Dil Anlatımı İyi Olanlar Buraya...

Kapalı Hesap (203561)
24-04-2012, 18:32   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 136
4,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

Şırnak deyince akla terör delir; bir de biz... O ortamı yaşayanlar için ise yürümek, delicesine yürümek...

1994... Güçlükonak ilçesinin hemen kuzeyinde, Gabar Dağı'nın eteklerinde bulunan Fındık Komando Tabur Komutanlığı...

Gabar Dağı teröristlerin eline geçiş bölgesi, terörün can damarı. Bu dağ her yöne geçit verir: Kuzeybatısındaki Cehennem Deresi'nden Mardin Dargeçit'e, doğuda Keçi Dağı ve hemen uzantısı Atatürk Burnu ve Cudi Dağı'na kuzeydoğusunda Şırnak, Namaz Dağlarını izleyerek Kelmemet ve Hakkari'ye, kuzeyinde Karadağlar'dan Siirt-Eruh'a ya da değişik bir yol izleyerek kuzeybatıda Cıraf Dağı'ndan Siirt'e ulaşılır.

Gabar'ın uzantısı; Karadağlar, Siirt-Eruh, Mardin-Dargeçit, Şırnak-Fındık üçgeninde yer alır. Karadağlar adını, eteklerinde yaşayan köylüler koymuş.Heybetinden midir, yoksa içindeki fırtınaları aniden kış görüşüne yansıtmasından mıdır bilinmez, insanlar ona karşı hep ürkek ve tedbirlidir.

Sözcük türlerine göre ayırmamız gerek arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

paintmaker
24-04-2012, 19:24   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012
Alıntı: son_goku  
Şırnak(isim) deyince akla(isim) terör(isim) gelir; bir de biz(zarf)... O(sıfat) ortamı(isim) yaşayanlar için(edat) ise(edat) yürümek, delicesine(zarf) yürümek...

1994... Güçlükonak(isim) ilçesinin(isim) hemen(sıfat) kuzeyinde(isim), Gabar(isim) Dağı'nın(isim) eteklerinde(isim) bulunan Fındık(isim) Komando(isim) Tabur(isim) Komutanlığı(isim)...

Gabar(isim) Dağı(isim) teröristlerin(isim) eline(isim) geçiş bölgesi(ikisi de isim), terörün(isim) can(isim) damarı(isim). Bu(işaret sıfatı) dağ(isim) her(belgisiz sıfat) yöne(isim) geçit(isim) verir: Kuzeybatısındaki(isim) Cehennem(isim) Deresi'nden(isim) Mardin(isim) Dargeçit'e(isim), doğuda(isim) Keçi(isim) Dağı(isim) ve hemen(sıfat) uzantısı(isim) Atatürk(isim) Burnu(isim) ve Cudi(isim) Dağı'na(isim) kuzeydoğusunda(isim) Şırnak(isim), Namaz(isim) Dağlarını(isim) izleyerek Kelmemet(isim) ve Hakkari'ye(isim), kuzeyinde(isim) Karadağlar'dan(isim) Siirt-Eruh'a(ikisi de isim) ya da değişik(sfat) bir(sayı sıfatı) yol(isim) izleyerek(zarf) kuzeybatıda(isim) Cıraf Dağı'ndan(ikisi de isim) Siirt'e(isim) ulaşılır.

Gabar'ın(isim) uzantısı(isim); Karadağlar(isim), Siirt-Eruh(ikisi de isim), Mardin-Dargeçit(ikisi de isim), Şırnak-Fındık(ikisi de isim) üçgeninde(isim) yer(isim) alır. Karadağlar(isim) adını(isim), eteklerinde(isim) yaşayan(ikisi de sıfat-nasıl köylüler?eteklerinde yaşayan köylüler-) köylüler(isim) koymuş.Heybetinden(isim) midir, yoksa içindeki(isim) fırtınaları(isim) aniden kış(isim) görüşüne(isim) yansıtmasından mıdır bilinmez, insanlar(isim) ona(kişi zamiri) karşı(edat) hep(sıfat) ürkek(isim) ve tedbirlidir.

"arkadaşım elimden geleni yaptım. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. yaptıklarım doğrudur. varsa yanlış dikkatsizliktendir.

Sözcük türlerine göre ayırmamız gerek arkadaşlar lütfen yardımcı olun.