arkadaşlar lütfen yardım edin benim 2 tane bilgisyarım var . 2.bilgisayarım mavi ekran verdi ve açılmadı . bende hard diskini söküp 1.bilgisayarımda ki hard diskin yanına koydum . çünkü format atmak istemiyordum içinde ki bilgilerden dolayı 2 bilgisayarımında ana kartı gigabyte ve sata olduğu için dedim belki açarım bilgileri kurtarırım diye . yani 2 tane hdd ile açtım pc yi . master slave işlerinden anlamıyorum ama galiba doğru yapmış olacağım ki 1.bilgisayarım da ki hdd ile açıldı windows ve 1.bilgisayarımdan mavi ekran veren hdd ye göz atmak istedim ama açılmadı . erişelemez hatası verdi . bende sorunlu hdd yi söktüm ve 2.bilgisayara yeniden bağladım başka çarem kalmamıştı format atacaktım . ona format attım ve işi bitirdim . ama 1.bilgisayarımda ki hdd yi bu sefer 1.bilgisayarım tanımadı " disk boot failure insert system disc and press enter"
hatası vermeye başladı .. xp cd sini taktığımda boot olmuyordu .. bi kaç forumda bakdım bios ayarları yapın demişler ss koymuslar ama bende ki bios ta o seçenekler yoktu .. anakartlar gigabyte , hdd ler sata arkadaşlar bir el atın lütfen . arkadaşlar yardım edın nasıl açacağım bilgisyarı ? o değil format atsam o bile yeter .. hdd ölmüştür diye korkuyorum . yardımınız lazım !!