Disk Bölümleme Sorunu (Mbr 4 ten fazla nasıl olur)

clas1070
04-08-2011, 13:49   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

Merhaba,
Windows 7 Home Basic 64 bit işletim sistemi kullanıyorum. Disk bölümlemem lazım ve Windows 7'nin altındaki araçla bunu yapmayı denedim (Bilgisayarım --> Yönet --> Disk Yönetimi) fakat "Dinamik diskler bu işletim sistemi tarafından desteklenmiyor.Dinamik diskler kümelerde desteklenmiyor." diye bir hata aldım. Biraz araştırınca sebebinin, diskimin mbr olduğunu ve mbr disklerin en fazla 4 bölüme ayrılabildiğini gördüm.

1.Sorum şu: Windows un kendi aracı bunu başaramadıysa, diğer piyasadan bulunabilen araçlar bunu başarabilir mi? Örneğin Partition wizard la bölmeyi denedim,bilgisayar açılmadı, ve bilgisayarı sistem kurtarma diskiyle kurtarabildim.

2.Sorum şu: Mbr diski veri kayıpsız gpt diske çevirebilirmiyiz?

Ya da sizin önerebileceğiniz başka bir yöntem var mı?

Belki yardımcı olur;
Bilgisayar: Hp G62-b08et
Disk bölümlerinin adları: 
C:
HP_TOOLS
RECOVERY(D:)
SYSTEM:

Sails_42
04-08-2011, 15:54   |  #2  
Sails_42 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
256 mesaj

MBR diskler en fazla dört bölüme ayrılabiliriler... Bu diskle ilgili bir durum olduğu için Windows veya başka bir program daha fazla alana ayıramaz...  Ama bunlar biraz ayrıntılı yani MBR diski GPT'ye çevirebilirsin ancak bunun için işlemcinin GPT bir diskle çalışabilecek uyumda olması gerekir... Ayrıca işletim sistemin MBR disk üzerine kuruluysa GPT bölümleri tanımayabilir... Denemek için bilgisayarı Administrator olarak başlattıktan sonra bölümleri sil... Daha sonra boş olan bölüme sağ tuşa tıkla ve GPT'ye çevir yazan yere tıkla... Bunları yapmadan önce verilerini yedekle... Ama herhangi bir hatadanda sorumluluk kabul etmem... Bence hiç deneme ve dört bölümü kullan...