Arkadaşlar, size bir sorum olacak, yanıtlarsanız çok sevinirim. Ben bilgisayarın donanım-parça işlerinden çok anlamıyorum. Dün laptop'umu bir bilgisayarcıya götürüp içini temizlettim. Fakat bilgisayarcı laptopumu benden uzak bir yerde temizledi ve içinden parça alıp almadığını bilmiyorum. Eğer bilgisayarımın içine müdahele edilmişse, parça çıkarılmışsa vs.. bunu nasıl anlayabilirim sizce?
Dizüstü ile ilgili bir soru
Laptopun içindeki parçaların marka ve modellerini daha evvelden biliyorsan Everest programı ile bakabilirsin kontrol mahiyetinde ama bilmiyorsan zannetmiyorum öğrenebileceğini,varsa da (orasını bende bilemiyorum) buradan öğrenmiş olacağım...
yok canım o kadar da değil
yani yapmazlar anlamında söylemiyorum ama bunu yapmak çok zordur.
Bir laptop un herhangi bir parçasını değiştirebilmen için yerine koyacak bir parçan olması lazım e binlerce model var senden aldığı parçanın yerine uyacak eski bir parçayı adam o anda nereden bulacak
Sonuçta sökeceğin 2-3 civata kendn yapıp temizleseydin keşke
yok canım o kadar da değil2-3 civata diyorsun ama arkadaş anlaşıldığı üzere bilmediği görülüyor. Yanlış bişi yapsa hepten masraf. İçini rahatlatacaksa dostum Semih kardeşin dediği gibi internetten özelliklerine bak ve blackbox ile karşılaştır...
yani yapmazlar anlamında söylemiyorum ama bunu yapmak çok zordur.
Bir laptop un herhangi bir parçasını değiştirebilmen için yerine koyacak bir parçan olması lazım e binlerce model var senden aldığı parçanın yerine uyacak eski bir parçayı adam o anda nereden bulacak
Sonuçta sökeceğin 2-3 civata kendn yapıp temizleseydin keş
Arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler :) Blackbox'u denedim, [url=../kisisel/166209/]noleafclover[/url] 'in de dediği gibi içinden bir parça alınmışa benzemiyor. Yalnız, core:4 thread:8 diyor (Intel core i7 casper nirvana). laptop alırken 8 çekirdekli falan diyorlardı, core=4 olması normal mi? (Bu arada Windows görev yöneticisinde CPU bölümünde 8 tane sütün var)
Görev yöneticisinde ne görüyorsan o :)
Ayrıca Laptop'larda ram hariç başka parça değişemiyor.
Arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler :) Blackbox'u denedim, [url=../kisisel/166209/]noleafclover[/url] 'in de dediği gibi içinden bir parça alınmışa benzemiyor. Yalnız, core:4 thread:8 diyor (Intel core i7 casper nirvana). laptop alırken 8 çekirdekli falan diyorlardı, core=4 olması normal mi? (Bu arada Windows görev yöneticisinde CPU bölümünde 8 tane sütün var)bahsettiğin makinanın piyasaya çıktığı 1 sene olmadı.
yani garantisi devam ediyor
bütün firmalar ürün açıldığı anda -haklı olarak- garantiyi bitirirler
umarım bunu biliyordun ve yetkili bir servise yaptırdın bu işlemi
Şüphelendiğine göre servise gitmişe benzemiyor =)))
Henüz görmedim duymadım :)
Bluetooth ekstraya giriyor zaten değişebildiğini sadece ram'de duymuştum. Zorlayıp değiştirirsin belki o ayrı.
Aslında her laptop'un işlemcisi değişiyor. Uygun işlemci bulmak yeterli, tabi mobil işlemci nereden alınır bilmem :) Şimdiye kadar sadece masaüstü işlemcisi satan gördüm.
Benim dizüstü bilgisayarımın ekran kartı da değişebiliyor. İçini açma korkusunu atsam çıkarıp bakacağım.<