Det Ram Locked Hatası Acil Yardım!!!

atillaozbay
16-01-2010, 19:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Arkadaşlar 2 gün önce yeni bir pc topladım. Bir problemim var.

Anakart :ASUS Crosshair III Formula AMD 790FX / SB750 DDR3 1600MHz (O/C) Anakart

Ram :OCZ 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL7 Reaper HPC

Bilgisayarı açtığımda anakartın üzerine özel olarak uyarlanmış lcd göstergede "Det Ram" yazıyor sonra da "Locked" gösteriyor.Makina ram i tanımaya çalışıyor algılamak için defalarca aynı ifadeleri lcd de gösteriyor. En sonunda biosa girebiliyor ve biosa girince orada ram i 1067 olarak görüyor. Sonra ben bilgisayarı yeniden başlattığımda bu defa da yine uzun süre beklememe rağmen aynı mesajları veriyor ve hiç biosa girilmiyor.
Ramlerin yerini değiştirdiğimde geçici olarak bir düzelme gözükse de restart yaptığımda yine aynı sorunu yaşıyorum.

Anakartım overclock yapıldığında 1600 mhz. destekliyor. Öyle bile olsa ram i 1067 olarak tanıması gerekmezmi? Ram i tanıması gerekmez mi? Neden bu kadar bekliyor ve uzun süre makina açılmıyor? Yoksa biostan ram i tanıtmam için gerekli bir ayar mı yapmam lazım. Onu da denedim 1600 mhz olarak ayarladım düzelmedi. Anakartım da mı problem var yoksa ram de mi? Ne yapmam lazım anlayamadım.Arkadaşımın 1333 mhzlik ramini taktığımda bir iki aramada hemen tanıyor ve biosa girebiliyor.Benim kullandığım ramler arızalı mı yoksa anakartım desteklemiyor mu? Makina açılışında bir problem yaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Son Düzenleme: atillaozbay ~ 16 Ocak 2010 19:24
Süleyman.
17-01-2010, 23:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bilgisayarı açabiliyorsanız öncelikle BIOS'u güncelleyin.

atillaozbay
22-01-2010, 23:36   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

Biosu nasıl güncelleyeceğim. Bilgisayar kafasına esince açılıyor. Hdd daha sıfır bölümlenmemiş bile windows kurulu değil. Ram uyumsuzluğu olabilir dediler aldım yere gönderdim.Ramleri değiştirdim yine aynı sorun devam ediyor. Deli olacağım bu defa da 1333 mhzlik ramler aldım. Ama hala daha çalışmıyor. Ramleri tek tek çalıştırdığımda görüyor ama çift taktığımda görmüyor. Makina ramleri bulmaya çalışıyor. Bios uda default ayarlarına getirdim yine olmadı. Ramlerin tek tek çalışırken yerlerini değiştirince yeniden makina çalışıyor sonra yanına çift taktığımda yine kilitleniyor ve makina bir daha açılmıyor. Anlamıyorum bu sorun neden kaynaklanıyor? Asus Crosshair 3 Formula kullanan arkadaşlar varsa lütfen söylesinler. Ramler arızalı diye gönderdim ramler de sorun yokmuş. 10 gündür makinayı açamıyorum. Kimse ddr 3 kullanmıyor sanırım bilgisayarcılara götürdüm makinayı onlar da anlamadılar bile. Elinde ddr3 ram bulunmuyor çoğunda zaten. Anakart üzerinde bilmediğim bir ayar mı var yoksa biostan yapmam gereken bir ayar mı anlamadım gitti. Anakartın kullanım klavuzunu okudum zaten ingilizce az çok anladığım şeyler onlar da benim işime yaramadı zaten. Bilen varsa yardım ederse çok sevinirim.

RLz
18-03-2010, 15:45   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

Anakartın Ram'inizi Desteklemediğini Gösteriyor.

Bu Anakartın Destekledigi OCZ Ram ; OCZ3P1600EB4GK ( Part No )