benim diz üstü bilgisayar şuanda kablosuz internete gimiyor daha önceleri giriyodu şuanada ağı buluyor ama sınırlı ağ diyor ve bağlan mıyo bunu nasıl halledebilirim yardım ederseniz sevinirim
diz üstü bilgisayar kablosuz internete gimiyor
Başlattan çalıştır ı tıkla ve oraya "cmd" yaz önüne gelen ms-dos ekranında "ipconfig" yaz enter e bas.Ethernet bağdaştırıcı yerel ağ bağlantısı özellikleri çıkıcak.altta ip adresi,alt ağ maskesi,var sayılan ağ geçidi ayarları görünücek.orda var sayılan ağ geçidi boş mu değilmi kontrol et orda eğer interneti bir server makine den alıyorsan onun ip numarası yazar eğer modem bağlantıyı switch den dağıtıyorsa modem in ip numarası yazar.Eğer orası boş ise;
masa üstünden ağ bağlantılarımı sağ tıkla.daha sonra gelicek ekranda yerel ağ bağlantısı nı sağ tıkla ve özelliklerimi tıkla.önüne gelicek ekranda internet iletişim kuralları(TCP/IP) var onu çift tıkla.Otomatik olarak al işaret li olur büyük ihtimalle.Aşağıda ki ip adresini kullanı işaretle(çek et).ordan ip adresi kısmına modeminin ip nosun a bakarak(örnek 10.0.0.?) eğer ip nosu bunun gibiyse ilk üç rakam modem ip nosu ile aynı olsun soru işaretine herhangi bir no yaz numara 1 ile 255 arası olsun veya modem in ip numarası(192.168.1.?) buna benzer bir ip ise yine başlangıcı modem ip nosuyla aynı olsun soru işaretine ise yine 1 ile 255 arası bi rakam kullan.ikinci satırda alt ağ maskesini kendi oto matik alır ona dokunmuyorsun,üçüncü satırda var sayılan ağ geçidi yani eğer modem bağlantıyı bir swich den dağıtıyor ise modem in ip numarasını yazıyorsun eğer bağlantı bir bilgisayar aracılığı ile edağıtılıyor ise o bilgisayrın ip numarasını yazıyorsun ve daha sonra tamam deyip biraz bekliyorsun.Artık bağlantın sorunsuz çalışmaya hazırdır.
sağol arkadaşım ama çok karışık anlamadım ben ilk olarak hangi sayfaya başlatı tıklıyorum yoksa benmi çok salğım anlamadım
Mecit diyo senin dizüstü, nereye kadar beleş internet bence mesaj sana hani diyorum .anlayana!