Disk Bölümünü Formatlayamıyorum Yardım?

webmaster53
27-02-2007, 21:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Merhaba arkadaşlar yeni bilgisayar topladım sorunlar beraberinde geldi ilk önce bilgisayarı açamadım meğer yeni bios gerekiyormuş neyse sonra yaptık windows XP kurdum ama önce diskimi FDİSK ile ikiye böldüm bir kısmı büyük bir kısmı küçük oldu neyse windowsu kurduk birsüre sonra bazı sürücülerden dolayı sistem arızalandı birdaha açamadımda onaramadımda deepfreeze kurdum ama bi süreliğine aktifdeğildi yeni kullanıcı profili oluşturdum kapatıp açınca birdaha açılmadı onarmakta onaramadım Partition magic ile büyük poarçayı böldüm işler dahada karıştı sürücü bölündü birde 8 mb büyüklüğünde ayrı bişey oluştu sürücü olarak görunmüyor ancak işin kötü yarafı c yi artık formatlayamıyorum dos ta iken biçimlendirmeyi desteklemiyor yazıyor windowstayken sağ klikle biçimlendiremiyorum biçimlendirilemedi diyor partitionla diskleri tekrar eski haline getirebilirmiyim birde komple formatlamayı denemek istiyorum şu anda 2GB c de hapis vaziyette biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler.

akzabat
27-02-2007, 21:53   |  #2  
Taze Üye
14 mesaj

arkadaşım windowstayken c yi zaten biçimlendiremezsin. tak xp cd sini yeni baştan başla herşeye.

ozgur_v
28-02-2007, 02:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
285 mesaj

disketle uğraşacağına bios dan açılışı cd olarak ayarla.xp cd ile tüm hard diski sil böl ve biçimlendir.

webmaster53
28-02-2007, 15:34   |  #4  
OP Taze Üye
17 mesaj

aslında onların farkındayım ama bişeyleri yanlış yaparım diye korkudan hiç denememiştim teşekkür ederim