Deodorant kullanımı

cheap
16-08-2011, 14:33   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj

Deodorant kullanmayan ya da yanlış kullanan çok kişi var. Geçen arkadaş altı koltuk altı hariç sıktı güzelce. Napıyosun hayırdır dedim :S Benim bildiğim deodorant koltuk altına , banyodan sona temiz vücuda uygulanır. Bir de ter kokusunu önlemenin tek yolu antiperspirant olanlar. Bu konuda özen göstermek lazım. Sadece biraz dikkat!

asdwer123
16-08-2011, 14:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
556 mesaj

axe marka deodorantları vücudunun her tarafına uygulayabilirsin üstünde öyle yazıyor :D

hayatın_içinden
16-08-2011, 14:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
372 mesaj

Şuan için en kaliteli deodorant markası hangisi hem ter kokusunu önleyecek hemde güzel kokmasını sağlayacak... ????

dasti
16-08-2011, 14:39   |  #4  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,962 mesaj
Alıntı: asdwer123  
axe marka deodorantları vücudunun her tarafına uygulayabilirsin üstünde öyle yazıyor :
Ama vücudunun her yerine diyor elbisenin üzerine değil :) Bizim türk milletimiz bunu genelde parfüm şeklinde kullandığı için cheap e hak veriyorum :) Deodarant koltuk altına sıkılmalıdır hatta body stick kullanmak daha iyidir. Diğerleri terle karıştığında daha da dayanılmaz kokulara dönüşebiliyor.

dasti
16-08-2011, 14:44   |  #5  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,962 mesaj
Alıntı: hayatın_içinden  
Şuan için en kaliteli deodorant markası hangisi hem ter kokusunu önleyecek hemde güzel kokmasını sağlayacak... ????
Caldion un roll on öneririm. 
http://www.kozmetikdepom.com/?ur ... n-Formen-50-Ml.html
Ayrıca fa nın da yeni çıkan 3d protectleri öneririm. Bunları roll on olanları bulursan daha güzel olur.
http://www.int.fa.com/fa-men.html

alerjik_bünye
16-08-2011, 14:50   |  #6  
Taze Üye
4 mesaj

Üzerinde yazanlara bakarsak yandık. Bence  cheap kesinlikle doğru söylüyorsun. Ayrıca deodorant diyince akıllara siyah kıyafetler üzerinde ki beyaz lekeler geliyor. Ama bu ön yargı sanırım Invisible ile yıkılmaya başladı. Bilgilendirme için teşekkürler ;)
Deodorant dediğin koltuk altına sıkılır. Her şeyin bir kullanım amacı var ...

mercy_22
16-08-2011, 14:58   |  #7  
Taze Üye
8 mesaj

Aslında diğerlerinin terle karışması diye bir şey yok. Çoğu üründe sadece koku var ve antierspirant özelliği yok. Bu yüzden de terlemeyi önlemiyor.
Ben çok ürün denedim bu konuda. Şuan rexona'nın yeni çıkardığı ürünlerden happy yi deniyorum. 1 hafta oldu alalı ve memnunum. Ne önerirsiniz diyen arkadaşa önerebilirim... Aniperspirant özelliğinden dolayı terletmiyor, güzel kokusu sayesinde de hoşkoku sağlıyor.

viking20
16-08-2011, 15:32   |  #8  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

hiç kullanmayın,her sıktığınızda ozon tabakasından gidiyor.Bu gibi şeylerin hiç bir faydasıda yok,alışkanlık ve\veya şımarıklık,o kadar.Limon kolonyasını değişmem.
(imzam)

Son Düzenleme: viking20 ~ 16 Ağustos 2011 15:35
matrax551
16-08-2011, 15:38   |  #9  
Yıllanmış Üye
801 mesaj

deodorant kalıcı olmuyo ki..açık parfüm kullanırım ben..

enes_7
16-08-2011, 15:40   |  #10  
enes_7 avatarı
Üye
70 mesaj
Alıntı: viking20  
hiç kullanmayın,her sıktığınızda ozon tabakasından gidiyor.Bu gibi şeylerin hiç bir faydasıda yok,alışkanlık ve\veya şımarıklık,o kadar.Limon kolonyasını değişmem.
(imzam)
Ozon tabakasını delen bir çok şey var . Faydasız olanlarda var haklısın ama hepsini genelleyemezsin .

viking20
16-08-2011, 15:42   |  #11  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Alıntı: enes_7  
Ozon tabakasını delen bir çok şey var . Faydasız olanlarda var haklısın ama hepsini genelleyemezsin .
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ozonosfer
ben konuyu daha araştırırken,saçma sapan cevaplar gelmeye başlamış(ki ben de tam ltf.saçma sapan cevaplar yazmayın demek üzereydim)
[Ozon Deliği Nedir? Ozon deliği gerçekten bir delik değildir. Ozon tabakasındaki bir incelmedir. Bu ozon tabakası gittikçe inceliyor anlamındadır. Bunun sebebi bizlerin havaya saldığı kimyasallardır. Bu kimyasallar günlük yaşamımızda kullanırlar ve ozon tabakasına zarar verirler. Ozon Tabakasına Zarar Veren Kimyasallar •Kloroflorokarbonlar (CFC’ler), genel olarak klima sistemlerinde, buzdolaplarında köpük üretiminde (örneğin yataklar için) kullanılır. •Halonlar, yangın söndürme cihazlarında kullanılır. •Metil bromid, tarımda böcek ilacı olarak kullanılır.](Alıntı)

[Ozon tabakasındaki bu incelme bir şey yapılmazsa daha da büyüyecektir. Ozon tabakasında incelme küresel bir problemdir. Ozon tabakasındaki incelme problemine herkesin duyarlı olması ve zararlı kimyasalları artık daha fazla kullanmamasıyla ozon tabakasının iyileştirilmesi mümkün olabilecektir. Ozon Tabakasındaki İncelmenin Sonuçları Ozon deliğinin ana sonucu yeryüzüne daha fazla UV ışınının (özellikle çok tehlikeli olan UV-B) ulaşmasıdır. UV ışınları güneş yanıklarına, deri kanserine sebep olabilir, gözlere zarar verebilir (katarakt) ve insanlarda bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir. Bilindiği gibi bağışıklık sistemi hastalıklara karşı koymamızı sağlayan bir sistemdir. Bu sistem zayıfladığı zaman hastalıklarla savaşma yeteneğimiz de zayıflamış olacaktır. UV ışınları sadece sağlığımızı etkilemekle kalmaz çevre üzerine de olumsuz etki yapabilir. Tarımsal üretimi azaltabilir, ayrıca deniz besin zincirini bozarak balık nüfusunu etkiler.](Alıntı)
 Kloroflorokarbon gazları
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kloroflorokarbon_gazları
Klorofloro karbon gazı atmosfere parfümlerden yayılır. Ozon ile tepkimeye girerek, ozon tabakasını deler. Sera gazlarından olan klorofloro karbon Küresel ısınmanın da başlıca sebeplerindendir.
''Yılda 800.000 metrik ton CFC atmosfere salınıyor.''
Kloroflorokarbonlar (CFCs), tüm ozon tüketen maddeler içerisinde en fazla kullanılandır. İlk olarak 1920'lerde sülfürdioksidi soğutucu bir gaz gibi kullanmak için geliştirildi. Zehirleyici olmamaları, yanıcı olmamaları, kararlı doğası, ısıyı emme etkinlikleri onları 20. yüzyılda özellikle soğutucu alanında bir numaralı seçenek yaptı.Kullanım alanları; soğutucular, araba klimaları, köpük ürünleri, yalıtım maddeleri, mikroçipleri ve diğer elektronik aletleri temizlemek için çözücü, steril gaz karışımlarında bir bileşim maddesi, sprey kutularında ileri doğru itici gibi pekçok değişik ürün yelpazesini içermektedir.

Son Düzenleme: viking20 ~ 16 Ağustos 2011 16:04
enes_7
16-08-2011, 15:57   |  #12  
enes_7 avatarı
Üye
70 mesaj
Alıntı: viking20  
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ozonosfer
ben konuyu daha araştırırken,saçma sapan cevaplar gelmeye başlamış(ki ben de tam ltf.saçma sapan cevaplar yazmayın demek üzereydim)
[Ozon Deliği Nedir? Ozon deliği gerçekten bir delik değildir. Ozon tabakasındaki bir incelmedir. Bu ozon tabakası gittikçe inceliyor anlamındadır. Bunun sebebi bizlerin havaya saldığı kimyasallardır. Bu kimyasallar günlük yaşamımızda kullanırlar ve ozon tabakasına zarar verirler. Ozon Tabakasına Zarar Veren Kimyasallar •Kloroflorokarbonlar (CFC’ler), genel olarak klima sistemlerinde, buzdolaplarında köpük üretiminde (örneğin yataklar için) kullanılır. •Halonlar, yangın söndürme cihazlarında kullanılır. •Metil bromid, tarımda böcek ilacı olarak kullanılır.](Alıntı)

[Ozon tabakasındaki bu incelme bir şey yapılmazsa daha da büyüyecektir. Ozon tabakasında incelme küresel bir problemdir. Ozon tabakasındaki incelme problemine herkesin duyarlı olması ve zararlı kimyasalları artık daha fazla kullanmamasıyla ozon tabakasının iyileştirilmesi mümkün olabilecektir. Ozon Tabakasındaki İncelmenin Sonuçları Ozon deliğinin ana sonucu yeryüzüne daha fazla UV ışınının (özellikle çok tehlikeli olan UV-B) ulaşmasıdır. UV ışınları güneş yanıklarına, deri kanserine sebep olabilir, gözlere zarar verebilir (katarakt) ve insanlarda bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir. Bilindiği gibi bağışıklık sistemi hastalıklara karşı koymamızı sağlayan bir sistemdir. Bu sistem zayıfladığı zaman hastalıklarla savaşma yeteneğimiz de zayıflamış olacaktır. UV ışınları sadece sağlığımızı etkilemekle kalmaz çevre üzerine de olumsuz etki yapabilir. Tarımsal üretimi azaltabilir, ayrıca deniz besin zincirini bozarak balık nüfusunu etkiler.](Alıntı)

Bunları bende biliyorum ? Mesajımda birçok şey var diyede belirttim zaten .

hayatın_içinden
21-08-2011, 10:12   |  #13  
Yıllanmış Üye
372 mesaj
Alıntı: mercy_22  
Aslında diğerlerinin terle karışması diye bir şey yok. Çoğu üründe sadece koku var ve antierspirant özelliği yok. Bu yüzden de terlemeyi önlemiyor.
Ben çok ürün denedim bu konuda. Şuan rexona'nın yeni çıkardığı ürünlerden happy yi deniyorum. 1 hafta oldu alalı ve memnunum. Ne önerirsiniz diyen arkadaşa önerebilirim... Aniperspirant özelliğinden dolayı terletmiyor, güzel kokusu sayesinde de hoşkoku sağlıyor.
Kardeşim bu woman için çıkartılmış olan ürün erkekler için yokmu bunun ? :)

M.G.G
22-08-2011, 14:27   |  #14  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Mis gibi kolonya varken deodorant kullanmam..
Tütün kolonyasıda de güzel bir çözüm ;)

hayatın_içinden
26-10-2011, 04:51   |  #15  
Yıllanmış Üye
372 mesaj

şuan piyasada olan en kaliteli ürün hangisi denemediğim kalmadı hepsi fasa fiso..

athena03
02-04-2012, 20:54   |  #16  
Taze Üye
0 mesaj

2 yıldır kristal deodorantlardan kullanıyoru. Bence aşağıdaki özellikleri göz önüne alındığında en etkili deodorantlar kristal mineral deodorantlar.

Aşağıda Crystal adlı markanın özelliklerini yazıyorum ve herkese tavsiye ediyorum.
Crystal deodorant ter kokusunu diğer deodorantlar gibi başka kokularla maskelemez, ter kokusunu ciltteki gözenekleri kapatmadan, bakteri oluşumunu engelleyerek ortadan kaldırır. Bu özelliği ile ter kokusu ile karışan deodorant kokularının yarattığı rahatsızlıktan tamamen kurtulmuş olursunuz. Crystal kıyafetlerinizde leke bırakmaz, ciltte yapışkan sümüksü bir tabaka oluşturmaz, uygulandığında ıslaklık hissi vermez, amonyum klorohidrat, zorkonyum, alkol ve diğer deodorantlardaki zararlı kimyasalları içermez. Kanserojen değildir,özellikle kimyasal deodorantların bazıları gibi göğüs kanserine neden olmaz ve hiçbir zaman ter kokmazsınız. 

Tüm bu özelliklerin yanısıra Crystal deodorant doğal bir cilt sıkılaştırıcıdır. Bu özelliğiyle Crystal, erkeklerde ve bayanlarda traş ve epilasyon sonrası ciltte oluşabilecek hassasiyete bağlı tahriş hissini azaltır. Bu amaçla kullandığınız taktirde traş yada epilasyondan hemen sonra deodorantınızı ıslatarak vücudunuzun dilediğiniz bölgesine uygulayabilirsiniz. Uygulandığında tahriş olmuş ciltte bakteri oluşumu engellenecek, ve epilasyonun yarattığı rahatsızlık hissi giderilecektir. 

Dahası, Crystal zararlı kimyasallar, alkol, esans içermez bu yüzden de bugüne dek bulunan en güvenli ve saf deodorant formülüdür. Alabileceğiniz en etkili doğal deodoranttır. Piyasadaki çoğu deodorantta bulunan kimyasal maddeler vücut tarafından emilir ve doğal yollarla hiçbir zaman vücuttan atılamazlar. Crystal vücut tarafından emilemeyen molekül yapısı ile eşsizdir. 

hayatın_içinden
06-04-2012, 09:15   |  #17  
Yıllanmış Üye
372 mesaj
Alıntı: athena03  
2 yıldır kristal deodorantlardan kullanıyoru. Bence aşağıdaki özellikleri göz önüne alındığında en etkili deodorantlar kristal mineral deodorantlar.

Aşağıda Crystal adlı markanın özelliklerini yazıyorum ve herkese tavsiye ediyorum.
Crystal deodorant ter kokusunu diğer deodorantlar gibi başka kokularla maskelemez, ter kokusunu ciltteki gözenekleri kapatmadan, bakteri oluşumunu engelleyerek ortadan kaldırır. Bu özelliği ile ter kokusu ile karışan deodorant kokularının yarattığı rahatsızlıktan tamamen kurtulmuş olursunuz. Crystal kıyafetlerinizde leke bırakmaz, ciltte yapışkan sümüksü bir tabaka oluşturmaz, uygulandığında ıslaklık hissi vermez, amonyum klorohidrat, zorkonyum, alkol ve diğer deodorantlardaki zararlı kimyasalları içermez. Kanserojen değildir,özellikle kimyasal deodorantların bazıları gibi göğüs kanserine neden olmaz ve hiçbir zaman ter kokmazsınız. 

Tüm bu özelliklerin yanısıra Crystal deodorant doğal bir cilt sıkılaştırıcıdır. Bu özelliğiyle Crystal, erkeklerde ve bayanlarda traş ve epilasyon sonrası ciltte oluşabilecek hassasiyete bağlı tahriş hissini azaltır. Bu amaçla kullandığınız taktirde traş yada epilasyondan hemen sonra deodorantınızı ıslatarak vücudunuzun dilediğiniz bölgesine uygulayabilirsiniz. Uygulandığında tahriş olmuş ciltte bakteri oluşumu engellenecek, ve epilasyonun yarattığı rahatsızlık hissi giderilecektir. 

Dahası, Crystal zararlı kimyasallar, alkol, esans içermez bu yüzden de bugüne dek bulunan en güvenli ve saf deodorant formülüdür. Alabileceğiniz en etkili doğal deodoranttır. Piyasadaki çoğu deodorantta bulunan kimyasal maddeler vücut tarafından emilir ve doğal yollarla hiçbir zaman vücuttan atılamazlar. Crystal vücut tarafından emilemeyen molekül yapısı ile eşsizdir. 

Etkileyici yeni duyuyorum bu ürünü ...

LENO7
06-04-2012, 13:30   |  #18  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Giorgio Armani ve XO parfümlerini öneririm..Deodorantları bilmem ama bunları ben kullanıyorum..Okadar terleyen biri değilim ama sende ne koku varsa bütün kokuları yok ediyor..Ferah kokulu parfüm bunlar..