ganzolist ben önce bir alıyım da; satmasını düşünmek kusur kalsın şimdi..:))
7800GS gider ama birkaç sene..
Ben ilk önceki ekran kartımı 2003`te almıştım..2006`da sorun çıkarınca değiştirdim..
7800GS biraz zor eskir bence..
dergideki su soğutmalı pc uygulayan varmı
- 1
- 2
ya arkadaşım gözüme ati nin x1800 xl diya bi kart değdi
300 dolar testlere baktım 7800 gt yi süründüyor open gl hariç tabi
ama pcı anakartıda değiştirmek lazım
7800 gs in fiyatı düşmezse ben o kartı düşünüyorum
Benim derdim de bu zaten:
PCI`a geçmeden en az 2yıl daha AGP ile devam etmek..
Hem böylece PCI kartlar daha da gelişir,AGp`yi tam anlamıyla geçer..Ben de o zaman PCI`a geçerim diye düşünüyorum..
make-believeŞu İntelci'lerin çektiği nedir bu işlemci ısısından. Bari yumurta pişirsinler de ziyan olmasın ısıamd diyecektin sanırım,
yxzintel böyledir diye onaylayacaktın herhaldemake-believeŞu İntelci'lerin çektiği nedir bu işlemci ısısından. Bari yumurta pişirsinler de ziyan olmasın ısıamd diyecektin sanırım,
ganzolistintel işlemcilerin olduğu yerlere ısınmak için radyatör koymamak lazımDoğru söylüyorsun bende intelin ısısında yararlanmak için radyatör'ü kapatıyorum.Ama şaka bir yana bıktım bu intelin ısısından.baksana adamlar 90 derecelerden
ama hakkını vermek lazım intel işlemciler yüksek ısıya rağmen stabilitesini koruyor.
Bir de,İntel işlemciler, kasa içi sıcaklığını çok fazla arttırıp diğer donanımların soğumalarını geciktiriyor..
Bu da diğer donanımların ömürlerini kısaltıcı etkide bulunuyor..
bende 2400+athlon xp 32bit war normal sıcaklık 55C oyundan sonra oyununa göre değişiyor ama most wantedde 70C buluyor :D
kendi işlemcimden pay bicersem her cpunun belli zamanlarda cok yüksek sıcaklıktaki işlemcileri olabilir zamanla bu durumu düzeltilir.
bir zamanlar bundan 1,5 sene önce amd soba niyetine kullanılıyordu şimdilerde sıcaklıkları amd nin 25-30 lara düştü ben bakineyi kassam kasadaki fanları cıkarsam kesin 100C bulur işlemci arkasından cenaze namazı kılarız artık
valla yazı çevirme değilse boşa uğraşılmış demektir
yani böyle al tak basit sistemleri chip zaten tanıttı hemde daha iyilerini
daha detaylı
Açıkçası TT Big Typhoon İle Her Cpu Buz Gibi
Heleki Isınmayan Amd64 gayet stabil ve uzun ömürlü oluyor
LaNeTLi, nasil basardin o islemciyi 70c cikartmayi? rekor sende olmali...
suraya bak bir seyler yazdim: https://www.chip.com.tr/forum/fan_t14319.html
arkadaşlar innovatek örneği best of the best
su an dergide
gigabyte
thermaltake
aerocool
aquarius III ve Thermaltake'in Tower su soğutma sistemleri var.
Cebit'de su soğutma montajlı kasalar da gördüm
Geçenlerde 5.4 GHz'e ulaştım su soğutma ile. Su soğutmayı merak ediyorsanız belki yakında bir karşılaştırma yapabiliriz.
Ne dersiniz ?
Tr'de bulunabilen tamamen hazır olmayıp birazda yetenek isteyen esnek ve uzun ömürlü bir sistem olursa neden olmasın hatta parçaları alternatifli setler olarak yaparsanız gayet güzel olur
ama almanyadan çeviri ise kalsın diyorum
bir karşılaştırma olması iyi olur
hazır hazır su sogutmalar biraz pahallı 400lt/s lik bir hazır su sogutma sistemi en ucuz 150$+kdv osa hemen hemen bu fiyata 1200lt/s lik bir su sogutma almak mümkün
(arbiterden]
abi 70 derecede bi şey yok benim 3.0 ghz'lik işlemcinin ilk sürümleri tam da bana rast gelmiş fabrikadan hatalı çıkmış ve fazla ısınıyo hatta sonraki 3.0 lar da sıcak ama benimki kadar değildir. Benimki normal halde bile masaüstünü gösterirken 55 60 dereceyi buluyo. Oyunlardan çıktığımda 70 derecenin üstünde bi değer oluyo ben de artık dayanamadım hem yeni soğutucu aldım hem de kasanıın yan tarafını açtım ve 35 cm. lik soğutucu dayadım şimid çok mutlu mesudum valla
Allahtan bu ısı problemi bende yok nispeten.Normalde 35-36 ile calısıyor.Yuklenince 55-60 oluyor.85e cıkan intel işlmeciler var.Ben şükretmeliyim.
bilim ve teknik dergisinde kasanın içindeki parçaları jelatın bir bezle kaplayıb kaba buharlaştırılmış ayçiçek yağı koymuşlardı soğutma olarak iyi ben cesarete edemedim
edebilen varsa yapabilir
ganzolistmake-believeArkadaşlar su soğutmalı sistemde hazır bir de fokurdayan su varken, tasarruf olsun diye yumurta da kaynatılabileni var mı?intel sistemin varsa tabiki kaynatırsın
DOĞRU BIRAK YUMURTA KAYNATMAYIPATATES KAYNATIR ÇORBA HAZIR ÇARBA ŞU TORBA İÇİNDE OLUP SUYUN İÇİNE ATILAN ÇORBALARAN YAPARSIN
- 1
- 2