DFI'nin Intel kullanıcılarına sürprizi: LanParty X

kuruwa
03-06-2007, 20:02   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,438 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Hız aşırtma (overclock) denilidğinde akla gelen ilk anakart üreticisi olan DFI'nin Intel işlemci kullananlara yönelik ciddi bir sürprizi var. Firma önümüzdeki günlerde yapılacak olan Computex fuarında Intel'in X38 yonga setini kullanan yeni bir modeli gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor. DFI'nin hazırladığı yeni modeli LANPARTY X38-T2R hayli iddialı geliyor. Intel'in hazırladığı kod adı Bearlake olan yeni nesil 3 serisi yonga seti ailesinin en performanslı modeli olan ve bayrak taşıma görevini üstlenen X38 yonga seti bilindiği gibi özellikle 1333MHz fsb'ye sahip yeni Core 2 işlemciler ile birlikte gelecek yılın başında marketlerdeki yerini alması planlanan 45nm üretim teknolojisine sahip çift ve dört çekirdekli Wolfdale ve Yorkfiled işlemcilerine verdiği destekle de dikkat çekiyor. Tabii yonga setinin sağlayacağı PCIe 2.0 uyumlu gerçek 2x PCIe X16 desteği de unutulmamalı.


Gelen bilgilere göre, DFI'nin X38 yonga setini taşıyan yeni anakartı LANPARTY X38-T2R firmanın LanParty serisi modellerinin tüm karakteristik özelliklerine sahip olacak. Firmanın özellikle maliyetlerinden dolayı DDR-3 bellek desteği yerine uygun gördüğü DDR-2 bellek desteği ile anakart 8GB'a kadar DDR-2 1066MHz bellek deseğine sahip olacak. Ayrıca DFI'nin DDR-3 bellek desteğine sahip olan LANPARTY X38-T3R modelinin de daha sonra hazırlanabileceği vurgulanıyor. Hız aşırtmacıların ilgi göstereceği yeni anakartın sahip olduğu Crossfire desteği ile AMD-ATi'nin R600 grafik işlemcisine sahip ekran kartları ile yeni rekorlar kırılması da gündeme gelebilir. Topalm 3 adet PCIe slotuna sahip olan anakartın 3. slotu ise PCIe X4 formunda çalışmakta. Yine bir DFI standardı olarak 8 fazlı dijital güç ünitelerinin kullanıldığı anakart üzerinde ısı iletim teknolojisini esas alan özel bir soğutma ünitesinin de kullanılacağı ifade ediliyor. Ethernet, ses ve genişleme olanakları açısından da yeni güney köprümüz ICH9R'nin desteği ile son derece zengin olması beklenen anakartın piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmuyor ama X38 yonga setinin Intel tarafından resmi olarak Temmuz ayında duyurulacağını ve firmaın en pahalı yonga seti olacağını düşündüğümüzde DFI'nin yeni modeli LANPARTY X38-T3R'in piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı konusunda aşağı yukarı bir fikir sahibi olabilmemiz de mümkün.

Gelen bilgilere göre, DFI X38 yonga setli LANPARTY X38-T2R modelinin yanı sıra AMD'nin yeni nesil işlemcileri için hazırladığı en iddialı yonga seti olan RD790 yonga setini kullanan LP RD790-M2R modelini de hazırladığı ve bu modeli de yine Computex fuarında katılımcılara sergileceyeği ifade ediliyor. H eriki anakarta yönelik olarak DFI'nin iki ünlü ve başarılı mühendisi Oskar ve Jerry'nin ciddi çalışamları sonucunda hazırlandığı da özellikle vurgulanıyor. Bakalım DFI son zamanlarda piyasaya gecilmeli sürüdüğü LanParty modellerinin aksine bu sefer doğru zamanlama ile piyasaya giriş yapacak gibi görünüyor.

alıntı   http://www.donanimhaber.com/index.asp#Scene_1

erkanc
04-06-2007, 08:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Anakart güzel bir anakart ama kuzey körüsü fazla ısınıyormuş tamyükte bundada ne tür bir soğutucu kullanılacağı görüntülenmemiş bakalım ilerki ünler neler getirecek pc dünyası her zamanki gibi yine gelişmelerle devam ediyor

Son Düzenleme: erkanc ~ 04 Haziran 2007 08:09