Merhaba arkadaşlar ;
Dizüstü bilgisayar alma niyetim var ama nerden başlıcamı nasıl araştıracağımı ve neye önem vereceğimi sizlere danışmak istiyorum. Elbetteki bu tür şeylerde bütçe önemlidir fakat sormak istediklerim olacak. Öncelikle gereksinimlerimi söyleyim sizlere tüm çizim programları ve grafik tasarım programlarının son sürümlerinde sorun yaşamadan kullanmak istiyorum. Ve bulduğum 2 örnek üzerinden sizlere sorularımı soruyorum :
1- ACER V3-571G CORE İ7-3630QM 2.40GHZ-8 GB DDR3-1TB-15.6''-2GB GT640M-DVDRW-WIN8
Özellikler
İşlemci MarkasıINTELİşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i7
İşlemci Numarası3630QM
İşlemci Hızı 2.4 GHz
İşlemci Ön Bellek 6 MB
Hafıza (RAM) Kapasitesi 8 GBHafıza (RAM) TipiDDR3
Disk Kapasitesi 1 TB
Ekran Kartı Markası NVIDIA
Ekran Kartı Hafızası 2 GBVGA Chipset ModeliGT640M
Ekran Kartı TipiPaylaşımsız
HafızaEkran Boyu (inch)15.6 inch
Çözünürlük1366 x 768
Bağlantı ÖzellikleriUSB 2.0, USB 3.0, Audio IN, Ethernet (10/100/1000), HDMI, VGA
İşletim SistemiWindows 8Optik
Sürücü DVDRW
2 - CASPER CN TKI-3632A NOTEBOOK
SİPARİŞ KODU125032387
BELLEK 8 GB
BELLEK TİPİDDR3
Dahili KameraVar
EKRAN BELLEĞİ 1 GB
EKRAN BOYUTU15,6"
EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ1366 x 768
EKRAN ÖZELLİĞİHD LED
GARANTİ SÜRESİ2 Yıl
GRAFİK TİPİ Nvidia GT630M Optimus
HOPARLÖRVar
İŞLEMC İIntel Core i7 3632QM
İŞLEMCİ HIZI 2,20 GHz
İŞLEMCİ TİPİIntel Core i7MARKA
CASPERMODELCN.TKI-3632A
OPTİK SÜRÜCÜLERDVD ± RW DUAL
SABİT DİSK 750 GB
TV-OUT ÇIKIŞI1 x HDMI
USB BAĞLANTI ADEDİ2 x USB 3,0, 1 x USB 2,0
YAZILIMWindows 8
WİRELESS Var
İşlemci MarkasıIntel
Kart OkuyucuMulti Card Reader
ACER 1700 TL / CASPER 1600 TL
Sistemlerden anlaşılacağı üzere İ7 & 8B ram li pc arıyorum ve uygun fiyatlara bunları bulabildim kendi sınıfları içinde.
I. Tüm pc lerde donanımların üreticileri aynı olmasına rağmen aynı özellikli pc lerdeki uçuk fiyat farkı nerden geliyor ?
II. Casper hep alma denilen bir bilgisayar bunun gerçek ve tutarlı bir sebebi var mıdır ?
III. Dizüstü alınırken dikkat edilmesi gereken özellikler nelerdir ?
IV. Marka farkı gerçekten önemlimidir yoksa teknolojide bu birazda şans işi diyebilrimiyiz ( çünkü büyük markaların fiyatlı pc lerindende dert yananlar olabiliyor kimi zaman )
V. Servis ve takip açısından gerçekten iddalı marka/lar hangisi ? bununda önemi oldunu düşünüyorum
Şuan aklıma gelip paylaşabilceklerim bunlar. Bilgi ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.