ya muh34 şöyle bir problem var..şimdi huffman algoritmasını dosyaya yazarken farkettim.. huffmanı uygulasamda dataları nasıl acıcam..şimdi bitleri huffman ile karıştırmadan yapraklara aldık..huffman koduna ceviridk tersini yaptık diyelim yani huffman kodunu cözdük bizim sıkıştırılmış veri yine yanyana yazılmayacakmı yani eş zamanlı okumadıgımız icin yine karışıyo
1)bizim algoritmaya göre bitleri sıkıştır.
2)huffman agacına aynı anda ekle dataları karıştırma
3)huffman agacını cöz..sıkıştırılan degeri yaz.
4)ama sıkıştırılan deger sırası kaybolursa yani yine acıldıktan sonradirek yazılırsa tekrar okumuyor yani acıldıgı sıraya göre bizim algoritmaya göre yazılmalı
bunu sanırım dinamik huffman cözüyor ama onu anlamadım
.bunun icin aşagıdaki soruyu sordum..bi yardımcı olursan bu konuda...
arkadaşlar biri bana dinamik huffman algoritması nedir nasıl çalışır bileniniz varsa yardımcı olursanız cok sevinirim..ingilizce kaynakalardan tam anlayamadım...aşagıda güzel özetlemiş..ama sonra okunma yapıldıgındada dinamik olarak mı çalışıyor?
türkce bir sitede özet acıklama:
" Diğer bir teknik olan Dinamik Huffman tekniğinde sıkıştırma yapmak için frekans tablosuna önceden ihtiyaç duyulmaz. Frekans tablosu her bir sembolle karşılaştıkça dinamik olarak oluşturulur. Dinamik Huffman tekniği daha çok haberleşme kanalları gibi hangi verinin geleceği önceden belli olmayan sistemlerde kullanılmaktadır. Bilgisayar sistemlerindeki dosyaları sıkıştırmak için statik huffman metodu yeterlidir. Nitekim bir dosyayı baştan sona tarayarak herbir sembolün hangi sıklıkla yer aldığını tespit edip frekans tablosunu elde etmemiz çok basit bir işlemdir."
yani sorum şu huffman agacı burda dinamik olarak oluşturuluyor ya;
yani hem o deger okunuyor aynı anda dügüm oluşturulup agaca yazılıyor...peki acılırkende dinamik olarak mı okunuyor..yani degeri dinamik olarak mı üretiyor..yoksa dinamik olarak dosyaya kaydedeilip statik olarak mı okunuyor..
örnegin sırayla degerler var dinamik olarak huffmana alınıyor..
verilerin ayrı zamanlarda sırayla geldigini düşünün
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.
daha sonra huffman decoding yapılacak fakat 1.gönderilip daha sonra 2.gönderilecek yani 1. ve 2. aynı anda gönderilmeyecek...
böyle birşey mi dinamik huffman...sanırım bu konuda ne demek istedigimi anlatabilmişimdir...
bu konuda araştırma yaptım ama yabancı kaynaklardan pek birşey anlamdım..yardımcı olursanız sevinirim.