Dikkat! Miniduke saldırıları yeniden başlıyor

CHIP Online
16-07-2014, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Miniduke saldırısında hedeflerde hükümetler, diplomatik kuruluşlar, enerji sektörü ve dahası var.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dik ... basliyor_48388.html

Resimlerle: Zararlı yazılım: İşte PC-virüsleri böyle gözüküyor

Kaspersky Lab araştırmacıları, 2013 yılındaki eski stil Miniduke eklentilerinin yine gündeme geldiğini ve hükümetlerle diğer kuruluşları hedef alan aktif kampanyalarda kullanıldığını keşfetti. Hükümetler dışında kurbanlar arasında, diplomatik kuruluşlar, enerji sektörü, telekom operatörleri, askeri yükleniciler ve kontrole tabi yasa dışı maddelerin trafiğinde ve satışında yer alan kişiler var.


Miniduke APT aktörleri kampanyayı durdurduğu halde, ya da en azından yoğunluğunu azaltmalarına rağmen, Kaspersky Lab'ın iş ortağı CrySyS Lab ile birlikte geçtiğimiz yıl yaptığı duyuru sonrasında, 2014'ün ilk aylarında saldırılarına yeniden başladılar. Kaspersky Lab uzmanları bu sefer saldırganların yöntemleri ve kullandıkları araçlarda değişiklikler olduğunu fark etti.


2013 yılında açığa çıktıktan sonra Miniduke'nin arkasındaki aktör, çok sayıda farklı bilgi çeşitlerini çalma yeteneği olan başka bir özel arka kapı kullanmaya başladı. Kötü amaçlı bu uygulama, dosya bilgileri, simgeler ve hatta dosya boyutu dahil olmak üzere arka planda çalışmak için tasarlanmış popüler uygulamaları ele geçiriyor.


Tüm Konu: Dikkat! Miniduke saldırıları yeniden başlıyor

Resimlerle: Zararlı yazılım: İşte PC-virüsleri böyle gözüküyor

Kaynak: www.chip.com.tr