Ağ Köprüsü kurma
Ağ Köprüsü kurmak için
1.
Ağ Bağlantıları’nı açın.
2.
LAN ya da Yüksek Hızda Internet altında, CTRL tuşunu basılı tutarken, köprüye eklemjek istediğiniz bağdaştırıcıların her birini tıklatın.
3.
Seçtiğiniz bağlantılardan birini sağ tıklatın ve Bağlantıları Köprüle'yi tıklatın.
Dikkat
•
Internet Bağlantısı Güvenlik Duvarı (ICF), Windows Güvenlik Duvarı veya Internet Bağlantısı Paylaşımı (ICS) ağınızda etkinleştirilmemişse, ortak Internet bağlantısı ve özel ağ bağlantısı arasında Ağ Köprüsü ayarlamayın. Ortak Internet bağlantısı ve özel ağ bağlantısı arasında Ağ Köprüsü kurulduğunda, ağınızla Internet arasında korumasız bir bağlantı oluşur ve ağınız dışarıdan gelebilecek saldırılara açık duruma gelir. ICF, Windows Güvenlik Duvarı veya ICS etkinse bu risk karşısında önlem alınmış olur.
Notlar
•
Bu yordamı gerçekleştirmek için yerel bilgisayarda Administrators grubunun üyesi olmanız veya uygun yetki verilmiş bir temsilci olmanız gerekir. Bilgisayar bir etki alanına katılmışsa, Domain Admins grubunun üyeleri bu yordamı gerçekleştirebilir. Daha fazla bilgi için bkz: Varsayılan yerel gruplar ve Varsayılan gruplar.
•
Ağ Bağlantıları’nı açmak için Başlat’ı, sonra Denetim Masası’nı tıklatın ve Ağ Bağlantıları’nı çift tıklatın.
•
ICF, Windows Güvenlik Duvarı çalıştıran bağlantılar veya paylaşılan Internet bağlantıları sağlayan bağdaştırıcılar Ağ Köprüsünün parçası olamaz ve LAN ya da Yüksek Hızda Internet altında görünmez. Benzer şekilde, Bağlantıları Köprüle menü komutu, yalnızca bağlantılar olarak Ağ Köprüsü'ne ekleyebildiğiniz bağdaştırıcılarda kullanılabilir.
•
Bağlantıları Köprüle'nin köprü oluşturması için, en az iki özel ağ bağlantısı seçmelisiniz.
•
Bir bilgisayarda yalnızca bir Ağ Köprüsü oluşturabilirsiniz, ancak köprü çok sayıda ağ bağlantısı barındırabilir.
•
Önceden LAN ya da Yüksek Hızda Internet altında görüntülenen ağ bağdaştırıcıları, bunları köprüye bağlantı olarak eklediğinizde Ağ Köprüsü altında görüntülenir. DSL ve kablo modem gibi, Internet bağlantısı sağlayan ağ bağdaştırıcıları köprülenemez ve her zaman LAN veya Yüksek Hızlı Internet altında görünür.
•
Yalnızca Ethernet, IEEE-1394 bağdaştırıcıları veya kablosuz ve Ev Telefon Hattı Ağı bağdaştırıcıları gibi Ethernet uyumlu bağdaştırıcılar Ağ Köprüsünün parçası olabilir.
•
Kablosuz veya IEEE-1394 bağlantılı Ağ Köprüsü, yalnızca Internet Protokolü sürüm 4 (IPv4) kullanan trafiği destekler.
•
Windows 2000 veya daha önceki Windows sürümlerini çalıştıran bir bilgisayarda Ağ Köprüsü oluşturamazsınız.
•
Windows Güvenlik Duvarı, Windows Server 2003 işletim sistemlerinin özgün sürümünde bulunmaz.
•
Internet Bağlantısı Paylaşımı ve Ağ Köprüsü, Windows Server 2003 Web Edition'da, Windows Server 2003 Datacenter Edition'da ve Windows Server 2003 işletim sistemlerinin Itanium tabanlı özgün sürümlerinde bulunmaz.
•
Internet Bağlantısı Güvenlik Duvarı yalnızca Windows Server 2003, Standard Edition ve Windows Server 2003, Enterprise Edition'ın özgün sürümlerinde bulunur.
İşlevsel farklar hakkında bilgi
•
Sunucunuzun çalışması yüklü olan işletim sisteminin sürümüne ve uyarlamasına, hesap izinlerinize ve menü ayarlarınıza göre değişebilir.
-Alıntı-
KAYNAK