı?