Dizüstü bilgisayar için toprak hattı. KONU ÖNEMLİ!

emrys
13-07-2013, 22:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Arkadaşlar, dizüstü bilgisayarımda topraklı fiş var ancak evde mutfak hariç hiç bir odada topraklı priz yok. [:<>"]

Dizüstü bilgisayarım HP Pavilion dv6 serisi, metal kenarlarına kolum değdiğinde elektrik çarpıyor.. Ayrıca kontrol kalemi ile kontrol ettim sürekli bir elektrik var.Emin değil Mutfakta topraklı priz bağladığımda sorun olmuyor. Bu durum 4 yıldır fark etmedim çünkü ek klavye ile kullandım. Sizlerden bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.

1)Bu durum PC 4 yıldır zarar vermemiş gibi görünüyor, bundan sonra bir zararı olur mu?

2)En önemlisi PC kullanan insana veya vücudunda her hangi bir bölgeye, organa veya dokuya zarar verir mi?(plastik terlik giyince sorun kısmen çözülüyor, bu durumun sakıncası var mı?)

3)Prizi açıp +,- bulup nötr olana toprak hattını bağlıyorlarmış (internette okudum) ne kadar sağlıklı? Bunu yapsam olur mu?

BU YAZIYI OKUYUP, YARDIM EDEN HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR, EDERİM.

Bu sorunun kabul edilmiş çözümüne hemen ulaşmak için tıklayın
Sistem Bilgilerim
excel_mustafa
13-07-2013, 22:48   |  #2   ÇÖZÜM
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 552
4,477 mesaj

1-zarar verebilir.özelliklede anakart ve adaptöre.

2-zararı olmaz.çarpınca biraz acı verir.

3-prizdeki nötr olan toprak hattı bağlamak içindir zaten.

ilk önce bi topraklı priz ve 1 metrekare büyüklükte bakır levha bul.sonra bahçede 1,5 m derinlikte bi çukur kaz.kazdığın çukura bakır levhayı yerleştir.bakır levhanın yarısına gelecek kadar tuz ve kireç dök.prizden kazdığın çukura kadar uzanabilecek bi bakır kablo bul.kabloyu topraklı prizin nötr ucuna,bakır telinde biyerine iliştir.çukuru kapat.hepsi bukadar.

excel_mustafa bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]