dizüstü bilgisayar wireless gücünü arttırma

ersingo
06-10-2008, 08:59   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj

merhaba arkadaşlar

dizüstü bilgisayarımın çekim gücünü arttırmak istiyorum. en faydalı olan donanım hakkında yardımcı olurmusunuz bana.

internette baya araştırdım ancak net yanıt verebilen yok. derdim kapalı alanda. aslında laptopun çekim gücünde bir sorun yok yani. normal şartlarda hiç bir sıkıntım yok. ancak cafelerde veya salonlarda laptopum modeme uzak kaldığı için sıkıntılarım oluyor. bir kat aşağı veya yukarıda kaldığım için sinyali alamıyorum. yada 1 kademe çekiyor. sürekli kesinti oluyor. bir çok adaptör inceledim ancak en faydalısının hangisi olacağı hakkında uzman yardımına ihtiyacım var.

mediamark a gittim geçen gün. ordaki yetkili bana şu anda büyük mağazalarda satılan wireless adaptörlerinin aynı çekim gücünde olduğunu söyledi. daha yüksek çekim gücüne sahip olan pcmcia kartlar olduğunu ancak bu ürünlerde daha fazla kanserojen madde olduğu için satılmadığını söyledi. internette tekrar araştırdım ancak açıkçası net bir sonuç alamadım. hangi kartı almalıyım?

C@BİR
06-10-2008, 09:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
186 mesaj

airties wus 300

ersingo
06-10-2008, 09:33   |  #3  
OP Yeni Üye
39 mesaj

wus-300 de aynı çekim gücüne sahip. etkileyici bir farkı yok. yani kutu üstünde veya verilen bilgilerde frekans bilgilerini vermiyorlar ancak usb adaptörlerin hemen hepsi aynı işi görüyor. antenli olarak güçlü bir alet gerekiyor bana.

bir yerde şu aleti gördüm. EDIMAX EW-7318USG 54Mbps KABLOSUZ USB ADAPTÖR

bunu tavsiye ettiler.

alirimanahtarini
18-10-2008, 15:16   |  #4  
Yeni Üye
39 mesaj

arkadaşlar wireless gücünü arttırmak mümkün değil su an çıkan wi adaptörlerin ve tüm wireless kartların genelinde 54 mbps destekliyor zaten ev ortamında kullandığında o kadar performans sorunu yaşamaz ama mesafe sorunun olursa yeni çıkan modemle 300 mbps ile 4 hat çekim alanı artıyor

ersingo
05-02-2009, 19:58   |  #5  
OP Yeni Üye
39 mesaj

veri hızını arttırmak istemiyorum zaten. çekim gücünü arttırmak istiyorum. yani mesafeyi uzatmak.

ben sorunumu çözdüm zaten arkadaşlar. amerikadan anten getirttim.:)

fourtim
12-11-2009, 11:28   |  #6  
Taze Üye
4 mesaj

slm arkadaşım konu biraz eski gibi ama aynı sorun benim başımda amerikadan almış oldugun anten ne marka memnun kaldınmı biraz anlatırsan bizde faydalanmış oluruz