disk boot failure insert system disc hatası

efdaldeger
22-05-2010, 01:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

arkadaşlar lütfen yardım edin benim 2 tane bilgisyarım var . 2.bilgisayarım mavi ekran verdi ve açılmadı . bende hard diskini söküp 1.bilgisayarımda ki hard diskin yanına koydum . çünkü format atmak istemiyordum içinde ki bilgilerden dolayı 2 bilgisayarımında ana kartı gigabyte ve sata olduğu için dedim belki açarım bilgileri kurtarırım diye . yani 2 tane hdd ile açtım pc yi . master slave işlerinden anlamıyorum ama galiba doğru yapmış olacağım ki 1.bilgisayarım da ki hdd ile açıldı windows ve 1.bilgisayarımdan mavi ekran veren hdd ye göz atmak istedim ama açılmadı . erişelemez hatası verdi . bende sorunlu hdd yi söktüm ve 2.bilgisayara yeniden bağladım başka çarem kalmamıştı format atacaktım . ona format attım ve işi bitirdim . ama 1.bilgisayarımda ki hdd yi bu sefer 1.bilgisayarım tanımadı " disk boot failure insert system disc and press enter"

hatası vermeye başladı .. xp cd sini taktığımda boot olmuyordu .. bi kaç forumda bakdım bios ayarları yapın demişler ss koymuslar ama bende ki bios ta o seçenekler yoktu .. anakartlar gigabyte , hdd ler sata arkadaşlar bir el atın lütfen . arkadaşlar yardım edın nasıl açacağım bilgisyarı ? o değil format atsam o bile yeter .. hdd ölmüştür diye korkuyorum . yardımınız lazım !!

Roadrunnner
22-05-2010, 09:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

"Disk boot failure , insert system disk and press enter." = "Boot edebilmek için disk bulunamadı , bir sistem diski takın ve enter'a basın."

2. HDD'yi sökerken diğer HDD'nin kablalorını yerinden oynatmış olabilirsin.Bir kontrol et bakalım...

xxömür
22-05-2010, 10:37   |  #3  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

harddiskin ölmememiştir yalnızca diski görmüyodur kablolarını kontrol et muhtemelen düzelicektir

efdaldeger
22-05-2010, 12:02   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj

bütün gün onlarla uğraştım eminim kablolarda bir problem yok :S

Roadrunnner
22-05-2010, 12:31   |  #5  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

HDD'ler sata demişsin.Sata disklerde master slave ayarları bios üzerinden ayarlanır.Ekstra bir jumper ayarına gerek olmadığı için sorun master slave problemi değil...

Biosta ismi içinde "Boot" kelimesi geçen bir menü vardır.Orada birinci sıraya HDD'ni getirmelisin.Harddisk orada  "HDD 0" adıyla görünebilir, onu birinci sıraya getir.Eğer zaten bu şekilde ayarlanmışsa kesinlikle kablolarda bir problem olmalı...Sata kablosunun hem HDD hem de anakart tarafını kontrol et ve HDD'nin güç kablosunun tam oturduğuna emin ol...

Son Düzenleme: Roadrunnner ~ 22 Mayıs 2010 12:33
Banned
22-05-2010, 13:04   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Kablolarda proplem yoksa biosun hdd i görüp görmediğine bakmanız veya direk sizin boot etmeniz gerekir. Bios ekranında çeşitli tuş isimleri sıralanır, bunlar bios ayarları ve kısayollarıdır. Bu tuşlardan bir tanesi sistem boot seçimidir. Listelenen tuşları deneyerek hangi tuş olduğunu bulabilirsiniz. Eğer seçim ekranına ulaşırsanız bu ekrandan kendi karddiskinizi seçip enterleyin.

efdaldeger
23-05-2010, 14:58   |  #7  
OP Taze Üye
5 mesaj
Alıntı: Roadrunnner  
HDD'ler sata demişsin.Sata disklerde master slave ayarları bios üzerinden ayarlanır.Ekstra bir jumper ayarına gerek olmadığı için sorun master slave problemi değil...

Biosta ismi içinde "Boot" kelimesi geçen bir menü vardır.Orada birinci sıraya HDD'ni getirmelisin.Harddisk orada  "HDD 0" adıyla görünebilir, onu birinci sıraya getir.Eğer zaten bu şekilde ayarlanmışsa kesinlikle kablolarda bir problem olmalı...Sata kablosunun hem HDD hem de anakart tarafını kontrol et ve HDD'nin güç kablosunun tam oturduğuna emin ol...

dediğin menüyü bulamadım ama kabloları bir daha kontrol ediyorum :S

efdaldeger
23-05-2010, 15:52   |  #8  
OP Taze Üye
5 mesaj

yok arkadaş bütün kabloları denedim :S beyler msn de yardım edecek biri yokm hed93white@hotm...

Roadrunnner
23-05-2010, 16:29   |  #9  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

Öteki sata kablonla dene bakalım.Hep kabloyla ilgili konuşuyorum , aklıma başka çözüm yolu gelmiyor çünkü...

Yukarıda da açıkladığım gibi.Bios boot etmek için disk bulamıyor.Bios'ta biraz daha dolan bakalım bulabilecek misin o kısmı?

efdaldeger
23-05-2010, 16:52   |  #10  
OP Taze Üye
5 mesaj

bi ara kablolarla oynarken private master disk de dvd ata çıktı :S şimdi onlada oynayayım

kuleli17
23-05-2010, 18:20   |  #11  
kuleli17 avatarı
Üye
51 mesaj

Arkadaşım HDD ayarlarından (eğer hdd'in sata da sen ıde almışşan bios hep ıde yi konrol edip sata yı boş bırakacaktır)bir oyna.