Disk Birleşirme

emremektup
07-10-2007, 03:50   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
165 mesaj

Arkadaşlar
Şu disk birleştirme denilen şey nedir? Biraz açıklayabilir misiniz? Faydaları falan... Ayrıca bu konuda en iyi program hangisidir (ücretsiz olanlardan)?

XxXDaRKoXxX
07-10-2007, 10:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,720 mesaj

http://www.tamindir.com/program/5449/Partition_Magic_8.0.htm

iki tane yerel diski birleştiriyorsun böylece 2 diskin varsa tek diskte topluyorsun beazen çok işe yarar:)

Banned
07-10-2007, 14:23   |  #3  
Banlandı
193 mesaj
XxXDaRKoXxX
http://www.tamindir.com/program/5449/Partition_Magic_8.0.htm

iki tane yerel diski birleştiriyorsun böylece 2 diskin varsa tek diskte topluyorsun beazen çok işe yarar:)

katılıyorum

Sefa Adak
07-10-2007, 14:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Merhaba

Arkadaşların dediği gibi Hd in iki bölümünü tek bir bölüm haline getiriyorsunuz.Ama kesinlikle önermem.Çünkü gün gelir Hd inize format atmak gerekirse verilerinizi yedekliyeceğiniz bir disk iniz olmaz.Mesela ben bilgisayarıma format atıcağım zaman verilerimi D: sürücüsüne kopyalarım.Format attıktan sonra tekrar D: sürücüsünde yedeklediğim verilerimi alırım.Böylece veri 2 disk olduğu zaman veri kaybına uğramıyorsunuz.

İyi Günler..

------------------------------------------

Ek olarak söylemek istiyorum ki Disk Birleştirme den kastınız Windows ta Sistem araçlarında bulunan Disk Birleştirme ise bu çok faydalı birşeydir.Hd üzerinde dağınık olan verileri bir araya toplar ve pc hızlanır.

Son Düzenleme: Sefa Adak ~ 07 Ekim 2007 17:04
fortran9082
07-10-2007, 14:38   |  #5  
Üye
63 mesaj

Disk Birleştirmeden kastınız bir Hard Disk üzerinde bulunan verileri bir araya toplamaksa gayet faydalı bir işlemdir,düzenli olarak yapmak gerekir,bu işlem verilere daha hızlı ulaşmanızı sağlayacaktır. Diski kullanımınıza göre disk zamanla parçalanır ve fark edilir bir şekilde yavaşlar.Bu durumda birleştirmek gerekir.Windows altındaki birleştirme aracını kullanabilirsiniz,bu konuda ücretsiz program var mı bilemiyorum.
Diğer taraftan iki parça olan bir diski birleştirmek için diski biçimlendirmek gerekiyor diye biliyorum. Sanırım Windows kurulumu sırasında karar veriliyor.

emremektup
07-10-2007, 17:06   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
165 mesaj
fortran9082
Disk Birleştirmeden kastınız bir Hard Disk üzerinde bulunan verileri bir araya toplamaksa gayet faydalı bir işlemdir,düzenli olarak yapmak gerekir,bu işlem verilere daha hızlı ulaşmanızı sağlayacaktır. Diski kullanımınıza göre disk zamanla parçalanır ve fark edilir bir şekilde yavaşlar.Bu durumda birleştirmek gerekir.Windows altındaki birleştirme aracını kullanabilirsiniz,bu konuda ücretsiz program var mı bilemiyorum.
evet. merak ettiğim konu buydu.

clavicula nox
07-10-2007, 18:13   |  #7  
Taze Üye
11 mesaj

Sabit disk birden fazla sürücüden oluşursa veriye ulaşma hızın artar. Bunu da unutma.