diz ustu bnilgisayarim aniden kapaniyor

HPQ-User
13-02-2008, 20:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mem sormuş:
muzik veya film izledigim zaman laptopum aniden kapanip aciliyor. yani restart oluyor

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
dell ispiron 1520

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Papatyasever
13-02-2008, 23:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj

İnternetten bilgisayarına baktım RAM 1GB görünüyor. Eğer alırken takviye yapmadıysan RAM'ini yükselt. Vista ile 1GB RAM yetersiz kalır...

1ol3irol
13-02-2008, 23:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj
Papatyasever
İnternetten bilgisayarına baktım RAM 1GB görünüyor. Eğer alırken takviye yapmadıysan RAM'ini yükselt. Vista ile 1GB RAM yetersiz kalır...
benim de 1 gb ama nfs prostreet bile açabiliyorum (vista home prem.) kaldı ki müzik ve film izlediğinde aniden kapatmaması lazım.. fan tozlanmış olup aşırı işlemci sıcaklığından kapatıyo olabilir.. veya koltuk, yatak vb. gibi yumuşak yerde pc'yi kullanmak hava girişini kapattığından yine sıcaklık sebebiyle kapatabilir

mayata
14-02-2008, 14:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
105 mesaj

işlemcin fazla ısınıyor olabilir.işlemci fanları tozlanmış olabilir.
bilgisayarın setup ına girip işlemci sıcaklığını kontrol et.70 dereceden yukarıysa garantiside varsa istersen servise götür
veya bilgisayarına yeniden windows kur.

Son Düzenleme: mayata ~ 15 Şubat 2008 10:42
Papatyasever
14-02-2008, 16:53   |  #5  
Yıllanmış Üye
448 mesaj
1ol3irol
benim de 1 gb ama nfs prostreet bile açabiliyorum (vista home prem.).....
Senin bilgisayar da dizüstü mü bilmiyorum ama dizüstü ile masüstü performansını bir tutmamak lazım. Sisteme kurulan programların da etkisini hesaba katmak gerekir. Senin bilgisayarında kurulu programlar sorun yazan kişinin bilgisayarında kurulu programlarla aynı olmayacağı için bellek tüketimi ve performans da farklı olacaktır. Sadece film izlerken reset attığını söylüyor ve ısı kontrolü öneriyorsunuz. Normalde reset atmayan bilgisayar belli uygulamalarda reset atıyorsa ve sorun ısı yükselmesine bağlı ise bunun da sebebi sistem kaynaklarına yüklenilip işlemcinin ve diğer donanımın max değerde çalışması değil midir. Demek ki sorunun RAM kaynaklı olma ihtimalini görmezden gelmek hata olur. Ayrıca Microsoft'un kendi sitesinde vista home prem. için tavsiye edilen en düşük bellek değeri için 1 GB yazılıyken bunun yeterli olacağını söylemek ne kadar doğru olur bilmiyorum.

.

Son Düzenleme: Papatyasever ~ 14 Şubat 2008 16:55