Arkadaşlar 2 gün önce yeni bir pc topladım. Bir problemim var.
Anakart :ASUS Crosshair III Formula AMD 790FX / SB750 DDR3 1600MHz (O/C) Anakart
Ram :OCZ 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL7 Reaper HPC
Bilgisayarı açtığımda anakartın üzerine özel olarak uyarlanmış lcd göstergede "Det Ram" yazıyor sonra da "Locked" gösteriyor.Makina ram i tanımaya çalışıyor algılamak için defalarca aynı ifadeleri lcd de gösteriyor. En sonunda biosa girebiliyor ve biosa girince orada ram i 1067 olarak görüyor. Sonra ben bilgisayarı yeniden başlattığımda bu defa da yine uzun süre beklememe rağmen aynı mesajları veriyor ve hiç biosa girilmiyor.
Ramlerin yerini değiştirdiğimde geçici olarak bir düzelme gözükse de restart yaptığımda yine aynı sorunu yaşıyorum.
Anakartım overclock yapıldığında 1600 mhz. destekliyor. Öyle bile olsa ram i 1067 olarak tanıması gerekmezmi? Ram i tanıması gerekmez mi? Neden bu kadar bekliyor ve uzun süre makina açılmıyor? Yoksa biostan ram i tanıtmam için gerekli bir ayar mı yapmam lazım. Onu da denedim 1600 mhz olarak ayarladım düzelmedi. Anakartım da mı problem var yoksa ram de mi? Ne yapmam lazım anlayamadım.Arkadaşımın 1333 mhzlik ramini taktığımda bir iki aramada hemen tanıyor ve biosa girebiliyor.Benim kullandığım ramler arızalı mı yoksa anakartım desteklemiyor mu? Makina açılışında bir problem yaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar