Arkadaşlar
Şu disk birleştirme denilen şey nedir? Biraz açıklayabilir misiniz? Faydaları falan... Ayrıca bu konuda en iyi program hangisidir (ücretsiz olanlardan)?
Disk Birleşirme
http://www.tamindir.com/program/5449/Partition_Magic_8.0.htm
iki tane yerel diski birleştiriyorsun böylece 2 diskin varsa tek diskte topluyorsun beazen çok işe yarar:)
XxXDaRKoXxXhttp://www.tamindir.com/program/5449/Partition_Magic_8.0.htmkatılıyorumiki tane yerel diski birleştiriyorsun böylece 2 diskin varsa tek diskte topluyorsun beazen çok işe yarar:)
Merhaba
Arkadaşların dediği gibi Hd in iki bölümünü tek bir bölüm haline getiriyorsunuz.Ama kesinlikle önermem.Çünkü gün gelir Hd inize format atmak gerekirse verilerinizi yedekliyeceğiniz bir disk iniz olmaz.Mesela ben bilgisayarıma format atıcağım zaman verilerimi D: sürücüsüne kopyalarım.Format attıktan sonra tekrar D: sürücüsünde yedeklediğim verilerimi alırım.Böylece veri 2 disk olduğu zaman veri kaybına uğramıyorsunuz.
İyi Günler..
------------------------------------------
Ek olarak söylemek istiyorum ki Disk Birleştirme den kastınız Windows ta Sistem araçlarında bulunan Disk Birleştirme ise bu çok faydalı birşeydir.Hd üzerinde dağınık olan verileri bir araya toplar ve pc hızlanır.
Disk Birleştirmeden kastınız bir Hard Disk üzerinde bulunan verileri bir araya toplamaksa gayet faydalı bir işlemdir,düzenli olarak yapmak gerekir,bu işlem verilere daha hızlı ulaşmanızı sağlayacaktır. Diski kullanımınıza göre disk zamanla parçalanır ve fark edilir bir şekilde yavaşlar.Bu durumda birleştirmek gerekir.Windows altındaki birleştirme aracını kullanabilirsiniz,bu konuda ücretsiz program var mı bilemiyorum.
Diğer taraftan iki parça olan bir diski birleştirmek için diski biçimlendirmek gerekiyor diye biliyorum. Sanırım Windows kurulumu sırasında karar veriliyor.
fortran9082Disk Birleştirmeden kastınız bir Hard Disk üzerinde bulunan verileri bir araya toplamaksa gayet faydalı bir işlemdir,düzenli olarak yapmak gerekir,bu işlem verilere daha hızlı ulaşmanızı sağlayacaktır. Diski kullanımınıza göre disk zamanla parçalanır ve fark edilir bir şekilde yavaşlar.Bu durumda birleştirmek gerekir.Windows altındaki birleştirme aracını kullanabilirsiniz,bu konuda ücretsiz program var mı bilemiyorum.evet. merak ettiğim konu buydu.