Dizüstü pc'den masa üstü pc'ye internet aktarımı ?

ugurtokay
22-08-2008, 13:58   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
132 mesaj

Herkese merhaba;

Dizüstü pc'de bulunan "Turkcell Connect" modüllü internet bağlantımı masa üstü pc'de kullanmam için ne yapmam gereklidir acaba ?

Masa üstü bilgisayarıma ayrıca internet bağlantısı almamak için dizüstündeki internetimi paylaşmak istiyorum. Gözünü devirmiş

Konu hakkında yardım edecek kişilere şimdiden teşekkür ederim.

Not: Ayrıca modem yoktur,sadece modül vardır.

Teşekkürler...

Son Düzenleme: ugurtokay ~ 24 Ağustos 2008 01:01
Fatih_ARMAĞAN
22-08-2008, 14:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

detayını anlatmak çok karışık ama
kısaca söylemek gerekirse
iki cihazıda hub a bağlayın notebookda turkcell conneck bağlantısının internet paylaşımını açın.
iki cihazıda kapatıp acın diğer pc nin algılaması gerek.

ugurtokay
23-08-2008, 23:47   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
132 mesaj

Peki bir şey daha.
İki bilgisayarı LAN kablosuyla ethernet portlarını birbirine bağlarsak sonuç alabilirmiyiz ?

Kapalı Hesap (74491)
23-08-2008, 23:56   |  #4  
Kapalı Hesap
334 mesaj
ugurtokay
Peki bir şey daha.
İki bilgisayarı LAN kablosuyla ethernet portlarını birbirine bağlarsak sonuç alabilirmiyiz ?
Öncelıkle internetınızı Sakarboy'unda bahsettıgı gıbı paylasıma acmalısınız

ugurtokay
24-08-2008, 00:08   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
132 mesaj

Bazı kuşlardan :) hub olmadan direkt bu şekilde bağlantı yaparsam kullanabileceğim konusunda duyumlar aldığımdan dolayı sormak istedim.

Peki sadece bir dizüstü,bir masa üstü pc için tavsiye edebileceğiniz hub model/marka varmı acaba ?

Fatih_ARMAĞAN
24-08-2008, 16:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj
ugurtokay
Bazı kuşlardan :) hub olmadan direkt bu şekilde bağlantı yaparsam kullanabileceğim konusunda duyumlar aldığımdan dolayı sormak istedim.

Peki sadece bir dizüstü,bir masa üstü pc için tavsiye edebileceğiniz hub model/marka varmı acaba ?

PC ve notebook u birbirine direkt olarak bir Cross kablo yaparsanız birbirine bağlayabilirsiniz. fakat bazen sıkıntı oluşturabilir.

en iyisi  bir hub alın 8 port ucuzlarda kalite bişey almanıza hiç gerek yok herhangi bi bilgisayarcıda 30 ytl civarında alabilirsiniz.

2 adet de kablo yaptırın gerekli metrajda.

iki bilgisayarıda hub bağlayın. notebook un connect bağlantısının paylaşımını açtığınızda diğer pc onu algılaması gerekir ikiside internete bağlanır.