Merhaba arkadaşlar. Ben 2000-2500 ytl arası iyi bir dijital makina almak istiyorum.Manzara ve portre merakım var.Canon,Nikon yada Leica tercihim.hangi modelleri önerirsiniz ?
dijital fotğ. mak. almak istiyorum
sony a105 bunuda incele
sağol benersince önerin için. Canon 30 D ye ne dersin?
http://www.letsgodigital.org/tr/news/articles/story_7486.html
cihazın geniş bir test yazısı burada buradan bilgi alabilirsin
ilgine teşekkür ederim benersince inceliyorum.
Ben de 30d derim kesinlikle. Nikon'a falan takılma hiç. ergonomi, fiyat/performans oranı ve teknik destek konusunda Canon her anlamda üstün. aldıktan sonra biraz daha para biriktirip ihtiyacına göre güzel bir EF objektif alırsın. ne de olsa hangi marka olursa olsun yanında verilen kit objektifler başarılı değildir.
sağol muratk18.O kadar inceledim ama daha karar veremedim.Fiyatlar bana pek güvenli gelmiyor.Belli bir bütçe ile en uygunu almak istiyorum.Uzak bir manzarayı yakınlaştırmak istiyorum objektif olarak ne önerirsiniz?Güvenli ikinci el de alabilirim.Görüş belirten herkese teşekkür ederim.
ben nikon d200 derim.ama fuji s2 yede bak oda fena sayılmaz
arkadaşım şimdi fotoğraf kalitesinde en güzel makina nikonun makinalarıdır...ama bn şunuda söliyeyim...aslında makina pek önemli deil önündeki lensi ondan daha önemli olmakla birlikte daha da pahalı...ama bana kalırsa nikon d300... ama fiyatını tam olarak bilmiorum... önerdiğim bu makinadır...
Fikir belirten herkese teşekkür ederim.İncelemeye devam ediyorum.İnceledikçe yeni şeyler öğreniyorum.Şu anda kafamda canon 30d,nikon 40x,oliympus e510,leica v lüx1(panasonic fz 50) var.Tabii iyi bir lensle.yetkili satıcıdan almak istiyorum; güvenlik ve satış sonrası problemleri için.Ama internetteki fiyatlarla arada fark var,değermi bilmiyorum ?
objektifi tele alman gerekli. alacağın makine nin markasıyla aynı objektifi almanı öneririm(özellikle canon) sigma tamron gibi objektifler verdiğin paraya değecek objektifler değildir kesinlikle. sana önerim dediğim gibi 30d dir. eğer canon marka makine alırsan dikkat ediceğin bi kaç şey var objektifte. öncelikle kit olarak verilen objektifler yeni başalyan birini tatmin etsede çok başarılı değildir. dediğin gibi tele objektif alacaksan ef 100-300, 75-300 yada 70-200 gibi objektifler işini rahatlıkla görür. bunlarında ek opsionları vardırki. USM olanlar çok hızlı ve sessiz netleme yaparlar. bu özellikle tele objektiflerde önemlidir yoksa odaklama için bi kaç saniyen gidebilirki bu fotoğrafın ölmesine sebep olur. fiyatı bi 100- 200 dolar arttırır. ikinci bi opsiyonsa fiyatı epey arttıran ama çok iyi sonuçlar veren IS (ımage stabilisation) olayıdır. bu olay senin elinin titremelerini algılar ve optik aksamı tam tersi yönde hareket ettirerek düşük enstantenelerde dahi el titremesinin sonuçlarını önemli ölçüde azaltır.
ROCKEROZKN "fotoğraf mkaltesinde en iyi makine nikondur" derken üstün yanı nedir daha doğrusu neye dayanarak söylüyosun bunu
Arkadaşlar çok teşekkür ederim sağolun.Leica Vlüx 1 için ne diyorsunuz?Ben resim öğretmeniyim amacım şu:Doğadan manzaralar tespit edip onu resme geçirmek.V lüxün iyi bir zoom u var işime yarayacağını düşünüyorum.Portre çekimler içinde faydalanabileceğimi düşünüyorum. Ne dersiniz?
Leica V-lux I SLR-like bir makine yani kompakt. ancak sonuçta leica yani. oldukça iyi bir optik sisteme sahip olduğuna eminim. ihtiyacımı karşılar dersen al ama bildiğim kadarıyla leica nın yedek parça ve teknik servis hizmeti türkiyede tam anlamıyla oturmuş değil. bunu da bi araştır derim. ayrıca butip makinelerin o yüksek yakınlaştırma başarısı objektifin mucizesi değil sensör boyutunun küçük olmasıdır. sensör boyutunu ne kadar küçültürsen o akdar yüksek yakınlaştırma alırsın ama kalite düşer.
Sağol muratk 18.Sen nasıl bir makina önerirsin?(Fiyat aralığım 2000-2500 ytl)Amacımı biraz daha açıklayayım:Ben resim öğretmeniyim.Resim yaparken doğadan hoşuma giden parçaları alıyorum,evde renklendiriyorum ve en son yağlıboya olarak sonuçlandırıyorum.Yani manzara çekmek istiyorum ama ayrıntıyada ihtiyacım var.Zoom olayı o açıdan çok önemli benim için.Arkadaşlar herkesten yanıt bekliyorum.Şimdiden sağolun.
Arkadaşım CANON'dan uzak durmanı tavsiye ederim.Ben yandım sende yanma.Henüz üç defa kullandığım CANON mv 730i video kameram ile en fazla on defa kullana bildiğim CANON powershot A310 fotoğraf makinem durduğu yerde mefta oldu.Video kamerayı Erkayalara götürdüm 235 ytl sıkışmış dediler ve yaptılar.Fotoğraf makineside kenarda duruyor,antika olacağı günü bekliyorum.Yinede sen bilirsin.
sevgili cihat çapa duruma üzüldüm.Olayı Canon Türkiye temsilcisine danışsan.İnşallah sonuç alırsın?Ben henüz karar veremedim.
matrix06sevgili cihat çapa duruma üzüldüm.Olayı Canon Türkiye temsilcisine danışsan.İnşallah sonuç alırsın?Ben henüz karar veremedim.Arkadaşım,bir önceki mesajımda yazdığım gibi video kamerayı 235 ytl vererek erkayalara yaptırdım.Fotoğraf makinesinide gözden çıkarıp bir tane NIKON marka fotoğraf makinesi aldım.Yani benim için CANON defteri kapanmıştır.Video kamerada bir kere daha arıza yaparsa onuda atıp başka bir tane alacağım.Bana sorarsan tekrar diyorum CANON alma ne alırsan al.Çünkü,başıma gelen olaylardan sonra nette yaptığım araştırmalar sonunda CANON ürünlerinde SENSÖR arızalarına pek sık rastlanıyormuş.Tabiki karar senin...Son Düzenleme: cihat çapa ~ 05 Şubat 2008 17:11
Sevgili cihat çapa uyarın için teşekkür ederim.