DirectX ile Oyun Programlama

senol__gs
03-02-2010, 19:04   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Arkadaşlar bu kitabı almayı düşünüyorum bi faydası olurmu acaba bana link aşağıda 26tl boşuna para vermeyelim işe yararmı açıklaması da aşağıda görüşlerinizi bekliyorum.

kitap linki

        Hayalinizdeki oyunu kendiniz yazabilirsiniz!
Bilgisayar başında oyun oynamayı herkes sever. Bu kitap, oyunoynamakla yetinmeyip oyun yazmak isteyen, kendi hayal dünyasınıbilgisayara taşımaya çalışan herkes için oyun programlama dünyasına birilk adım niteliğinde...
         Oyun programcılığına giriş         C++/Windows Programlama         Dosya Yönetimi         Oyun mimarisi         Oyun motorları         Oyun yönetimi         Koordinat sistemleri         Geometri boru hattı         Direct3D grafikleri         Vertex''lerin dönüştürülmesi         İzdüşüm matrislerinin ayarlanması         Doku eklemek         Sampling         Mesh’ler         Işıklandırma türleri         DirectInput         DirectSound         Oyun yapımı: Pong         Microsoft XNA 3.1

        Kitap içerisindeki örnek ve yardımcı araçları  içeren CD ile birlikte...
       
        Yazar Hakkında;
Kemal AKAY, 1992 doğumlu. Halihazırda Notre Dame de Sion Fransızlisesinde öğrenci. Dünyanın en genç bilgisayar kitabı yazarlarından.Web tasarımıyla grafik çalışmalarına başlayan Kemal Akay, 3D animasyonve dijital video kurslarını bitirmiş, ATC 3D Studio Max sertifikasıalmıştır. Kendisi tabii ki boş zamanlarında oyun yazmakta…

Erhan Tiryakioğlu
03-02-2010, 19:10   |  #2  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Bu kitap ile başlayabilirsiniz devamıda emin olun gelecektir ancak size oyun programlama değilde site tasarımcılık e-kitap ve kitaplarını okumanı tavsiye ederim.

senol__gs
03-02-2010, 20:20   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
Alıntı: Erhan Tiryakioğlu  
Bu kitap ilebaşlayabilirsiniz devamıda emin olun gelecektir ancak size oyunprogramlama değilde site tasarımcılık e-kitap ve kitaplarını okumanıtavsiye ederim.
yorum için teşekkürler de site tasarımcılık ve oyun programlama arasında bir benzerlik göremedim.

Erhan Tiryakioğlu
05-02-2010, 20:28   |  #4  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009
Alıntı: senol__gs  
yorum için teşekkürler de site tasarımcılık ve oyun programlama arasında bir benzerlik göremedim.
benim demek istediğim yazılım ve programcılık okumuyorsan Web tasarım kitabı alman daha yararlı olur dedim çünkü Ülkemizde oyun programlayanlara pek iş yok ancak boş zamanlarınızda yakınınızdaki Dükkân ve şirketlere web tasarımcılık yaparak para kazanabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz : )

cynic35
05-02-2010, 22:50   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Merhaba, ben yazarın arkadaşıyım. Kendisi bu kitabı yazmadan önce internetten video oyunları şirketlerine girmek için yazılımcılara yöneltilen bazı soruları bulmuştu.
Bu kitabı yazarken ki amacı oyun programlamaya sıfırdan başlayacak kişileri o soruları cevaplayabilecek düzeye getirmekti. Bu kitap oyun tasarımcısı (game designer) ve grafik programcısı olmak isteyenlere rehber niteliğinde bir başlangıç kitabı. Ülkemizde maalesef bu konudaki kaynaklar kısıtlı ve sınırlı fakat bu tarz çalışmalar desteklendiği taktirde türkçe kaynak sayısı da artacaktır.

oguyes95
07-02-2010, 11:48   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
67 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

ben almayı düşünüyorum.

sedagates
16-03-2010, 11:38   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Merhabalar,
DirectX programming il ilgili bazı projelerimiz var. (video). Bu konuda bize yardımcı olabilecek freelancer elemanlar aramaktayız. bu konuda bize yönlendirebileceğiniz kişiler var mıdır?

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. E-mail ya da web sitesi gibi iletişim bilgieri verirseniz, biz iletişime geçebiliriz.