Herkese merhaba.
Mart dergisinde verilen "Desktop Sidebar" programını kurdum. Fakat türkçe karekterlerde çok sorun var. Dil dosyasını açtığımda ("Turkçe.xml") türkçe karekterlerinin yerinde çok farklı karekterler var ve program bu yüzden kullanılmaz hale geliyor. Kendim değiştirmeye çalıştım fakat çook zaman alacaktı. Mümkünse sorunsuz olan türkçe dil desteğini nasıl elde edebileceğimize ilişkin yardım edebilirmisiniz.
Desktop Sidebar
Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez. Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Merhaba,
Yazılımın şimdilik tam anlamıyla Türkçeleştirilemeyen bir çok paneli var. Ancak yine de ben denediğim sürümlerde diğer panellerde herhangi bir karakter sorunuyla karşılaşmamıştım. Not Defteriyle xml dosyası açıldığında da herhangi bir sorun görünmedi. Yazılım çok sık güncelleniyor. Dilerseniz program kaynaklıysa sorundan kurtulmayı en guncel 1.05 Beta build 111'i indirerek de deneyebilirsiniz.
http://img150.imageshack.us/my.php?image=ads305z4pm.jpg
buraya bende çıkan turkce.xml dosyasyının ekran görüntüsünü upload ettim. Sorun bende mi yoksa dosya da mı? Kendim bu dosyada yaptığım değişiklikler ile program kullanılabilir hale geldi. Fakat yinede "ç,ı,ğ,ş" harfleri görüntülenmiyor. Bu nedenle "c,i,g,s" harflerini kullanmak zorunda kaldım
daha önceki sürümlerinde de bu sorun vardı. xml çeviriciden kaynaklanmış olaiblir. ama kolayı var. harfleri siz kediz düzeltebilirsiniz. xml dosyasını yedeklemeniz iyi olur. sonra bozuk çıktığını düşündüğünüz karakteri metin editöründe açarak tümünü değiştir metodu ile bir kaç dk içinde halledebilşirsiniz. veya chip yetkillilerinden biri yapıp buraya koysun. eski sürümünkini ben yapmıştım. yeni sürüme ne kadar uygun bilmiyorum.
toplamda ç,Ç,ı,İ,ş,Ş,ö,Ö,ü,Ü,ğ,Ğ harflerinin bozuk çuıkan karşıklıklarını her bir har için tek hamlede değişitirerek kolaylıkla yapabilirsiniz...
inş yeterince açıklayıcı olmuştur...
Selametle...