Dizüstü için 3 ücretsiz ve kritik program

CHIP Online
06-07-2010, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Laptop'unuz yaz sıcaklarıyla birlikte fazlasıyla ısınmaya mı başladı? Bu bedava 3 aracı deneyin...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/dizu ... -program_21049.html

Resimlerle: Microsoft'tan 33 yazılım harikası

Dizüstü bilgisayarlar taşınabilirlikleriyle hayat kurtardıkları kadar, yaydıkları sıcaklık ile hayatı cehenneme çevirebiliyorlar.

Sıcağın verdiği rahatsızlık bir yana, parçaların sık monte edildiği bu derli toplu cihazlar, yoğun iş yükü altında ısındıkça saçmalayabiliyorlar. Çökmeler, hatalar ve işiniz aceleyken yavaşlamalar sinir katsayınızı arttırmadan, siz durumu takip edip önleminizi alabilirsiniz.

Bu iş için çok yararlı bulduğumuz üç uygulamayı sizlerle paylaşıyoruz...

Core Temp

Core Temp hem Intel, hem AMD işlemcileri takip edebilen, Windows XP Service Pack 2, 2003 Server, Vista ve Windows 7 32 ve 64 bit sürümleri destekleyen oldukça esnek bir uygulamadır.

Bilgilerin kaydını alarak zaman çizelgesinde sıcaklığı takip etmenize imkan tanır. Böylece sorun var mı, yok mu, normalde dizüstünüz nasıl çalışıyor görebilirsiniz.

Download: Core Temp

Tüm konu: Dizüstü için 3 ücretsiz ve kritik program

Resimlerle: Microsoft'tan 33 yazılım harikası

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Dizüstü bilgisayarınızın sıcaklığını takip ediyor musunuz?

makistan
07-07-2010, 00:25   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

ben speccy diye bir program kullanıyorum bilgisayarın tüm özelliklerini hdd, işlemci, ekrankartı ısılarını çok güzel bir şekilde gösteriyor.
diz üstüm sony vaio vgn-sz serisi bazen (özellikle oyunlarda) işlemci 90 dereceye çıkıyor. buna önlem olarak bilgisayarın altına 3 tane 12v kasa fanı taktım. anca dengeliyor.
cpu fanını %150 hız ile çalıştıracak bir program var mı speedFan %100 yapıyor sadece.

ismet35
07-07-2010, 14:53   |  #3  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj

Ben de önceleri Specc'yi çok kullanırdım..
Sonra bilgisayar HP'nin servisine gitti Ben SP1'i kurdum Vista'ya şimdi hiç ısınma yok..
Korkuyorum bu yüzden SP2'ye geçmeye.
Çünkü bana öle geliyor SP2'den sonra makinanın sıcaklığı artmıştı. :/