DISK BOOT FAILURE HATASI-ACİL-

HPQ-User
08-10-2007, 12:53   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

BilgiKİNG sormuş:
Arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum konu başlığına acil sözünü ekledim eğer yasaksa şimdiden özür dilerim.
SORUNUM:
Bilgisayarım sık sık açılırken DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS hatası veriyordu.Öncelerde bu hata çıktıktan sonra bilgisayarı kapatıp yaklaşık 2-3  saat bekledikten sonra düzeliyordu ancak yaklaşık 4 gün önce aynı hatayı verdi ve ne kadar bekletsem bile düzelmedi bende çareyi format atmakta buldum.Gayet güzel bir format attım format işlemi bittikten sonra en başta bilgisayar normal çalışıyordu hatta bana gereken programları bile yüklemiştim ardında bilgisayarı bir süre kapattım ve şimdi açtığımda tekrar DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER hatasını bir daha veriyor ne yapmam gerek?
ACİL BİR DURUM CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM ve ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Teknik Özellikler

Chipset Intel 945Gm Ich7-M
İşlemci Intel Pentium D 940 3.4 GHz
Bellek 2048 MB
Hard Disk 200 GB 7200 Rpm
Ekran Cbox 17
Optik Okuyucu DVD+ RW Double Layer
Ethernet 10/100/1000 MBps
Ses Kartı Onboard Ses Kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Aras Yurtman
28-12-2007, 09:41   |  #2  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj

Bu daha çok donanımsal bir hata gibi gözüküyor. Windows açılmadığında bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS'a girip orada HDD'nizin bağlı göründüğünü kontrol edin. Harddisk'inizin kablosunda, anakartınızda ya da HDD'inizde bir problem olabilir. Kasayı açarak HDD kablosunu (IDE ya da SATA) mümkünse çıkarıp başka bir yuvaya takın ve tekrar deneyin.

XxXDaRKoXxX
28-12-2007, 19:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,720 mesaj

Acaba CD sürücünden XP CD'si varken ne oluyor?

Yani CD'Den boot etmeye ayarla.. XP CD'si koy. Önyükleme için bişeye basın derken hiçbir şeye basma  
Ondan sonra boot etmeye devam ediyor mu?

Diskin data veya power kablosundan olabilir, mesela arkadaşın kafesinde bilgisayar bir açılıyor bir açılmıyor dediğin uyarıyı veriyordu, tabiki disk kablosunda idi sorun, değiştirilince düzeldi, bu tür uyarılar genelde donanımsal olur, yani sistem ta başta okuyamıyor diski