Asus A3AC serisi bir notebook aldım. Satıcı, kullanmadan önce kesintisiz 16 saat şarj etmem gerektiğini söyledi. Fakat kullanma kılavuzu ışık sönene kadar şarj edin diyor, tahmin etmişsinizdir ki ışık 16 saatten önce sönüyor, bu durumda ne yapmam gerek? Bilen varsa lütfen yardımcı olsun böyle birşey var mı, doğru mu? Bir de kullanmadan önce mutlaka şarj edilmesi gerekir demişlerdi, fakat ben bataryası takılı ve şarj edilmeden bir süre makinayı incelemek için açtım bu bir sorun olur mu?
Dizüstü bilgisayarın ilk şarjı
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Arkadasım sen sarj dolu göstersede ilk 3-4 sarjını 16 saat kadar yap.Tabi bunu kapalı yaparsan daha iii olur.Ha illede acacam dersen problem olmaz.Zaten 16 saat sarj etceksin sonra sarjı bitince bi 16 saat daha.Bi kaca sefer yapcaksın.Sonra normal sarj.
Büyük ihtimalle Li-Ion bataryalı bir sistem almışsındır. Li-Ion bataryalar dahili şarj kontrol devresiyle paketlenirler. Bu devre aynı zamanda işletim sistemine batryanın durumuyla ilgili bilgileri gönderir. Komplike bir devredir. Olaya senin açından bakarsak, dizüstünü şarja taktıktan belirli bir süre sonra batarya full şarj olacak ve içindeki devre şarjı kesecektir. Bu aşamadan sonra istersen 88 saat elektriğe bağlı bırak, adaptöründen bataryaya elektrik akımı gelmeyecektir. Senin için önemli olan, bataryan yeni olduğu için, full şarj-deşarj etme işlemidir.
1)İlk tam şarj işlemi bitince, gönül rahatlığıyla, adaptörün fişini çek.Bundan sonra en önemli şey şu. Batarya tam dolduktan sonra, kesinlikle batarya tam boşalmadan tekrar şarj etme (fişe takma)
2) Dizüstünü batarya bitene dek kullan. İster o anda, ister bir kaç günlük sürede.
3) Sonra tekrar tam şarj et. Yarım bırakma.
4) Bu işlemi 3-4 defa yap.
5) Hatta mümkünse her zaman tam şarj- tam deşarj yap.Değilse, ayda en az bir kez tam şarj - tam deşarj işlemi yap.
Bataryayı bu şekilde kullanırsan, ömrünün ne kadar uzadığını göreceksin.
Saygılar!