dep freze

ksk2000
24-01-2010, 17:11   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
135 mesaj

arkadaslar byu dep freze bir arkadasım hydd  ye zarar veriyor  dedi verilerin silinmesinden dolayı bu dep freze gercekten bole bişey   yapıyomu pc zarar gorurmu diger programlar

guncellemeler  oldugu zaman acıyom birtek şimdiden tesekkurler

rifat384
24-01-2010, 23:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
244 mesaj

deepfreeze'in hdd ye zarar vereceğini sanmıyorum çünkü harddisk genelde çalışma durumundadır deepfreeze bilgisayar açıldıktan sonra harddiske yüklenen öğeleri siliyor o kadar harddiske yaptığı başka bir işlem yok bunun için harddiske zarar vermez sadece normal çalışmasından biraz daha fazla çalışmasına neden olur

mcafee23 ayrılmıştır
25-01-2010, 19:22   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

Arkadaşınız bir anlamda doğru söylemiş;

deep freeze şu şekilde hdd'ye zarar verir harddiske 5 gb veri yüklemişsinizdir bunu deep freeze bir kapatma süresinde yani ortalama 20 sn gibi bir sürede silmesi ve sistemi kapatması yada yeniden başlatması gerektiğinde okuma/yazma yazma kafası deliler gibi hareket eder ve bu arada hata yapıp kafa atabilir yada disk plaklarının birine temas edip bad sector oluşturabilir(buna genelde kafa deli gibi çalışırken bilgisayara dışarıdan gelen darbeler sebep olur) 

buna bir örnekte norton ghost ve acronis true image gibi imaj yedeği alma programlarıdır.Bu programlar ile 6-15 dakika arası 50 gb bir yedek yükletebilirsiniz ancak okuma yazma kafası burada da çok hızlı hareket eder.Bu tarz programlarla özellikle yedekli (45-50 gb) bir windows'u çok sık yüklemeniz öneerilmez. 

Sabit diskler için asıl olan şudur okuma yazma kafasının fazla hızlı hareket etmesi istenmez,disk birleştirme,dizinleme hizmeti gibi rutin işlemler bu yüzden yapılır ve kafanın aradığı veriyi hemen bulması sağlanır.

Bu yüzden aslında harddisk'i bu kadar hızlı çalıştıran programlar hiçbir zaman önerilmez,ancak küçük boyutlu dosyaları silmede başarılıdır ve sorun çıkarmaz (300-500 mb'ta kadar iyidir)

Biz bunu işyerimizde arge konusu yapmıştık her türlü makinada her türlü testi yapılmıştı lütfen bilip bilmeden itiraz etmeyin (Ben de deep freeze kullanıyorum o da ayrı birşeyçünkü mantık olarak süper bi program bilgisayarı hesap makinası gibi silinmeyen yüklenmeyen birşeye dönüştürüyor.Bu da çoğu zaman ev kullanıcılarının işine yarıyor)

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 25 Ocak 2010 19:31
Kapalı Hesap (158417)
25-01-2010, 19:35   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/Deep-Freeze-zararli-mi_t68690.html
Deep Freeze sisteminizdeki virüs yada tarzı zararlı yazılımlardan korumak maksadıyla belirttiğiniz HDD ye yazmaya karşı protect koyan 32 bitlik bir yazılımdır. Yani disk ve yazılımlarınız korunuyor koruma yapan bir program diskinize neden zarar versin!!. Kullanımını bilmediğiniz herşey yarardan çok zarar getirir oda ayrı bir mevzu..

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (157201) ~ 25 Ocak 2010 19:39
ksk2000
27-01-2010, 11:49   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
135 mesaj

arkadaslar ben nette arada mp3 indiririm onuda kes yapıştırla usb ye sonra dvd ye yazarım 4.7 oldugu zaman genelde nette dolasma ve film seyretme  arada netten oyun haftada 1 ve ya 2 kere fifa 2010 gibi oyunlar oynarım fifayı oynamak için sıfırdan kuruyorum acaba hdd ye fazla zarar veriyormuyum dep freze olan biri olarak