dergi içeriği

loseface
22-05-2010, 15:24   |  #51  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Kimsenin bizi taktığı yok galiba :) Evet benden size bir öneri :) E-Dergi hazırlayalım.Küçükten başlarız kaybıbımız olmaz en azından kimse yapamıyorsa biz yapalım bizim zamanımızda yoktu onların zamanında olsun ? Linux ve Programlama Dillerinde makaleler hazırlayabilirm ben Donanım ileilgili iki üç kişi buluruz bir kaç kişide piyasa ile ilgili Hayata dair birşeylerde olur içinde ilgilenen ?

devrimsavas
22-05-2010, 20:38   |  #52  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Loseface aynı şeyleri düşünüyordum ben de. ya dedim bir e dergi hazırlasak mı? domain sitesi benden. altı üstü 50 lira birşey.bir de evet bunca yazıyı kimsenin taktığı yok. yani chip dergisinden. bu çok acaip birşey. siz bir dergi okurusunuz. dergi alıyorsunuz dergi sahibi de bunu unutup vay be ne büyüğüm ben küçük yazılarla niye uğraşıyım havasına giriyor.  geçen yıl film falan veriyorlardı dvd de o da kalmadı.

devrimsavas
29-05-2010, 02:12   |  #53  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

saat gene şaşmadı. Haziran sayısı kapağında gene fotoğraf makineleri var. Bravo chip kutlarım. okuyucularınızı zerre kadar dikkate almayıp gene temcit pilavını sürdüğünüz için. tabi sektör satış yapmalı. daha da üretmeli. deliler gibi çevre kirlenmeli. aha işte o zaman o fotoğraf makineleriyle yok olan herşeyi çekeriz. bravo. candan kutlarım. 

ECHELON_
29-05-2010, 02:17   |  #54  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

zaten yaz aylarında dergilerden fazla bir şey beklemeyin eylüle kadar bir şey yok tüm dergiler yatışa geçti şu pc dergisi sektörünü doğan yayın tekelinden kurtarmak gerek.

devrimsavas
29-05-2010, 02:23   |  #55  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

arkadaşlar geçen hafta loseface le konuştuk.online bir dergi çıkarmak istiyoruz. ben 1-2 yıl önce bilim kurgu yazarlarından Stanislav Lem'in bilgisayarla ilgili yazılarını çevirip yayınlamak istiyorum. Loseface de bize planlarını anlatır. ilgilenen arkadaşlar olursa sevinirim.

Roadrunnner
29-05-2010, 09:03   |  #56  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Dün haziran sayısı ile ilgili yorum yaptım.Fotoğraf makinesi makalesi okumaktan sıkıldık,biraz okuyucu görüşlerini dikkate alın diye...Ayrıca bu konunun linkini de ekledim yoruma...Sonuç?Dün öğlen 14.30'da yaptığım yorum henüz onaylanmadı ve onaylanacağını da sanmıyorum...

Geçen gün adamın biri uzmanına sorun bölümünde bir konu açmıştı.Adam bayağı bizlere sövmüş(2 GB ramle sizi "..." falan tarzında birşeyler söylemişti.Ve o konu denetimden geçip(!) anasyfada yaklaşık 15 dakika kalmıştı...Benim dergi hakkında yaptığım ufacık bir eleştiriyi bile kaldıramayıp kabul etmiyorlar...Yazıklar olsun...

Devrim abi ben de yardımcı olmak istiyorum sizlere.Elimde güzel olduğunu düşündüğüm birkaç tane makale var.İstersen onları sana gönderebilirim.Blogumda yazdığım hikayeyi de paylaşabilirim.Ayrıca yapabileceğim bir şey olursa her zaman emrinizdeyim :) Önümüzdeki perşembe finallerim bitiyor.O tarihten sonra elimden gelen her şeyi ne zaman isterseniz yapabilirim...Vatana millete hayırlı olsun...

Son Düzenleme: Roadrunnner ~ 29 Mayıs 2010 09:26
IceManF1
29-05-2010, 09:29   |  #57  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Haziran sayısının tanıtımını okudum, yine aynı şeyler.
Konu 1: Dijital Makineler (bıktım artık)
Konu 2: Blu-Ray Oynatıcılar (biraz ilgimi çekti)
Konu 3: Video-Ses Dönüştürme Yazılımları (her zaman olan bir şey)
Konu 4: Veri Güvenliği (her zaman olan bir şey)
Konu 5: Dev ekranlı TV'ler ve projektörler (güncel ve ilgi çekici)
 
DVD'ye batığımızda klasik Ashampoo Burning Studio 2010(bu yıl 3 veya 4. kez veriyorlar), ABC.net(ikide bir veriyorlar), bir de sırf ilgi çekmek için bir DVD Film.Film yerine eğitim seti verseler çok daha iyi olur.
 
Geçen ay PCWorld almıştım, bu ayda PCnet alacağım.PCWorld'u beğenmedim ama PCnet daha iyi gibi duruyor ve en önemliside bir Türk dergisi.Destek olmak lazım.Sitesinde Haziran sayısı yok, ama sabırsızlıkla bekliyorum.

Ufuk Yamankılıçoğlu
29-05-2010, 09:33   |  #58  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Merhaba arkadaşlar,

öncelikle başlıkta dergiyle ilgili  görüş ve isteklerini dile getiren arkadaşlara ilgileri için teşekkür ediyorum. Bunlara tek tek değil de, genel olarak "dergi tarafından" cevap vermek istiyorum. Bu önerileri mutlaka dikkate aldığımızı ve elimizden geldiğince de uyguladığımızı ve uygulayacağımızı da bilmenizi istiyorum.

Öncelikle Türkiye'deki dergi piyasasının durumuna bakarsak, bazı gerçekleri daha iyi görebiliriz. Kalan bilgisayar dergisi sayısı maalesef bir elin parmaklarını geçmiyor. Eskiden daha fazla dergi vardı ve belki daha profesyonel bir kullanıcı grubuna hitap eden Byte veya PC Magazine gibi dergiler de vardı. Peki bunlar yayın hayatlarını neden sürdüremedi, bunu hiç düşündünüz mü? Bazı arkadaşlar mali sebepler demiş, evet bu da doğru, zira bu dergiler satışlarını artırabilmek için vermedik promosyon bırakmadılar, olmadı fiyatlarını düşürdüler, kısaca denemedikleri şey kalmadı ama yine de yapamadılar. Kaldı ki bu dergilerin arkasında da büyük yayın holdingleri vardı ve mali imkanları bu kadar promosyonu yapabilecek kadar güçlüydü. Bu dergilerin kapanmasının bence en önemli nedeni geniş kitlelere ulaşacak bir içerik sunmamasıydı. Nitekim bunların satışları o kadar düştü ki, sonunda kapandılar. Türkiye’deki dergi piyasası maalesef sizin de burada dile getirdiğiniz türden konu içeriklerine yoğun şekilde yer veren dergileri kaldırabilecek kadar sağlam değil. Geniş kitlelere hitap edebilmek için herkesin ilgisini çekebilecek konulara yer vermeniz gerekiyor. Ve bunu kendinizi tekrarlamak pahasına yapmalısınız. Aksi halde tiraj kaybı kaçınılmaz oluyor.

Yaptığımız anketlerde ve aldığımız geri dönüşlerde hangi konuların daha çok ilgi gördüğünü az ya da çok görebiliyoruz. Dergiyi de bu istekler doğrultusunda sürekli olarak değiştiriyoruz. Son altı aydan örnek vermek gerekirse:
-        En çok ilgi gören bölümlerden biri olan İpuçları sayfaları 4-6 sayfadan 14-16 sayfaya çıkarıldı
-        Yine en çok okunan sayfalarımızdan TOP10 sayfalarının sayfa sayısı artırıldı ve içerikler daha sık güncellendi
-        CPU/GPU rehberi yoğun talep üzerine her ay yayınlanmaya başladı

Dolayısıyla “biz yaptık oldu” düşüncesiyle hareket etmektense sizlerden gelen istekleri de dikkate alıyoruz. Burada dile getirilen konuların çoğuna da daha önce yer vermiştik, hatta programlama sayfalarımız, Linux köşesi veya Stanislaw Lem ile yaptığımız bir röportaj bile vardı dergide. Evet belki “Windows’u hızlandırın”, “verilerinizi yedekleyin, kurtarın”, “fotoğrafçılık” gibi konulara daha çok ve daha sık yer veriyoruz, ama dergi sadece bu yazılardan oluşmuyor ki. Bunlar tekrarlandığı için belki göze daha çok batıyor, ancak bunların dışında her ay yayınlanan bir “Teknik Sözlük”, “CHIP Zaman Tüneli” , “Ağır çekim yazı dizisi” gibi çok farklı konulara değinen köşelerimiz yok mu? Bunlardan da önce “Meraklısına” gibi bir köşemiz, “Araştırma Laboratuarlarından” ve “CSI: Internet” gibi magazinsel bir bölümümüz bile vardı. Ancak dergide “Algoritmalar, Yapay Zeka, Bulanık Mantık, Gömülü Uygulamalar” gibi konulara yer verebileceğimizi sanmıyorum. Bunlar özel ilgi konuları ve okurun ancak %1’inin ilgisini çekebilecek türden konular. Keşke bunlara yer veren dergiler olsaydı veya yayın hayatlarını sürdürebilselerdi. Programlama konusu da dergide anlatılamayacak kadar geniş bir konu. Programlama öğrenmek isteyen birinin yapacağı en akıllıca iş, gidip bir programlama kitabı satın almak veya internetteki yüzlerce programcılık sitesini takip etmek olur. CHIP’ten programlama öğretmesini beklemek bence çok yanlış bir düşünce. Bizim yapabileceğimiz en fazla DVD’de programlama ile ilgili eğitimlere yer vermek olabilir, bunu da zaten daha önce defalarca yaptık.

Profesyonel kullanıcılar internette biraz araştırmayla zaten merak ettikleri konuları kolayca araştırıp kendileri öğrenebilirler, bunun için CHIP’e ihtiyaçları yok. Biz de dergide bunu dikkate alarak internette bulunmayan veya bulunması zor, yerel kaynağın olmadığı konulara yer veriyoruz. Bunların başında da karşılaştırmalı ürün testleri, pratik ipuçları ve geleceğe dair bir vizyon sunan yazılar (bu ayki “Unutun!” başlıklı yazı gibi) geliyor. CHIP’in gerek donanım, gerek yazılım testlerinde tüm dünyadaki en iyi kaynaklardan biri olduğunu düşünüyorum. Başka nerede bu kadar ayrıntılı, karşılaştırmalı donanım ve yazılım testleri gördünüz? CHIP bir satın alma danışmanı olarak en iyi başvuru kaynaklarından biri. Bunun dışında okurların bilgisayarlarından en iyi şekilde nasıl faydalanabileceklerini anlatan pratik yazılara da sıkça yer veriyoruz. Burada genelde değişik programların nasıl daha verimli kullanılacağını anlatıyoruz. Bunları da yine bir konsept dahilinde bir başlık altında sunmamız gerekiyor. Bu da en dikkat çekici şekilde (siz her ne kadar eleştirseniz de) şu başlıklar altında oluyor: Windows’u hızlandırın, verilerinizi yedekleyin, verilerinizi kurtarın…
Ancak burada başlıklar belki aynı olsa da, anlatılan yazılımların ve ipuçlarının aynı olmadığı, her seferinde farklı içeriklerin sunulduğunu hatırlatmak istiyorum.

Özetlemek gerekirse, okur olarak dergiyi elinize alırken öncelikle şunlara dikkat etmenizi tavsiye ediyorum:

-        CHIP’in ana misyonu programcılık veya algoritma gibi uç konular öğretmek değil, kullanıcıların bilgisayarlarını daha verimli, daha güvenli ve daha hızlı kullanmalarını sağlamak, güvenilir ve güncel bir satın alma danışmanı olmak, geleceğe dair bir IT vizyonu sunmak
-        “Windows’u hızlandırın” gibi başlıklara takılmayın, yazının içeriğini dikkate alın, başlığı değil içeriği eleştirin
-        Derginin kısıtlı sayfa sayısında genele hitap eden yazılara daha sık yer verdiğimizi, bunun dışında “değişik” yazılara mümkün olduğunca yer vermeye çalıştığımıza dikkat edin
-        Okurların isteklerini mutlaka dikkate alıyoruz, mantıklı gördüklerimizi er ya da geç gerçekleştiriyoruz

Umarım “dergi gözünden” eleştirilen noktalara nasıl baktığımızı veya bakmak zorunda olduğumuzu izah edebilmişimdir. Bunun dışında okurlarımızı elbette dikkate alıyor ve onlar için daha iyi bir dergiyi nasıl sunabileceğimizi her zaman düşünüyoruz. Aksi halde CHIP, 15 senedir var olmayı başaramazdı.

Sevgi ve saygılarımla,
Ufuk Yamankılıçoğlu

man on the moon
29-05-2010, 20:21   |  #59  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

öncelikle bu 15 yıllık başarıyı kutluyorum tabi ki yedi yaşımdan beri chip okumuyorum.
ama sürekli düşen bir satış grafiğiniz de var, artık derginiz abone olunacak bir dergi olmaktan da çıktı her ne kadar 15 yıllık bir geçmişiniz olsa da vogel yayın haklarını doğana devretmedi mi? ve işte dergi için belki de önlenemez bitiş o zaman başladı yani chip türkiye kendi başına kaldığında özellikle de köşe yazarlarının gittiği zaman.
yeni gelen yazarlarınsa güçlü anlatımları yoktu denilebilir. evet bilgisayar konusunda iyiydiler ama bu dergi için yeterli değil, zaten bahsettiğiniz ipucu sayfalarının genişlemesi aynı şekilde tüm dergide ki yazılara dağılmış şekilde.
elektronik konusuna girmenizi ise hiç bir zaman eleştirmedim chip dergisi yayına başladığında 15 yaşında olan bir insan bu gün 30 yaşında olur ki, ister istemez bugün akıllı ev sistemlerine ciddi oranda ilgi duyar.
neyse daha fazla yazmak istemiyorum, umarım daha azla erozyona uğramadan  artan bir satış grafiği yakalarsınız.

Mahmut Karslıoğlu
02-06-2010, 19:31   |  #60  
Mahmut Karslıoğlu avatarı
CHIP Editör
Teşekkür Sayısı: 0
84 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Merhaba,
İlk olarak forumları sürekli takip ettiğimizi ve burada yazılan eleştirileri ve istekleri okuduğumuzu özellikle vurgulamak istiyorum. Yoğun iş tempomuz yüzünden önemli bir soru ve yanlış anlaşılma olmadığı sürece cevap yazamayabiliyoruz. Ancak lütfen bunu okumuyoruz şeklinde algılamayın.

Aslında Yazı İşleri Müdürümüz Ufuk bey dergi içeriği ile ilgili konularde herşeye cevap veren çok tatmin edici olduğuna inandığım bir açıklama yapmış. Üzerine fazla birşey söylemeye gerek yok. Ben farklı bir yerden bakarak eksik kalan bir kaç noktayı tamamlamak istiyorum. Keza iletilerden bazılarında gerçeği yansıtmayan, pek incelemeden yazılmış ve ne yazık ki biraz da ön yargılı bazı tespitler var ve bu bizi oldukça üzdü.

CHIP dergisi olarak yapıcı eleştiriye her zaman sonuna kadar açığız. Mantık sınırları içinde istekleri de her zaman karşılamaya çalışıyoruz. Ancak her ay ortalama 35.000 ile 40.000 arasında bir okur grubu için ilgi ortalamasını tutturacak bir içerik hazırlamaya çalışıyoruz. Şimdi gelelim açıklamama:

15 yıldır sektörün içinde olan biri olarak size nacizane yayıncılık ile ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum. Özel ilgi alanına hitap eden bir yayın hazırlıyorsanız ki CHIP böyle bir dergidir, kendinize bir okur profili seçmeniz gerekir. Derginizi okurların konu hakkında bilgi düzeyine göre bir noktada konumlandırmalısınız. Bilgi düzeyini bir piramit olarak düşünün. Bunun en altında okur sayısı çok yüksektir. Piramitte yukarı çıkıldıkça bu sayı azalır. CHIP olarak 15 yıl önce dergiyi ortalarda bir yerde konumlandırmayı uygun görmüştük. İdeal ve kalıcı bir yayın hazırlamak istiyorsanız bu konumlandırmayı değiştiremezsiniz, değiştirmemelisiniz.

Yani örnek vermek gerekirse: Bundan 5 yıl önce bilgisayar konusunda bilgi sahibi olmayan bir okurumuz, şu ana kadar CHIP dergisinin verebileceği herşeyi almış ve artık dergiye ihtiyacı kalmamış olabilir. Onun gitmesine izin verip alttan yeni okurun gelmesini beklemelisiniz. Aksi takdirde okuru kaybetmemek için onunla birlikte dergi seviyesini yükselttiğinizde piramitte yukarı ilerlerken sürekli elenerek azalan aynı okur grubuyla birlikte kalırsınız. Tepeye ulaştığınızda, onları da kaybetmemek için daha az bilgi sahibi olan okurlar için birşey sunamamaya başlarsınız ve bu da yeni okurun gelmemesi demektir ve bir süre sonra kapanmaya mahkum olursunuz. Yurt dışında profesyonel dergiler satış ile değil, firma destekleri ve reklam ile ayakta dururlar ve çoğunlukla da yayın gruplarının imaj dergileridir ve zararına yayınlanır. Ne yazık ki ülkemizde sadece profesyonel kitleye hitap eden bir derginin günümüz ekonomik koşullarında ticari olarak ayakta kalması mümkün değil. Bu gerçeğin dışında biraz önce söylediklerimi de sadece ticari kaygı olarak algılamayın. Yayıncılığın doğası bu şekildedir.

Ülkemiz teknolojiye henüz çok aç ve her yıl ülkemizde milyonlarca yeni PC satılıyor ve bu da yeni başlayan yüzbinlerce kullanıcı anlamına geliyor. Bu kullanıcılardan bilgisayarı dergi okuyarak öğrenmek isteyenler geçen yıl sizin okuduğunuz PC'nizi 1sn'de başlatın makalesini ya da hacker dosyasını kaçırmış olacaklar. Onların günahı ne? Konuların sürekli değişmesini istemek bencilce olduğu kadar yeni gelenlerin de yararlı içeriği kaçırması anlamına geliyor. Kaldı ki her ne kadar dediğiniz gibi konu başlıkları benzer olsa da eğer yüzeysel bakmayıp incelerseniz içeriğin her yıl baştan güncellenerek yazıldığını görürsünüz. Bu hali ile daha önce okumuş olanlar için bile yine yeni bir şeyler bulabilecekleri anlamına geliyor. CHIP dergisi içinde hiç bir eski konu kopyala yapıştır yapılmaz. Lütfen bu yanlışınızı düzeltin.

Kendini tekrarlama konusunu çözdüğümüzü düşünüyorum. Dergi yenilenmiyor konusuna ise hiç bir şekilde katılmıyor ve bu tespiti neye göre yaptığınızı da çok merak ediyorum açıkcası:) Türkiye'de sadece bilgisayar değil tüm dergiler arasında kendini en çok yenileyen dergidir CHIP. Bunu iddia edebilirim. Üstelik sadece tasarım olarak trendi takip etmek değil içerik olarak da günümüzü yakalamaya çalışıyoruz. Hemen kısaca test konusuna değinip geçeceğim. Neden artık sürekli LCD, cep telefonu ve fotoğraf makinesi test ediyorsunuz diye bir soru var. Çünkü elektronik olarak yelpaze çok daraldı. Artık klavye fare, ya da dahili donanım bileşeni testi yapmanın anlamı kalmadı. DVD yazıcı alacaksak gidip bir mağazadan en uygunu hangisi ise alıyoruz. Hepsi birbirinin aynısı zaten. Hazır sistemler ve netbook satışlarının artması ile bunlara ilgi azaldı. Artık sadece işlemci ve ekran kartı ile ilgileniliyorki onun için de her ay yayınladığımız pratik bir tablomuz var.

Satın alma danışmanına ihtiyacınız varsa sonuca odaklı olarak sayfalarca test okumak yerine top10 tablolarından hepsine bir arada ulaşabiliyorsunuz. Günümüzde sadece farklılaşan ve trend olan ürünleri; dijital fotoğraf makineleri, kameralar, netbook/notebook, cep telefonları blu-ray oynatıcılar yani merak edilen şeyleri test ediyoruz. Diğerleri hala işlemci soğutucusu testi yaparken elektronik mağazaları test ediyoruz fark yaratıyoruz. Değişim budur. Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Bunlara karşı çıkmak geçmişte saplanıp kalmak anlamına geliyor.Derginizi de kendiniz ile birlikte tutmaya çalışmak yerine en iyisi siz de onunla değişmeye çalışın.

Teknolojinin artık hayatımızın içine daha fazla girmesi ile magazinsel konular da değişen CHIP ile birlikte dergi içinde daha fazla yer almaya başladı. İnternette olmayanı vermeye çalışıyoruz. Standart Windows konularımızı da korumaya çalışarak artık dergide teknolojinin daha magazinsel yönünü ele alan makaleler de yer alıyor. Hatta her geçen ay dergide okunacak daha çok şey oluyor. Kendini tekrar ediyor demeniz çok üzücü.

Üstelik sadece dergide değil DVD'de de sadece CHIP okurlarına özel internette bulamayacağınız içeriğe ağırlık vermeye çalışıyoruz. Yaz aylarında eğlence ağırlıklı (filmler, oyunlar) bir DVD hazırlarken diğer aylarda dergiye sığdıramadığımız ya da daha etkileşimli olması gereken sürekli yeni video eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerle dergiye koyamadığımız belki de bir yıllık profesyonel içeriği bir ayda veriyoruz. Çizgi Tagem ile yaptığımız elektronik eğitimleri ve Comptia+ uzman network eğitimlerini ya da infinity'nin hazırladığı asp, google seo ve benzeri eğitimleri nasıl oluyor da görmezden gelip uzman içerik eksikliği var diyorsunuz anlamıyorum. Herşeyin ille dergide olması gerekmiyor. Bu video eğitimler daha pratik. Ayrıca her ay verdiğimiz belli konuya yönelik neredeyse dergiden kalın kitaplar da işin cabası.

Bu derginin üzerinde her ay büyük emek var, 15 yıllık yazar kadrosu deneyimi var. Bunları görmezden gelip basit bir şeymiş gibi hadi biz de online dergi yapalım demek gerçekten çok kolay. Yapın tabii ki severek okuruz biz de. Ama bu yazdıklarımı dikkate alarak yapmaya çalışın. O zaman bizi anlayacağınızı düşünüyorum ve tabiki başarılı da olacağınıza inanıyorum.

CHIP'in tekel gibi görünmesinin suçlusu biz değiliz. İşini doğru yapmanın karşılığında gelen bir şey bu. Yoksa biz de karşımızda dişli ve kaliteli rakipler görmeyi çok arzuluyoruz. Daha fazla dergi demek daha büyük pazar anlamına gelir. Buna da kimse hayır demez. Son olarak sürekli her fırsatta vurgulanan Doğan Burda Dergi grubuna geçiş ile ilgili yazılan şeyler konusunda bir açıklama yaparak bitireceğim. Neredeyse 4 yıl olacak ben açıklamaktan bıktım, siz sormaktan bıkmadınız:) DB'ye geçiş CHIP dergisi için dolayısıyla siz okurlarımız için çok büyük bir avantaj olmuştur. Bunun tersi şeklinde düşünülmesini anlamıyorum. Sizlere bu kadar çok içeriği uygun kapak fiyatı ile ulaştırabilmemiz Doğan Burda grubunda olmamız sayesindedir. Daha önceki kalitemizden ödün vermeden hatta daha da artırarak bu grubun avantajlarını kullanabiliyoruz ki bundan karlı çıkan sadece okurumuzdur. Yazar kadrosunda ise gereksiz hiç bir eksilme olmamıştır. Karşılaştırırsanız bunu görebilirsiniz.

Bu konu hakkında tekrar yazmak istemiyorum. Çünkü işimizi en doğru şekilde yapmaya çalıştığımız için haksız yere tenkit edilmek bizi gerçekten üzüyor. Biraz uzun oldu biliyorum ama kusura bakmayın. Umarım bu yazı bu forumda bu konu ile ilgili bundan sonra sorulacak sorular için de bir yanıt olacaktır.

Mahmut Karslıoğlu
CHIP Yayın Yönetmeni

loseface
03-06-2010, 21:49   |  #61  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Yorumlarınızın bir kısmını okudum kendimle alakalı kısmın hakkında bir görüşümü belirtmek istiyorum.Programcılık hakkında makaleler olamaz gidip bir kitap almanız gerekir falan demişsiniz.Peki acaba Piyasa hakkında kitaplar satılıyormu ? Hangi dil daha üstün diye bir kitap yada ? Chip Online Bloglarındaki Kadir Çamoğlunun ki gibi piyasa hakkında yarışmalar hakkında programcıları veya programcı olmak istiyenleri veyahut bu konu hakkında bir şeyler merak edenlere ışık tutan yol gösteren makaleler olamaz mı ?

İleri konular %1 i oluşturuyor.Bundan dolayı bu %1 i hiç düşünemeyiz falan demişsniz.Acaba 10 sayfa donanım incelemesi yerine  8 sayfa donanım incelemsi 2 sayfa ileri konular olsa o iki sayfadan dolayı satışlarınız mı yükselecek yoksa azalcak mı ? Bana göre  kapakta duran bir Robot nasıl yapılır ? mı yoksa Kaliteli Fotoğraf makinesi için 10 ipucu mu daha cazibeli dediğinizde Robot konusu tabiki ilgimi çeker.Bu sadece benim için değil herkes için geçerlidir bence.

İleri konular dediğimizde illa C ile Kernel yazımını anlatan makaleler yazın demiyoruz ki ki bence bu seviyede yazarlarınız yoktur benim isteğim sadece ileri konulara ışık tutabilecek uzmanlaşmak istiyen kişilere bir yol gösterecek makaleler yayınlamanız size kolay gelsin

loseface
03-06-2010, 21:51   |  #62  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Şimdi yeni baktımda reklama Windows 7 kitpçığı verilecekmiş.Bu kaçıncı Windows 7 kitapçığı ?

devrimsavas
04-06-2010, 15:43   |  #63  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Derginin ilgisi için teşekkür ederim. Yalnız başında beri karşı olduğum birşey var. Okuyucularınız olarak neden haksız eleştirilerde bulunalım ki? ayrıca eğer baştan benim mantığım çerçevesinde eleştiri yapın deniliyorsa ben buna karşıyım. bu akla ve eleştiriye son derece aykırıdır. ve sonuçlarında sadece sizin istediğiniz türde şeyleri yayınlarsınız ve geri kalan herşeye mantık sınırları dışı dersiniz. geride ne düşünce ne de fikir kalır. biz bunları tartışırken korkunç şeyler oluyor. Bakın Türkiye google'ın hangi servislerini yasakladı. görünürdeki sebep ne olursa olsun. gerçek onların mantığının tek ve gerçek olduğunu kabul etmesi. Şu servislere bir bakın hangisi gerçekten de zararlı?????????? 

http://code.google.com
http://pages.google.com
 http://video.google.com
http://translate.google.com.tr
http://docs.google.com
http://sites.google.com
http://books.google.com
http://chrome.google.com
http://sketchup.google.com
http://froogle.google.com
http://labs.google.com
http://mars.google.com
http://moon.google.com
http://notebook.google.com
http://toolbar.google.com
http://browsersync.google.com
http://catalog.google.com
http://codesearch.google.com
http://dir.google.com
http://earth.google.com
http://groups.google.com.tr
http://shopping.google.com
http://sky.google.com
http://support.google.com
http://tools.google.com
http://wap.google.com
http://answers.google.com
http://google-analystics.com

hadi hayırlı olsun

loseface
04-06-2010, 17:30   |  #64  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Buda google açılımı mı :S

devrimsavas
04-06-2010, 19:41   |  #65  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

heheheheh Loseface iyi söylemiş evet arkadaş bu da google açılımı :D yakınad işlemcilere falan da sıra gelir. hatta yaaa bioloji dersleri de yasaklansın. mantıksız çünkü . tüm dünyanın eriştiği herşeyi yasaklayın. ay haritası tehlikeli olabilir. çocuklar orada yaşlı bir amca olduğunu sansın. mars zinhar. google earth ne demek ayıp. zaten biz de mantıksız eleştiri yapıyoruz. yasaklayanları seviyorum. teşekkür ederiz. türk halkı olarak. çocuklarımıza ay da ki amcayı anlatırız. artık. birşey diyeceğim diyemiyorum. ahlaklı olmaz.

devrimsavas
05-06-2010, 00:08   |  #66  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

aa yok bak ben bilmiyordum. gayet iyi yapmışlar. yani güzel bir şey olmuş. şu saat itibariyle youtube geri geldi. :D bu arada

Roadrunnner
07-06-2010, 18:00   |  #67  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

http://www.medyafaresi.com/haber ... ansfer-ettiler.html


devrimsavas
07-06-2010, 19:46   |  #68  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

bu haber ne zamana ait?

loseface
07-06-2010, 19:50   |  #69  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

16.01.07 18:25

Roadrunnner
07-06-2010, 19:56   |  #70  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Eski bir haber..."Pc magazine hakkında neler yazılmış zamanında?" sorusu üzerine Google'ı açtım ve Chip'in bu değerli kadroyu Pc Magazine kaptırdığını öğrendim.Chip'te kadro değişikliği sonrası bakış açısı da değişmiş.Değişimin nedenini de bulmuş olduk...Ben de hazır bulmuşken burada paylaşayım dedim...

Phoenix_
26-06-2010, 20:57   |  #71  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
895 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

bu ayda aldım bir daha da almam sanırım :) artık sürekli aynı şeyleri yayınlamaya başladılar.

Özellikle merak ettim reklamları atarsak kaç sayfa kalır diye derginin yaklaşık olarak YARISI KALDI :)...
Ayrıca bunların bir kısmı da geçen ay anlatılanlardı.

Windows7 eki verdiler :))) Geçen aylarda verileni kopyala yapıştır yapmışlar :) Donanım kitabı vardı GIGABYTE hazırlamış iyi hoş ama içeriği fazlasıyla reklamdı :))

Dergi içeriği de oralarda buralarda geziyor sitede yayınlanıyor :))

Media Markt tan bir slogan atıyoruz!! :D :D :D :: Ben Aptal Değilim!!! :D

Artık dergi içeriğine bakacağım fotograflarından Chipte bu ay dan :D Oradakileri internetten araştırırım :))

İsteyen almaya devam edebilir ama artık o kadar da gerekli olduğunu sanmıyorum almanın :)