Demokrat Parti İktidar Olamaz! - Muaz Kalaycı

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
badisaba
04-09-2008, 22:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Demokrat Parti'nin iddiasını masaya yatırmak gerekir önce. Demokrat Parti iktidara gelmek istiyor. Gelebilir mi? Sorunun cevabını birlikte arayalım.

Türkiye tarihine geçmiş liderlerin yönettiği bir partidir bu parti. 1950'lere, Celal Bayarların, Adnan Mendereslerin dönemine gitmeye gerek yok. Cindoruk'un, Demirel'in, Çiller'in ve hatta Ağar'ın döneminde kısa bir gezinti yapmamız günümüz DP'sine ışık tutar. Bu isimler siyasette marka olmuş isimlerdir. Hele bir Demirel vardır ki yolu Cumhurbaşkanlığına kadar uzamıştır. Çiller'in hakkını da yememek lazım. Tansu Hanım Türkiye'nin ilk kadın Başbakanı olmuştur. Ağar ise AK Parti'nin kurbanları arasına katılsa da gölgede kalmamayı başarmıştır.

Süleyman Soylu'lu DP iktidara gelemez. Siyasette marka olamamış, halk desteğini arkasına alamamış siyasetçiler ancak miting alanlarında iktidar olabilirler. Kısa sürede siyasette marka haline gelmiş ve her söylediği gazetelerin ön sayfalarında haber olmuş Ağar bile sandığa gömülmüşken Soylu'nun cürümü ancak seçim gününe kadar dayanır. Soylu, DP liderliği için iyi bir seçim olmadı. Genel Başkanlığa seçildiği 6 Ocak 2008'den beri gösteremediği varlığı bu iddialarıma kuvvetli delildir.

Soylu'nun bayram seyran değilken bir anda reklam kampanyalarına girişmesi de demeçleriyle gündeme gelemediğinden parayla reklam alanlarında boy göstermeye çalıştığına işaret ediyor.

Tabi bu, duruş kadar ekip olabilmeyle de alakalı bir durum. Soylu'nun kadrosunu incelemek lazım. Bizim Haber Aktüel olarak yargımıza varmamız çok güç olmadı. DP'nin basın bültenlerini göndermekten başka bir icraatını yakalayamadığımız medya ya da tanıtım görevlilerinden Nurhan Hanım şakır şakır haber gönderdiği adresine gönderdiğimiz mesajlara yanıt verme lütfunda bulunmuyor. Bu da Soylu'nun neden medyada yeteri kadar yer bulamadığına cevap oluyor.

Birbirinden önemli isimlerle röportajlar yapan internet gazetemizin soracağı sorulara vereceği cevap yok ki Sayın Soylu'nun, Basın Müşaviri ile görüşmelerimizde ısrarlı röportaj talebimize vereceği olumlu yanıt aylardır gelmiyor. Sorulara cevap olmayınca da işte böyle reklamlarla sahneye çıkılıyor.

Deniz Baykal, Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Muhsin Yazıcıoğlu gibi liderler her dedikleri, her yaptıkları kabul edilebilir olmasa da marka siyasetçilerdir. Soylu, Başkan olduğu günden beri marka olamamıştır. Şahsı manevisinde çok değerli ve saygın bir kişilik olabilir ama bu bizi iyi bir siyasetçi olduğu kanısına götüremez. Çünkü değil.

Soylu ya ekibini gözden geçirecek ya da çekilecek. Her seçimin ardından tokat yiyen siyasetçilerin ardı ardına istifa ettiğine onlarca defa şahit olduk. Bari bu sefer öyle olmasın!

MUAZ KALAYCI

GazI_9o9
04-09-2008, 22:33   |  #2  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj
Demokrat Parti İktidar Olamaz! - Muaz Kalaycı
herkesçe bilinen bir gerçek.zaten onlardan iktidar olmalarını da bekleyen var mı çok merak ediyorum...bu saatten sonra

OnnuuR
04-09-2008, 22:39   |  #3  
OnnuuR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,675 mesaj

Öyle bi partimi varmışSoru

Ahmet_79
05-09-2008, 00:07   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj
OnnuuR
Öyle bi partimi varmışSoru
işte cevap budurrrrBeğendim

bir dost
05-09-2008, 15:55   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,174 mesaj

chip'te bari siyaset görmesek diyorum.

Banned
05-09-2008, 15:57   |  #6  
Banlandı
1,098 mesaj
bir dost
chip'te bari siyaset görmesek diyorum.
Siyaset her alanda ve her yerde.. Görmek istemezsen görmezsin.. Ama Körler göremez sendemi körsün..?

Soul_Reaver
05-09-2008, 17:28   |  #7  
Yönetici
254 mesaj

Siyasi konuları CHIP Online forumlarına taşımak yasaktır; forum kurallarını tekrar okumanızı öneriyorum.