Selamlar,
Öncelikle herkesin görüşüne saygı duyuyoruz. Bu makale sizce "iddaa oynamaya teşvik" mi ediyor yoksa oynamak isteyenlere "rehber mi oluyor" önce bunu iyi düşünmek lazım. Biz çocuklara ve üniversite öğrencilerine ceplerindeki harçlıklarını bu tip şans oyunlarına yatırmalarını mı öğütlüyoruz? Bu nasıl bir mantık?
Bu yaklaşımınızın "Kurtlar Vadisi gençleri ve çocukları şiddete yönlendiriyor" yakınmasından hiçbir farkı yok. Ama unutmayın ki Kurtlar Vadisi yokken de memleketimizde şiddet vardı. Bu tamamen kişinin iradesine ve psikolojisine bağlı bir olaydır. Bu mantıktan yola çıkarsak, biz bu yazıyı yazmadan önce de gençler ve çocuklar (özellikle üstünde durduğunuz kesim olduğu için örnek veriyorum) iddaa oynuyordu. Bu yazı yazılmasa o kesimin böyle birşeyden hiçbir zaman haberinin olmayacağını mı sanıyordunuz? Akşama kadar Televizyonlarda yayımlanan iddaa programları ve reklamları sizce ne kadar teşvik edici?
İddaa'nın CHIP dergisine para karşılığı böyle bir yazı yazdırdığı gibi çok çirkin suçlamalarda bulunmanız ise çok talihsiz. Bu konuyu ortaya atan üyelerin, böyle bir durumun var olduğuna dair bir belgeye sahip olup olmadıklarını merak ediyorum. İspat edemeyeceğiniz suçlamaları bu kadar kolay bir şekilde kafanıza göre nasıl yazabiliyorsunuz, bu da ayrı bir tartışma konusu olur tabii ki.
Sonuç olarak herkesin kendi "özgür iradesi" var ve kimse kimseyi bu tür şans oyunlarını oynamaya zorlayamaz. Bu aşamada, CHIP dergisinde yayınlanan bu makalemizin amacı "teşvik etmek" değil, internet üzerinden iddaa oynamak isteyen kullanıcılara "rehber olmak"tır...
Son olarak birşey daha eklemek istiyorum. Bu konuda göstermiş olduğunuz tepkiyi, okul kıyafeti ile iddaa bayiisinde kupon yatıran çocukları ve gençleri gördüğünüzde, iddaa bayiinin sahibine, "Neden çocuklara iddaa oynatıyorsunuz? Neden teşvik ediyorsunuz?" diye sorarak gösterebiliyor musunuz çok merak ediyorum...