Ömer ŞİMŞEK sormuş:
Vista home basic işletim sistemi yüklü dizüstü bilgisayarımı formatladım. Evvelinde tüm verilerimi yukarıdada belirttiğim gibi orta kalite bir harici harddiske aktarmıştım. Bilgisayarı tekrar kurduktan sonra harici harddisk usb yoluyla bilgisayara bağlı olduğu halde, bilgisayarın yeniden başlatılması esnasında vista disk gözden geçirme işlemi yapmaya başladı. İşlem başlayınca bende gayri ihtiyari devam etmesine mani olmadım. İşlem epey uzun sürdü. Akabinde harici harddiskim sıfırlanmış gözükmeye başladı. Disk biçimlendime yapmamı öneriyor bilgisayar. Ancak şu ana kadar bu işlemi gerçekleştirmedim. Avukat olmam hasebiyle eğer verilerimi kurtaramazsam kaybım çok ciddi anlamda büyük olacak. Bu konuda yapılabilecek bir işlem var mıdır ? Sitenizde tavsiye edilen Recuva veri kurtarma programını bilgisyarıma indirip kurdum ancak anladığım kadariyla harici harddisk herhangi bir dosyalama sistemine sahip olmadığından (sanırım fat32 yahut başka birşey) program döngüsel sıkıntı gibi birşey yaşıyor ve talebime olumlu yanıt veremiyor. İleri düzey profesyonel bir bilgisayar kullanıcısı olmadığımdan elim kolum bağlı ve derdimi de korkarım tüm ayrıntılarıyla anlatamamış olabilirim. Umarım siz anlamışsınızdır.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Hp 530 Notebook - Orta kalite harici harddisk
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506; .NET CLR 1.1.4322)